Olen pitänyt Tietyssä iässä -blogia kaksi vuotta ja julkaissut viime viikkoja lukuun ottamatta uuden kirjoituksen kaksi kertaa viikossa. Tauotta. En ole lopettamassa, mutta hiljennän tahtia. Annas, kun selitän:

1. Sain asiani sanotuksi

Kun aloitin, olin krooninen kipupotilas ilman varmaa diagnoosia ja vailla toivoa paremmasta. Minulla oli polttava halu pukea sanoiksi, miten olin päätynyt siihen pisteeseen, vaikka vain hetkeä aikaisemmin olin ollut urheilullinen ja hyväkuntoinen viisikymppinen elämäni huipulla. Se tarina on nyt kerrottu.

2. Pystyn jo liikkumaan kodin ulkopuolella

Kahden viime vuoden ajan olen viettänyt käytännössä kaiken vapaa-aikani kotona, koska en ole pystynyt liikkumaan yhtään enempää kuin on ollut pakko. Tarvitsin harrastuksen täyttämään liikunnalta ja muulta aktiiviselta elämältä jäänyttä aukkoa. Bloggaaminen on ollut helppoa ja hauskaa, mutta nyt mieli palaa jo muihinkin harrastuksiin.

3. Sain pitää työpaikkani

Pelkäsin kaksi vuotta sitten olevani matkalla sairauseläkkeelle. Tiesin, että vain harva kovista kivuista kärsivä pystyy käymään jatkuvasti töissä, eikä minulta ollut vielä löydetty mitään, minkä olisi voinut korjata. Ajattelin, että blogia pystyn jatkamaan, vaikka urani palkkatyössä olisi ohi. Viime vuoden heinäkuussa tehdyn jänneleikkauksen jälkeen vointini on kuitenkin parantunut koko ajan niin, että nyt olen täysin työkykyinen. En tarvitse blogia täyttämään sairauslomalaisen tai - eläkeläisen päiviä.

4. Rahat loppuivat

Kun omakohtaiset terveysaiheet hiipuivat, aloin kirjoittaa enemmän vaatevaraston rakentamisesta sekä taloyhtiön putkiremontista ja siihen liittyneistä sisustusvalinnoista, jotka tein lainarahalla. En elä normaalisti yhtä kulutuskeskeistä elämää kuin viime vuoden aikana. En tee jatkuvasti niin paljon ostoksia, että voisin esitellä niitä säännöllisesti blogissa. 

5. En tähtää ammattibloggariksi

Blogin lukijakunta on kasvanut hiljalleen koko ajan. Etenkin alussa mietin, olisiko blogista mahdollista saada taloudellista hyötyä jollakin aikavälillä. Olisiko minusta ammattibloggariksi? Taisin haaveilla jopa siitä, että ennen pitkää oveni takana olisi blogiportaalin pitäjä rahatukun kanssa houkuttelemassa minua porukkaansa. Niin ei käynyt. Sitä paitsi minulla on jo ammatti, jota rakastan, mieluisa työpaikka ja ihan huiput työkaverit. En tarvitse enkä halua uutta ammattia.

6. Ikääntyminen on hidasta

Blogini ydinaihepiiriä on ikääntyminen. Minulla ikääntyminen alkoi niin reippaalla rysäyksellä, että siitä riitti blogille aiheeksi, mutta nyt kehitys on tasaantunut. Aion raportoida ikääntymiseen liittyvistä fyysisistä ja henkisistä muutoksista jatkossakin, mutta ainoastaan, kun aihetta ilmenee. Toivon, ettei kovin usein.

7. On aika kerätä uutta kerrottavaa

Ennustajaeukko minussa tietää, että elämääni on hiljalleen astumassa uusi aihe ja vaihe, josta en välttämättä halua kertoa blogissa reaaliaikaisesti. Palaan siihen mahdollisesti sitten myöhemmin, kun voin katsella sitä taaksepäin. On asioita, joissa jälkiviisaus on parasta.

Voit odottaa alkavan talven mittaan ainakin seuraavia postauksia:

Kuten sanoin, en ole lopettamassa. Julkaisupäiväni on jatkossa tiistai, mutta en lupaa postausta joka tiistai, ja välillä voin kirjoittaa muulloinkin. Voit odottaa alkavan talven mittaan ainakin seuraavia postauksia, joihin minulla on jo materiaalia valmiina:

  • Uusi peruspuvusto 55+
  • Uudet prillit - miltä nyt näyttää?
  • Kuosien sekamelska kotona - sisustuksen säännöt on tehty rikottaviksi
  • 10 suloisinta ruusua Tähkäpuistosta
  • Kudoin tätä pitsineuletta yli vuoden
  • Oodi suomalaiselle metsälle
  • Arboretum Yltöisten upeimmat alppiruusut
  • Matkakohteet, jotka minäkin muistan
  • Mitä putkiremontti maksoi?

Kiitos, kun olet kuunnellut tarinani tähän asti. Toivottavasti tapaamme Tietyssä iässä jatkossakin. Mitä aihetta toivot seuraavaksi?

--

Päivän kuvat: Daaliota.

 

--

Poistettu et-lehden blogisääntöjä koskeva kohta 16.10. Kävi ilmi, että jyrkkä tulkintani ei ollut oikea.

Kommentit (2)

Susaanna

Voisi olla kiva kuulla, millaisia blogeja luet tai millaista kirjallisuutta harrastat.

En ole ihan varma, oletko jo postauksen tästä kirjoittanut, mutta olisi mielenkiintoista, jos kertoisit, millaiset asiat, fyysiset ja henkiset, edistivät toipumistasi.

Kolmanneksi tuli mieleeni vähän ehkä yksityisempi asia, mutta kun itse pähkäilen vaihdevuosieni kanssa ja on tullut vaikka mitä, olisi jännä lukea muiden kokemuksista. Vaihdevuosiasioita en ole blogeista löytänyt, vaikka olen niitä ihan etsiskellytkin.

Kiitos kuitenkin hyvästä blogistasi, joka on tuottanut paljon iloisia lukuhetkiä, mutta vielä enemmän hyödyllistä ajateltava arkeni keskelle.

Maija
Liittynyt15.10.2015

Mainioita aiheita, kiitos Susaanna! Lupaan postaukset ainakin toipumista edistävistä asioista ja vaihdevuosista :)

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä enää tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 57-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram