Pukeudun nykyään villaan yötä päivää. Öisin suosin Dillingin hihattomia yöpaitoja, jotka ovat ekologista ja kutittamatonta merinovillaa. Päivällä minulla on melkein aina kahdet villasukat, pitkäpunttiset villapöksyt ja villamekko. Tuulisina päivinä mekon alla on merinovillainen aluspaita ja mekon päällä villaponcho tai saali. Näillä pysyn lämpimänä, vaikka ilmastointimme perustuu vetoon enkä liiku päivän mittaan juuri ollenkaan.

Korona on vaikuttanut pukeutumiseeni niin, ettei minulla enää ole kotivaatteita ja työvaatteita erikseen. Vielä viime talvena tummanharmaa villaneulosmekko oli paras työasuni, jota en koskaan käyttänyt kotona. Tänä talvena olen pukeutunut siihen monena ihan tavallisena etätyöaamuna ja jatkanut samaa rataa iltaan asti. Tuntuisi hölmöltä vaihtaa kotivaatteisiin, kun on koko ajan kotona.

Lue lisää: Villaa ylle ja äkkiä

Hankin meleeratun tiilenpunaisen mekon kesäisellä Matildan-retkellä Second Chancen omasta putiikista. Päädyin sovituksessa tavallista pienempään kokoon, koska vyötärösauma osui tässä koossa parhaiten kohdalleen. Siinä ja siinä, onko mekko hivenen liian pieni, mutta leikkaus on niin hyvä, että ostin.

Käytin vaatetta ensimmäisen kerran siskoni 50-vuotisjuhlissa, jotka oli siirretty kesäkuusta lokakuuhun, ja se on valintani myös joulunpyhiksi. Lämmin ja mehevä punainen ei kuulu pehmeän kesän väripalettiin, mutta on silti yllättävänkin pukeva.

Second Chancen käyttämä sileäpintainen villaneulos on muuten mielestäni aivan yliveto materiaali. Se on tiivistä ja melko paksua, mutta joustavaa ja pehmeää. Harmaan mekon pinnassa ei ole yhden talven käytön jälkeen vielä nyppyjä tai muuta kulumaa - en tosin käyttänyt mekkoa kovin usein, joten en menisi sen kestävyydestä valalle asti.

Lue lisää: Hei sukulaiset, tämä mekko ja kengät teiltä jäi näkemättä!

Lue lisää: Oi ihana Matilda osa 2/4: Hyvän omantunnon ostoksia

Vaikka tiilenpunainen mekko oli syksyn alkaessa vielä käyttämätön, en voinut vastustaa, kun saman valmistajan uuteen mallistoon tuli tuttu kietaisumekko marjapuuron värisenä - vai olisiko tuo kanerva tai vanha roosa? Jotakin sinne suuntaan. Vaate on täsmälleen samanlainen kuin tummanharmaa mekkoni muuten, mutta hihat ovat pitkät. Minulle liiankin pitkät, mutta helppohan niitä on vähän kääntää.

Kun mekot roikkuvat vaatepuulla, tykkään enemmän kietaisumekoista. Näen kuitenkin peilistä ja kuvista, että tiilenpunainen mekko sopii minulle paremmin, eikä kyse ole pelkästään väristä. Minulla on usein sama ristiriita. Haluaisin pukeutua äärimmäisen yksinkertaisiin vaatteisiin, mutta näytän parhaalta laskoksissa, vedoksissa, rimpsuissa ja röyhelöissä. Niitä tietysti inhoan. En ole keksinyt tähän pysyvää ratkaisua.

En ole 60 vuodessa onnistunut koulimaan itseäni pitämään eniten vaatteista, jotka sopisivat vartalotyyppiini ja väreihini parhaiten. Tykkään suoraviivaisista leikkauksista ja lämpimistä väreistä, vaikka kehoni on kurvikas ja omat värini viileät. Vien usein toiveikkaana sovituskoppiin suoralinjaisia vaatteita, jotka eivät sovi minulle ollenkaan, ja välillä haksahdan ostamaan ja jopa teettämään niitä. 

Mutta villa, siihen voi aina luottaa. Siitä tykkään ja siinä pysyn lämpimänä. Se on täydellistä!

--

Päivän kuvat:  Sukkikset ovat Vogue Curvyt ja kengät Clarksin Ellis Roset. Lämminsävyinen huivi on Voglian ja pinnit Glitteristä. Kuvauspäivä oli tuulinen.

 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Hei, voisinko kysyä, mikä koko sinulla on tästä marjapuuron värisestä mekosta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla