Väkisinkin näin joulun alla osuu silmään hyvää tarkoittavia listauksia ihanista ja ylellisistä lahjaideoista, jotka sopivat nirsoimmallekin vastaanottajalle. Just sille, jolle on vaikeaa keksiä mitään, mikä kelpaisi. No, nekin voivat mennä pahasti pieleen. Lahjainhokkini, joista monet kuitenkin pitävät:

1. Tuoksukynttilät. Luksuslahja, joka ilahduttaa vaativintakin ystävää? No ei! Ensinnäkin kynttilät jo sinänsä luovuttavat huoneilmaan melkoisesti haitallisia pienhiukkasia, joten hiukankin herkän kodissa niitä poltetaan vain parvekkeella. Ja toiseksi tuoksukynttilöiden lemua ei kestä kukaan, jolla on hajuaisti tallella. Minulla on näitä parvekkeella vino pino, enkä vain saa sytytetyksi.

2. Omatekoiset palasaippuat. Kun olen kerran päässyt sivistyksen ja nestemäisen saippuan pariin, en halua enää ikinä palata kivikaudelle, jossa liasta tummunut löllökasa lilluu vetisessä saippuakotelon puolikkaassa. Luotaantyöntävää! Ei auta, vaikka saippua näyttäisi käyttämättömänä syötävän suloiselta. Osta mieluummin leivos, jos haluat lahjoittaa jotakin nelikulmaista ja söpöä.

3. Lahjakortit hoitoihin, joissa joku tuntematon koskettelee minua. Käyn kampaajalla, mutten nauti siitä. Olen kokeillut hierontaa, fysioterapiaa, osteopatiaa, hermoratahierontaa ja akupunktiota, mutta en ole vielä tavannut yhtään ammattilaista, jonka kosketuksesta en tulisi kipeäksi. Kehoni on ilmeisen yliherkkä, ja hemmotteluhoidot ovat minulle kidutusta. Onneksi lähipiirini tietää tämän.

Jottei tule väärää käsitystä, niin minulle kelpaavat kyllä monenlaiset lahjat, eikä niiden tarvitse olla erityisen kummallisia tai oivaltaviakaan. Melkein päinvastoin: mitä perinteisempi, sitä varmemmin kelpaa. Suklaa, lakritsi, marmeladit, kakut, leivokset, kukat, viini, rommi, samppanja? Tänne vaan kaikki! Kirjat, lehdet, korut, kyllä kiitos! Miksen ole vielä koskaan saanut lahjaksi yhtään ihonhoito- tai kosmetiikkalahjapakkausta? Lahjakortti lankakauppaan, vaatekauppaan tai puutarhamyymälään - mahtavaa! Unelmien lahja: uusi kamera.

Mitkä ovat sinun yllättävät lahjainhokkisi, siis sellaiset, jotka monille ovat unelmien täyttymys?

--

Päivän kuvat: Joulukoristeita kartiovalkokuusessa parvekkeellani.

Kommentit (3)

JattaM
4/3 | 

Ihanaa, en olekaan ainoa: pysykööt minusta loitolla tuoksukynttilät, itsetehdyt saippuat ja myös kaikki kosmetiikkalahjat. Pieleen menevät kuitenkin. Karmein on muutaman vuoden takainen "kosmetiikkahoitolan lahjakortti" joka puolisoparalle oli myyty paikallisen ostoskeitaan käytävällä.

Ideasi lahja-arpajaisista edellisessä postauksessa oli aika mainio, ja kauniisti toteutettu.

Maija
Liittynyt15.10.2015
5/3 | 

Huh Jatta, arvasin että täytyy meitä joku muukin olla. Mutta aina kun joku esittelee Facebookissa tai muualla ihania itse valmistamaan saippuoita, kymmenet naiset tykkävät eikä kukaan kehtaa sanoa mitä mieltä oikeasti ovat. Sillä ei kai kukaan nitä oikeasti käytä?

MarjattaP
6/3 | 

Täällä vielä yksi aivan samaa mieltä oleva!   Tuoksukynttilät, huh!  Toivottelen sulle ja läheisillesi oikein mukavaa Joulua ja pelkästään mieluisia  lahjoja!  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla