Aina välillä kuulee kerrottavan karmeista kampaajakokemuksista. Kampaaja leikkaa oman mielensä  mukaan, uusi väri paljastuu hirveäksi ja kampauksesta tulee täysin väärän tyylinen. Besserwisserinä en malta olla päsmäröimättä. Siispä: nainen, näin käyt kampaajalla:

 

1. Älä sorru tarjoukseen. Jos kampaaja pyydystää asiakkaita tarjouksen voimalla, hän on epätoivoinen. Hyvillä ammattilaisilla riittää asiakkaita täydelläkin hinnalla.

 

2. Kysy suositteluja. Jos ihailet jonkun hiuksia, kysy, kenellä hän käy. Myös sosiaalisessa mediassa on helppo pyytää ja saada suosituksia. Jos haluat nuorekkaat hiukset, kysy itseäsi nuoremmilta.

 

3. Älä anna uuden kampaajan tehdä hiuksillesi isoja muutoksia. Kampaajan pitää tuntea hiustesi laatu ja niiden kasvusuunta (pyörtyväiset) hyvin, jotta hän osaa leikata oikein. Etenkin lyhyissä hiuksissa tämä on tärkeää.

 

4. Anna vain tutun kampaajan vaihtaa hiustesi väriä. Värit käyttäytyvät eri tavoin riippuen siitä, mitä hiuksille on aikaisemmin tehty ja miten paljon niissä on luonnostaan punaista pigmenttiä. Kokeneillekin kampaajille voi tulla yllätyksiä.

 

5. Kun löydät mieluisan kampaajan, pidä hänestä kiinni kynsin hampain ja hinnalla millä hyvänsä, mikäli ulkonäköasioilla on sinulle merkitystä.

 

6. Jos et ole valmis maksamaan säännöllisestä kampaajasuhteesta, pysyttele luonnollisessa värissä ja erittäin yksinkertaisessa mallissa, jota on vaikea pilata. Suosittelen keskipitkiä tai pitkiä hiuksia.

 

7. Jos kävi vain lievästi hullusti, älä panikoi. Kastele hiukset heti kotona ja muotoile ne uudestaan. Jos vika on värissä, pese hiuksia ahkerasti. Etenkin punainen väri haalistuu nopeasti. Täyskatastrofin sattuessa valita siitä heti tai mahdollisimman pian. Virhe voi olla korjattavissa.

 

8. Jos hiuksista ei tullut sellaiset kuin sovittiin tai työn jälki ei ole ammattitaitoista ja huolella tehtyä, palvelussa on virhe, josta voi valittaa. Kampaajalla on oikeus ehdottaa työn uusimista tai korjaamista. Jos on vaikkapa leikattu enemmän kuin sovittiin, voi pyytää hinnanalennusta.

--

Päivän kuva: Olen vuosikymmenet käynyt kampaajalla noin joka kuudes viikko, koska hiukseni ovat olleet joko lyhyet tai blondatut. Nyt kasvatan blondausta pois, ja siksi olen viimeksi käynyt kampaajalla elokuussa, jolloin laitettiin kevytväri. Tämä kuva otettiin marraskuussa.

Kommentit (3)

Mira
4/3 | 

Kuka tämän on kirjoittanut ? Voisin kumota monta kohtaa ja perustella. Luulen että kokemuksesi kampaajalla käynneistä on mennyt ihan honkiin. Ammattissa löytyy kyllä niitäkin tekijöitä jotka puhuvat säästä ja kiikuttavat sinulle ensimmäisenä 7 päivää lehden ja kuuntelevat huolesi. Kaikki eivät kuitenkaan näin tee. Itse keskityn siihen miksi asiakas on tullut eli hiukset, -mitä on tehty aikaisemmin,-kuinka usein pesee miksi ja millä,-mitkä ovat ongelmat,-mitä asiakas toivoo-lähtökohdat ja mitä voidaan ja kannattaa tehdä. Oikea malli, -kasvojen ,-kaulan,-vartalon mittasuhteet ja muoto. Mikä on tyyli,-klassinen,-luonnollinen jne. Hiuksen laatu,-hento,paksu,-normaali. Suora, kihara. Kasvusuunnat. Värin valinta,-silmät,-lempivärit,-kasvojen väri,-kylmät/lämpimät,-halutaanko korostaa tai häivyttää. Painopisteet hiusmallissa ja muodin ja trendejen käyttäminen. Kenelle otsis ja kenelle ei. Aikaisemmat käsittelyt. Toivottu lopputulos -helppo pese ja käytä vai onko valmis tekemään hieman sen eteen,-suoristamaan kihartamaan. Oikeat tuotteet kotihoito ja muotoilutuotteet. Opastaminen miten onnistut kotona ja mitä tuotteita käytät. Millaisia eri tyylejä eri tuotevalinnoilla voi saavuttaa. Kysyn aina asiakkaalta mitä ei toivo missään nimessä. Saan aina vastauksen. Otan aina vastuun ja asiakas on tervetullut korjauttamaan jos niin haluaa koska niin toivon minäkin. Moni juoksee kampaamosta toiseen eikä löydä oikeaa kultaista kampaa koska joko asiakas on odottanut ihmeitä tai ei itse tiedä vielä mitä haluaa tai tyyli hukassa. Kampaajallakin on ongelma -hänellä ei ole intohimoa työhönsä eikä tee sitä oikein. Totuus on että monessa paikassa se seiska aukaistaa ensimmäisenä koska siihen on totuttu.

Maija
Liittynyt15.10.2015
5/3 | 

Tämän on kirjoittanut minä, kampaamopalveluiden säännöllinen käyttäjä vuodesta 1978. Itselläni on lähes pelkästään hyviä kokemuksia kampaajalla käymisestä, mutta moni kanssasisar ei ole ollut yhtä onnekas. Jos lopputulos ei ole toivotunlainen, vika ei minun(kaan) mielestäni ole aina kampaajassa. En tosin ole ikinä ollut läsnä, kun kampaaja olisi tutustunut uuden asiakkaan toiveisiin yhtä perusteellisesti kuin sinä teet. Itseltänikään ei ole kukaan kampaaja moisia kysellyt. Juuri siksi suosittelen pitkiä asiakassuhteita, joissa nämä asiat tulevat luonnollisesti esiin ajan myötä. Onnittelen asiakkaitasi hyvästä valinnasta.

Mira
6/3 | 

Kiitos Maija varstauksestasi. Kiinnostuin tietenkin heti otsikon luettuani ja jatkoin lukemista, -halusinkin kommentoida. Hyvä että kirjoitit alamme työntekijöistä ja kuten myös palvelua ostavista asiakkaista. Melkein jokainen tarvitsemme kampaamo palveluita. Laatua ja henkilökohtaista palvelua saa joskus etsiä itsekkin. Kilpailu ja tarjontaa löytyy ja montaa paikkaa, myös erillaista tekijää. Aina ei myöskään henkilökemia tai ikä, -muut..  kohtaa. Vanhat kokemukset ja luulot vaikuttavat päätöksiimme myös. Rohkaisenkin jokaista että kysyisi asiakaspalvelijalta neuvoa ja opastusta ihan jokaisella alalla  niin työmme monipuolinen koulutus olisi antoisaa ja tieto ja taito olisi enemmän käytettävissä. Ennakkoluulut romukoppaan ja kohti hyviä palvelukokonaisuuksia ja kohti  uusia tuulia.  Hyvää päivän jatkoa sinulle !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla