Marja-Liisa Ahlberg tietää, että uutta voi oppia aikuisenakin. Tuore maisteri listasi kuusi syytä sille, miksi opiskelu kannattaa nimenomaan aikuisena.

 1.  Pääset eroon tekemättömien asioiden tunnetaakasta.
  – Tiedän monta sellaista, jotka eivät nuorena saattaneet opiskelujaan loppuun tai edes aloittaneet haluamiansa opintoja. Tuli perhettä, tuli työpaikka. Nyt vihdoin, kun itse tein graduni 30 vuotta sitten aloittamieni opintojen päätteeksi, voin sanoa, että loppuunsaattaminen kannattaa! Keskeneräiset ja tekemättömät asiat painavat aina.
 2. Itsetunto vahvistuu.
  – Olen vieläkin aivan innoissani siitä, että osasin, kykenin ja pystyin tekemään ison urakan, tutkinnon valmiiksi, vielä kuusikymppisenä. En ole mikään ihan unohdettu tapaus!
 3. Oman iän arvostaminen lisääntyy.
  – Nuorena asioita ajattelee sittenkin pintapuolisemmin kuin nyt. Oivalsin opiskellessani, että nyt minulla on paljon enemmän syvyyttä asioihin, enemmän ajatuksia kuin ennen.
 4. Muisti saa jumppaa.
  – Uuden oppiminen on iäkkäänä hankalampaa kuin nuorena. Etenkin nimien muistaminen tuntui välillä aivan toivottomalta! Pänttääminen tekee muistille kuitenkin hyvää.
 5. Tahdonvoima kasvaa.
  – Kyllähän se työlästä on, istua opiskelemaan vielä esimerkiksi työpäivän päätteeksi, mutta sitä on pakko tahtoa! Tahtoa, tahtoa, tahtoa! Sellaisesta tahdonvoimasta saa lisää voimaa.
 6. Saat energisen olon.
  – Voisi ajatella, että opiskelu-urakka uuvuttaa, mutta kun asiat saa valmiiksi, olo on hyvä ja energinen. Mihin seuraavaksi ryhtyisin?

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla