Miksi bloggaan, vaikka kirjoitan muutenkin päivät pitkät? Koetan selittää:

1. Blogissa päätän aiheeni ja niiden käsittelytavan itse.

Päivätyössäni viestintätoimistossa pyrin kirjoittamaan asiakkaille tilauksesta juuri sellaisia tekstejä kuin he haluavat. Otan sen haasteena, josta nautin. On toisella tavalla ihanaa, kun ei tarvitsekaan kirjoittaessaan ajatella ketään muuta kuin itseään ja mahdollisesti parhaita kavereitaan. Aiheet, esitystapa ja sanavalinnat ovat täysin päätettävissäni. Tämä on loistavaa vastapainoa työlle.

2. Missään ei voi kirjoittaa niin vapaasti kuin blogissa.

Kunhan ei loukkaa ketään, yllytä väkivaltaan eikä paljasta liikaa läheistensä yksityisasioita, kaikki on blogissa sallittua. Journalistin pitää tarkistaa faktat, erottaa tosiasiat mielipiteistä ja turinoinnista sekä suhtautua tietolähteisiin kriittisesti. Bloggarin ei tarvitse tehdä mitään näistä, jos ei huvita. Bloggarin vapaus on niin suurta, että sitä on vanhan toimittajan vaikea täysin edes käsittää. Ajatella, täällä saan temmeltää ihan mielin määrin, eikä kukaan kutsu aamulla puhutteluun kulmahuoneeseen!

3. Narsismi saa blogissa sallitun muodon.

On varmaan inhimillistä toivoa, että joku lukisi ja näkisi. Ehkä jopa jakaisi ja kehuisi. Tiedän ihmisiä, joiden mielestä omien ajatusten ja kuvien julkinen esillepano olisi vihoviimeinen keino hakea toisten hyväksyntää. Hävettävää jopa. Minua ei hävetä. Uskon, että ajatukseni ovat kiinnostavia siinä missä muidenkin. Mitä kuviin tulee, minun mielestäni maailma liikahtaa joka kerta millimetrin tuhannesosan verran hyvään suuntaan, kun joku kaltaiseni arkipäiväisen näköinen, ylipainoinen keski-ikäinen nainen julkaisee itsestään käsittelemättömän valokuvan. Kybertodellisuus ei saa olla varattu vain nuorille, hoikille ja kauniille. Sekaan vaan!

4. Ajatukseni ovat jo valmiiksi blogin muotoisia.

Olisin varmasti perustanut blogin jo teininä, jos blogeja olisi ollut olemassa, koska minulla on bloggaajalle sopiva mielenlaatu. Olen pohjimmiltani pitkäjänteinen, mutta pintatasolla sytyn ja sammun nopeasti. Teen havainnon, josta huvitun, innostun tai tuohdun. Kehittelen ajatusta kirjoittamalla. Tunnemyrsky menee kuitenkin nopeasti ohi ja siirryn seuraavaan asiaan. Aiemmin pidin päiväkirjaa, nyt bloggaan.

5. Olen hirmuinen besserwisser.

Toimittajan työ, jota tein nelikymppiseksi saakka ja jota nykyinenkin työni liippaa läheltä, on sikäli etuoikeutettua, että se tarjoaa jatkuvasti oppimisen mahdollisuuksia, kun vain pitää silmänsä ja korvansa auki. Minulla oli nuorempana oikein hyvä muisti, ja ehdin kerätä korvieni väliin varsin suuren yleistietoarkiston ennen kuin alamäki alkoi. Olen myös aina mielelläni käyttänyt käsiäni, joten osaan tehdä monenlaista. Niinpä olen aivan hirmuinen besserwisser. Se ei ole järin suosittu ominaisuus. Blogissa pystyn hiukan päästelemään niitäkin höyryjä. Saan tietää ihan itse, eikä tarvitse haalia vahvistuksia haastateltavilta tai tuhrata lähdeviitteiden kanssa, jos ei ehdi tai viitsi.

6. Olen paljon yksin kotona.

Minulla on aikaa ja tarvetta blogata, koska olen paljon yksin kotona. Kun tulen työpäivän jälkeen kotiin, siellä ei ole ketään, jolle kertoisin päivän kuulumiset. En myöskään liiku kovin paljon kodin ulkopuolella. Siihen on vuosien mittaan ollut monia syitä, mutta viime vuosina tärkein syy ovat olleet krooniset kivut. Bloggaaminen luo minulle illuusion yhteydestä ulkomaailmaan, vaikken juurikaan poistu kotoa.

7. Rakastan kirjoittamista.

Tykkään pysytellä mukavuusalueellani. Mukavuusaluehan on se, jossa homma luistaa, aika kuluu kuin siivillä ja tulosta syntyy. Adrenaliiniaddiktit tarvitsevat säännöllistä kylmään veteen heittämistä pysyäkseen hereillä. Minun aivoni toimivat parhaiten, kun saan puuhailla omassa rauhassani tehtäviä, jotka tiedän osaavani jo valmiiksi hyvin. Nautin siitä, että asetan riman vielä hiukan korkeammalle ja ylitän sen. No joo, nautin, vaikka rima putoaisikin. Ihan sama, kunhan saan kirjoittaa. Se vaan on niin kivaa.

--

Päivän kuvat: Narsist - eiku narsisseja.

Kommentit (3)

JattaM
4/3 | 

Aika hyvät selitykset.  Jatka siis rauhassa besserwisseröintiä meidän kaikkien  iloksi  :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla