Minulla ei ole koskaan aikaisemmin ollut shaalia. Vahinko! Monikäyttöisempää talvista vaatetta on vaikea löytää. Se korvaa bleiserin työmenoissa, lämmittää sohvan nurkassa istuvaa ja uudistaa talvitakin. Eikä kiristä mistään!

Törmäsin viittaani Bodenin nettikaupassa, missäpä muualla. En minä sellaista olisi tavallisessa kaupassa huomannutkaan, koska tapanani ei ole haahuilla huiviosastoilla, kun tarvitsen asuuni yläosaa. Vaate on täyttä Yorkshiren villaa. Kangas on valmistettu Abraham Moonin kutomossa Guiseleyssä. Kutomo on perustettu vuonna 1837, samana vuonna kuin kuningatar Victoria astui Ison-Britannian valtaistuimelle.

Viitta on erittäin lämmin, mikä on etu kylmällä ullakolla sijaitsevassa toimistossa työskennellessä. Sisäkäytössä olen pukenut sen alle tummansinisen mekon tai farkut ja tummansinisen t-paidan. Kuvissa minulla on Stockmannilta viime talveksi hankittu napakka merinovillamekko ja Kainon villaleggingsit. Shaali tekee asusta erottuvan, hauskan ja minusta jopa vähän juhlavan. Olen siitä aika innoissani.

Shaali ei mahdu takin alle, mutta sen voi pukea takin päälle. Olen käyttänyt sitä pääasiassa kevytuntuvatakin kanssa. Untuvatakin kangas on niin liukasta, ettei shaali pysyisi paikoillaan ilman kiinnitystä. Solkena on hopeinen Tyrvään solki, koska en muutakaan solkea omista. Yritän olla hukkaamatta sitä.

--

Päivän kuvat: viittani ei pysynyt kuvaustilanteessa kunnolla paikoillaan liukkaan takin päällä, mutta en minä tavallisesti pyörikään väkkärää kulkiessani. Nyt piti saada hapsut liehumaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla