Porealtaassa istuu perjantai-iltana neljän miehen porukka ja yksi pariskunta. Ei auta, sekaan vain. Asetun ainoan vapaan suuttimen kohdalle, mutta veden paine vihlaisee heti takapuoltani ilkeästi. Eihän tässä voi olla! Professori O. taisi olla väärässä?

Professori sanoi, että jos olisimme jacuzzien luvatussa maassa Amerikassa, hän olisi heti määrännyt minulle kuntoutukseksi säännöllistä jacuzzin käyttöä. Porealtaan vesisuihku antaa kuulemma takapuolelle juuri sopivan kevyttä hierontaa. Sitä minä nyt olin täältä kylpylästä hakemassa, mutta eipä onnistunut.

Kun on tietyssä iässä, ei ole enää itsestään selvästi koko ajan seksiobjekti.

No, tyhmäkö olin? Eihän minun ollut pakko ottaa oppia noista röhnöttäjistä, jotka selvästikään eivät olleet ikinä kuulleet porealtaan kuntoutuskäytöstä. Suihkun voimakkuutta ei voinut säädellä, mutta saatoin säädellä etäisyyttäni suuttimesta.

Hivuttauduin kohti altaan keskustaa, jotta sain vesisuihkun kohdistumaan hierottaviin lihaksiin juuri sopivalla voimalla. Heiluttelin peppuani hitaasti vaihtaakseni suihkun paikkaa. Koska jouduin olemaan puolikyykyssä ja tukemaan käsiäni polviin, kaula-aukkoni avautui melko anteliaasti.

En tohtinut seurata, tuijottivatko miehet vai käänsivätkö katseensa pois. Koetin käyttäytyä kuin tekisin tätä joka päivä ja annoin mennä. 25-vuotiaana en ehkä olisi twistaillut yhtä vapautuneesti. Kun on tietyssä iässä, ei ole enää itsestään selvästi koko ajan seksiobjekti. Ei tarvitse välittää.

Professori O. kielsi uimisenkin. Ei saa potkia!

Kaksi poreallaskertaa sujui oikein hyvin, ja tuntui, että siitä oli ehkä apuakin. Uin ensin kymmenisen minuuttia ja pulahdin sitten poreisiin. Kolmannella kerralla oli kuitenkin uima-altaassa niin paljon väkeä, että koin välillä tarvetta uida muita karkuun. Minulla on surkeasta tekniikastani huolimatta melko hyvät potkut ja liuku, ja siksi pujottelu kohti väljempiä vesiä onnistuu.

Niin, mutta ne potkaisut. Ne olivat virhe.Takapuoleni tuli tämän kerran jälkeen tosi kipeäksi. Kun olin lauantaina uinut, olin kipeä vielä maanantaina professori O:n vastaanotolla. Niinpä hän kielsi uimisen! Ei saa potkia!

Voi, voi, voi! Mikä minua vaivaa? Onko aina pakko olla ensimmäinen ja paras, onko pakko rehkiä ja riuhtoa?  Minunhan piti tietää, että varovainen pitää olla.

Niin, mutta kun tuntui niin hyvältä käyttää lihaksiaan. Hyvä on sitten, ei ei, en rasita itseäni ainakaan ennen seuraavaa kertaa. Enkä ihan heti keksi, minkä liikuntalajin minulta voisi vielä kieltää.

--

Päivän kuvat: Sitrushedelmiä Turun kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneista.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä enää tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 57-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram