No nyt se sitten alkoi. Putkiremontti. Keskiviikkoaamuna kello 8.30 raksaukko käynnisti timanttiporan rappumme ylimmällä porrastasanteella. Sjurrr-rourr! Hän oli antanut meille armonaikaa, sillä työajaksi on ilmoitettu kello 7-15.30.

Roskapussi oli täynnä, mutta jätin sen töihin lähtiessäni lojumaan eteiseen, koska en voinut kulkea tavallista reittiä takapihan kautta. Kellarikerroksessa olivat alkamassa saunaosaston asbestipurkutyöt, joiden takia käytävä on suljettu viikon ajan ja joudumme toistaiseksi kulkemaan kadunpuoleisen oven kautta. Sen, jota ei tavallisesti kukaan asukas käytä, koska autot, pyörät, kaupat, koulut ja työpaikat ovat takapihan puolella. Niin, ja roskikset.

Nähtävästi puolisoni löysi ratkaisun logistiikkaongelmaan, koskapa roskapussi oli kadonnut, kun palasin ruokatunnilla kotiin. Raksalla oli tauko, ja timanttipora nojasi rennosti seinään ihan ovemme lähellä. Äkkiä kamera käteen ja todistusaineistoa hankkimaan! Ehdinkin dokumentoida työkalun juuri ennen kuin raksaukon ruokatunti päättyi.

Koska terveyteni on minulle kallis ja keuhkokuume vain muutaman päivän päässä, otin ateriani päälle pienet nokkaunet. Minun ja käynnissä olevan timanttiporan välissä oli ainoastaan viitisentoista metriä ja kolme suljettua ovea. Pidän pienenä ihmeenä, että onnistuin nukahtamaan, mutta niin vain torkuin. Makeasti oikein.

Olinko kenties puolikuuro, kun meteli oli minun mielestäni ihan siedettävää?

Taloyhtiön tiedotustilaisuuksissa oli maalattu sellainen kuva, että talossa asuminen olisi remontin aikana erittäin epämiellyttävää, käytännössä mahdotonta, koska poran ujellus tekee kenet tahansa hulluksi. Olinko kenties puolikuuro, kun meteli oli minun mielestäni ihan siedettävää?

Puolisollani oli selitys. Timanttiporissa kuulemma on eroja, kuten… no niin, vaikka sitten viineissä. Hän on kuunnellut viime vuosina paljon poria. Talossa, jossa hän työskentelee, valmistui putkiremontti viime keväänä. Siellä oli käytössä porat, jotka todella pitivät megalomaanista meteliä. Meidän raksaukkomme työväline kuulosti niihin verrattuna huipputason high-tech-laitteelta. On kuulemma ihan eri meininki.

Meininki vaikuttaa maallikon silmään hyvin järjestetyltä ja ammattitaitoiselta. Kerrosten väliin rappukäytävien lattioihin on ilmestynyt siistejä, pyöreitä reikiä. Ja kun pora kerran on ollut paikalla, on samalla kiinnitetty portaiden ”kattoihin” kiskot, joihin varmaankin myöhemmin kiinnitetään putkia ja johtoja.

Ymmärrän kyllä, että meteli tulee olemaan eri luokkaa, kun poralla puhkaistaan reikiä meidän kylpyhuoneesta naapurin vessaan. En minä silloin aiokaan paikalla olla, vaikka miten olisi hellävarainen pora.

Niin että hyvin alkoi remontti, mutta alkakoon.

 

--

Päivän kuva: Eipä uskoisi, mutta tässä on huippuluokan timanttipora. Hellävarainen kuin Fairy.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla