Lestijärveläinen Noora Piispanen on eroamassa, ja uusi arki asettaa haasteita. Juttusarjassa kohtaamme tavallisia suomalaisia ja kysymme, mitä uutta heidän elämässään on juuri nyt meneillään.

"Toimin koululla yhden lapsen avustajana, mutta opetan myös esimerkiksi kieliä, matematiikkaa ja käsitöitä. Rakastan käsitöitä, ja ompelen omat ja 4- ja 6-vuotiaiden poikieni vaatteet. Olen tehnyt kenkiä, lasi- ja metallikoruja ja takonut puukkoja.

"Parhaillaan teen vaatekaappia koivusta."

Meillä on täällä 800 asukkaan Lestijärvellä muitakin käsityöfriikkejä. Pidämme ”ompelulanit” koululla kolmesti vuodessa. Viimeksi ommeltiin 12 tuntia syysvaatteita. Kokkolasta asti oli porukkaa.

Uutta elämässäni

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toteutan pitkäaikaista haavettani: suoritan työn ohessa kalevalaisen jäsenkorjaajan opintoja. Ajatus siitä, että minulla voisi olla parantavat kädet, on mahtava. Ensi kesänä lähden kolmen ystäväni kanssa valloittamaan Haltitunturia. Olemme vanhoja partiolaisia, joten ennustan mahtavaa reissua. Aloin seurustella mieheni kanssa 17-vuotiaana, ja yhteisen taipaleen varrella olen kasvanut aikuiseksi, löytänyt ja hukannutkin itseni. Nyt alan pikku hiljaa kasvattaa siipiäni uudelleen."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla