Kyllähän sitä itse on yleensä vähintään osasyyllinen kuohuttavimpiinkin käänteisiin, mitä arkielämä eteen tuo. Alkuviikon kaakelikriisiä selvitellessä kävi ilmi, että mokaajan pallille oli paljonkin ehdokkaita:

1. Laattakauppa

Laattakaupassa ei kerrottu suunnittelijalleni Eevalle, että kyseistä laattaa oli hankittu heille poikkeuksellisen pieni erä. He kertoivat tämän vasta työmaan mestarille, kun tämä pari kuukautta myöhemmin tiedusteli laattojen saatavuutta. Eevan mukaan laattakauppa on yleensä ollut tässä suhteessa luotettava ja kertonut oma-aloitteisesti, jos laattaan liittyy jotakin erityistä.

2. Suunnittelija

Laatta oli alun perin suunnittelijani löytö, ei minun. Eeva ei kertonut minulle, että laattaan saattaisi liittyä jotakin erityistä, koska hän ei itsekään tiennyt sitä. Meillä ei ollut lainkaan puhetta laatan saatavuudesta tai toimitusajoista. Hän olisi kyllä varmaan voinut tarkistaa sen siinä vaiheessa, kun juuri tämä laatta tuli valituksi niistä vaihtoehdoista, joita hän esitti.

3. Urakoitsija

Luulin ensin, että syyllinen olisi todennäköisimmin urakoitsija, joka ei ollut tarkistanut laatan saatavuutta ajoissa. Työnjohtaja kuitenkin virkisti muistiani. Kyllä hän oli kertonut minulle, että heillä on tapana hankkia laatat vasta korkeintaan viikko ennen laatoituksen aloittamista. Pidempään siihen ei ollut kuulemma koskaan mennyt, vaikka ulkomailta asti oli pitänyt metsästää jotakin laattaa. Lisäksi muistin nyt aivan hyvin, että hän oli kysynyt minulta, onko laatta normaalia varastovalikoimaa. Minä en tiennyt, koska asiasta ei ollut ollut Eevan kanssa mitään puhetta, ja mutisin jotakin, että kyllä kai.

4. Minä

Päässäni kilisi tuolloin pieni kello. Mietin, että korkeintaan viikon toimitusaika mille tahansa laatalle kuulosti pieneltä. En kuitenkaan ottanut intuitioni varoitusta todesta. Jos olisin niin tehnyt, olisin itse soittanut laattakauppaan ja varmistanut laatan saatavuuden. En tehnyt sitä, vaan luotin työnjohtajaan. Jos hän sanoo, että laatan saa viikossa, kyllä sen varmaan sitten saa. En ollut vielä kuullut laatoista, joiden toimitusaika on 42 päivää. Oma vika.

Jää ikuiseksi arvoitukseksi, mitä olisi tapahtunut, jos joku meistä olisi tarkistanut laatan saatavuuden. Jos laattoja olisi vielä ollut, ne olisi varattu meille ja pian niillä olisi laatoitettu kylpyhuoneemme. Jos ne olisivat jo ehtineet loppua, olisin ehkä löytänyt ihanat hiirenkorvan väriset laatat aikaisemmin. Olisin voinut tilata ne ja heinäkuussa kävelisin onnellisena niiden päällä.

En kehtaa kertoa, kuka paljastui syylliseksi siihen, että käsitehdyt tehostelaattamme olivat vaarassa mennä väärin päin seinään. Totean vain, että se ei ole kukaan yllä mainituista. Olen varma, että henkilöä nolottaa, enkä halua pahentaa hänen ahdinkoaan. Yhtä varma olen, että laatat tulevat seinään ihan oikein.

--

Päivän kuvat: 1. Kylpyhuoneemme seinän ensimmäinen kerros. 2. Tapettimme saapuivat!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla