Sodankylässä asuva Taru Tasala ei ole juurikaan matkustellut ulkomailla. Mutta ensimmäinen matka Kanarian saarille sai aikaan pienen matkakuumeen. Tässä juttusarjassa kohtaamme tavallisia suomalaisia ja kysymme, mitä uutta heidän elämässään on meneillään.

"Asun Sodankylän Syväjärvellä, ja matkustelu on jäänyt Norjassa, Ruotsissa ja Virossa käymiseen. Sodankylästä on kallista ja vaivalloista lähteä, varsinkaan neljän lapsen kanssa. Olen Helsingistä kotoisin, joten sinne lennän vuosittain. Mutta viimeisen ”kunnon” ulkomaanmatkani tein 17-vuotiaana Samarkandiin, Taskentiin ja Buharaan siskoni kanssa.

Nyt yllätimme kaikki päräyttämällä porukalla viikoksi Playa del Inglesiin Kanariansaarille. Vietämme mieheni siskon 50-vuotispäiviä neljän hengen porukalla. Aamulla vielä kolasimme lumet kotona Lapissa, ja yömyöhään olimme jo etelän lämmössä. Olen puutarhayrittäjä, ja jaksan ihastella ja ihmetellä sitä, että meikäläisiä sisäkasveja elää ja voi hyvin täällä ulkona.

Teen talvisin maatalouslomittajan sijaisuuksia, mutta pian aloitan taas kesäkukkien kasvattamisen. Maaliskuussa kylvän taimet kasvihuoneeseen, ja kesäkuun alussa ne ovat valmiita myyntiin."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Taru Tasala, 47, Las Palmas

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla