Mainos

Olet varmasti huomannut, ettäjotkut vaatteet vain näyttävät yksinkertaisesti ylläsi paremmilta, kuin toiset. Oletko koskaan miettinyt, mistäse johtuu? Leikkauksesta ja vaatteen istuvuudesta juuri sinun vartalollesi? Kenties, silläse, miten kauniina itsemme näemme ne yllämme, saa meidät myös tykästymään tiettyihin vaatteisiin. Jokainen korostaa eri kohtia vartalossaan, niitä, joista on itse ylpeä.

On olemassa myös toinen syy, joka liittyy väreihin. Eri ihosävyille sopii erilaiset värit paremmin. Kasvot ja koko iho näyttävät erilaisilta kylmiäsävyjävasten, kuin lämpimiäsävyjä. Toisille sopii tummat värit, toisille kirkkaat, ja kolmannet näyttävät parhaalta haaleammin sävytetyistäkankaista tehdyissävaatteissa. Värien sävyjäon erilaisia, kirkkaita, murrettuja, lämpimiä, kylmiä, vahvoja, keskivahvoja ja haaleita. Tyylikeinona näistävoidaan myös valita yleensäpari toisiinsa sointuvaa väriäja yhdistääne samaan juhlamekkoon, jolloin kankailla voidaan luoda erilaisia syvyysvaikutelmia.

Juhlapukeutumisessa tämäasia kannattaa ottaa tietoisesti harkintaan. Värianalyysit olivat suuri trendi 30-40 vuotta sitten 1980- ja 1990-luvuilla, mutta asia itsessään ei ole vanhentunut päivääkään, vaikka muoti onkin - luojan kiitos - mennyt eteenpäin. Mikäolisikaan tärkeämpi paikka valita itselleen parhaiten sopivailtapuku, kuin jokin iso juhla tai tilaisuus, jossa takuulla haluat näyttäähehkeältäja olla parhaimmillasi?

Karkea jako tapahtuu kevät-, kesä-, syksy-, ja talvi-ihmisiin. Kevääseen kuuluu raikkaat, pirteät ja pastelliset sävyt, kesään kirkkaat ja voimakkaat, syksyyn lämpimät, mutta haaleammat, murretut ja maanläheiset värisäävyt ja talvi-ihmiselle kylmät, voimakkaat, siniseen ja lilaan taittavat värit.

Mitä tapahtuu, jos valitsee väärän värin?

Väärät värit tekevät ihosta harmaan tai jopa kellertävän, ihmisestätulee väsyneen tai vanhentuneen tai jopa hiukan sairaan näköinen - ei kovinkaan tavoiteltavia adjektiiveja juhla-lookia suunnitellessa. Ihmisilläon onneksi yleensämelko luontainen värisilmä, jolloin itse on jo jyvälläsiitä, mikäolisi hyväväri. Luota siis itseesi.

Miten löydän juuri minulle sopivat värit itse?

Kokeile kotona: testaa peilin edessäyllesi erilaisissa värisävyissäolevia vaatteita, esimerkiksi yhtähaaleaa värisävyä, toista keskivahvaa lämmintäsävyä, ja viimeisenäjotakin kylmäävärisävyäedustavaa vaatekappaletta. Huomaatko eron? Saattaahan olla, ettäedellämainittuun luontaiseen värisilmään pohjautuen kaapissasi onkin suurimmaksi osaksi jotakin tiettyävärimaailmaa mukaelevia vaatteita.

Vaalealle iholle yleensäparhaiten sopivat väriyhdistelmätkin ovat vaaleita: ihon, hiusten ja silmien yleisväri on vaalea. Jos tämäon sinun yleisvärisi, kokeile vaaleita ja keskivahvoja värejäyhdessätai erikseen. Kokeile: roosa, persikka.

Tummalle iholle, hiuksille ja silmille paras yhdistelmäon värikäs, kirkas, eläväinen väri yhdistettynäjohonkin yksiväriseen vahvaan sävyyn, tiettyägraafisuutta tai dramaattisuutta voi huoletta tuoda lookiinsa. Koko olemus on silloin vahva mutta tasainen. Kokeile: Tumma punainen yhdistettynäesimerkiksi mustaan.

Vastakkaisia sävyjäihossaan ja hiuksissa tai silmissäomaavan (esimerkiksi vaalea iho, tummat hiukset tai toisinpäin) kannattaa yhdistäätummaa ja vaaleaa, jatkaa vastakohtien luomista myös värivalinnoissaan. Asua voi hyvin piristääkirkailla yksityiskohdilla tai asusteilla. Kokeile: Mustavalkoinen juhlamekko, johon yhdistät tummanpunaiset korkokengät, laukun ja kenties vyön tai huivin, punaiset huulet.

Lisävinkki: Erityisesti hääpuku kannattaa valita valkoisen eri sävyissä: puhdas valkoinen ei imartele suurinta osaa etenkään vaaleaihoisista. Onneksi valinnanvaraa löytyy reippaasti! Voit myös lisätähäämekkoosi värikkäitäkirjailuja ja/tai samaan sävyyn olevan nyörityksen.

Mistä löydän suuren valikoiman erilaisia mekkoja kaikissa sateenkaaren sävyissä?

JJ’s House - verkkokaupassa on erittäin laajat valikoimat juhlamekkoja ja iltapukuja edullisesti, ja voit myös rajata hakuasi ja etsiävain tietyn värisävyisiäsaatavilla olevia mekkoja. Oletko mielestäsi kevät, kesä, syksy vai talvi? Minkäväriyhdistelmän sinäseuraavaksi valitset yllesi? Toivottavasti valinta on nyt hieman helpompi luettuasi tämän tekstin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla