Kirsti Mannisen riippumatossa mellastavat romaanihenkilöt, kun alitajunta ottaa ohjat.
Kirsti Mannisen riippumatossa mellastavat romaanihenkilöt, kun alitajunta ottaa ohjat.

Jos kirjailija Kirsti Manninen unohtuu koneen ääreen, mies hakee hänet pois. Mistä muista asioista hänen hyvinvointinsa koostuu?

 1. Jumppaa lammessa
  Ylipainoiselle ja huononiveliselle parasta liikuntaa olisi säännöllinen vesijumppa. Jumppaan talvilomalla uima-altaassa ja kesäkaudella omassa uimalammikossamme.

 2. Lapsenlapset
  Ilopillereitä ovat omat ja lahjaksi saadut lapsenlapset, joista suurin osa asuu lähellä. Skypen ja Facebookin kautta voin seurata nuorimmaisiakin Los Angelesissa ja Hong Kongissa.

 3. Akupunktio
  Melkein vaivaan kuin vaivaan auttaa akupunktio Järvenpäässä tohtori Kari Valliuksella. Muutamalla neulanpistolla hartioiden jännitys katoaa, näkökenttä kirkastuu, hengitys alkaa taas kulkea ja polvikivut hellittävät.

 4. Siloisuutta Sveitsistä
  Vuosia sitten ihastuin sveitsiläiseen luonnonkosmetiikkasarjaan. Essentielle de Colosé aux plantes des alpes on ihmevoide, joka tekee rohtuneista huulista ja parkkiintuneista kyynärpäistä silkinpehmeät.
  Lue myös: Kirsti Manninen: Syntyperällä on suuri merkitys

 5. Kunnon yöunet
  Hyvät yöunet ja herääminen omaan tahtiin ovat paras tapa aloittaa päivä. Monet luovan työn ongelmat ratkeavat usein unen ja valveen välitilassa.

 6. Alitajunta
  Riippumattoon heittäydyn, jos teksti vaatii tuumimista. Siinä loikoillessani ali­tajunta ottaa ohjat ja romaanihenkilöt alkavat kehittää vaiheitaan yllättäviinkin suuntiin.

 7. Maito ja mustikat
  Isäni vitsaili aikoinaan, että minun pitäisi saada myötäjäisiksi lehmä, niin paljon join maitoa. Suosikkivälipalani on mustikkasmoothie: mustikoiden ja maidon kavereiksi banaania, avokadoa, mantelijauhoa, kauraryynejä.

 8. Huolehtiva mies
  Tärkein elämänvoiman antaja on kumppanini, toimen mies. Ilman häntä unohtuisin nälkäisenä tietokoneen ääreen ja myöhästyisin tapaamisista.

"Tärkein elämänvoiman antaja on kumppanini, toimen mies."

Lääkekaapilla-sarjassa tunntetut suomalaiset paljastavat hyvinvointinsa tekijät. Lue myös Raija Orasen vinkit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirsti Manninen x 5

 1. Syntynyt 1952 Seinäjoella, o.s. Aukia. Asuu Mäntsälässä.
 2. Filosofian tohtori, tutkija, kirjailija.
 3. Kirjoittanut historiallisia romaaneja, dekkareita, historiikkeja ja näytelmiä sekä käsikirjoituksia mm. tv-sarjoihin Hovimäki, Kotikatu ja Kätevä emäntä.
 4. Viisi lasta liitosta eläinlääkäri Pekka Mannisen kanssa. Jäi toisesta liitostaan leskeksi 2010. Nykyinen avokumppani löytyi netistä.
 5. Seitsemän lapsen mumma ja kahdeksan lapsen mummapuoli.
Sisältö jatkuu mainoksen alla