Kotikaupungissani syttyvät tänään jouluvalot. Eivät ne minusta huonot ole. Ne ovat herkät ja hienostuneet ja sopivat tyyliltään ihan hyvin maan vanhimman kaupungin kävelykadulle. Eivätkä ne tietenkään ole mitään verrattuna Malagan kuuluisiin jouluvaloihin.

Valot sytytettiin Malagassa torstaina. Yllätys oli suuri, kun havaitsin tuttavan ottamasta valokuvasta, että Calle Lariosin valot ovat täsmälleen samat kuin viime vuonna. Olen nähnyt neljät upeat valot peräkkäisinä vuosina, ja kaikki ovat olleet täysin erilaiset rakenteeltaan ja teemaltaan.

Ensimmäiset Malagan jouluvaloni olivat nämä vuoden 2012 pitsimäiset valot, joita täydensivät pallon muotoiset koristeet. Olen mielestäni nähnyt näitä kuvioita Malagan kaduilla myöhemminkin.

Hopea-pinkit valot vuonna 2013 tekivät niin suuren vaikutuksen, että koristelin seuraavana vuonna joulukuuseni ja melkein koko kotini pinkki-hopealla, vaikka vaaleanpunaisia koristeita oli silloin vaikea löytää. Väriyhdistelmä on mielestäni oikein juhlava ja jouluinen sekä tummanvihreällä taustalla että valkoiseen yhdistettynä. Pinkissä ei ole mitään ylimakeaa eikä halpaa, kun sitä käytetään näin.

Vuoden 2014 valot olivat upeimmat ikinä näkemäni. Vau-efekti oli täydellinen, kun astuin pimeältä sivukujalta Lariosille. Valot kohosivat kirkkaina holveina pääni yläpuolelle. Holvien korkeimpiin kohtiin oli sijoitettu koristeelliset kattokruunut. Halusin välttämättä kulkea valaistun kadun päästä päähän. Se oli juhlava kokemus, jolle kuvat eivät tee täyttä oikeutta.

Viime jouluksi malagalaiset rakensivat tämän tähtitaivasta kuvaavan valokaaren. Ei siinäkään mitään vikaa ole, ja kaupunkilaiset ja turistit tungeksivat sen alla siinä missä aiempinakin vuosina.

Tämän vuoden joulukadun avajaisista julkaistusta videosta näkee, että valot ovat nyt tietokoneohjatut koko kadun mitalta. Valot voi laittaa syttymään ja sammumaan loputtomina eri variaatioina. Tekee mieli sanoa, että en tykkää. Mutta kukapa minä olen malagalaisia moittimaan. He näyttävät hallitsevan tämän jouluvaloasian erittäin hyvin, elleivät täydellisesti.

Valoshow käynnistetään päivittäin puoli seitsemältä ja yhdeksältä illalla. Valot välähtelevät Queenin tahdissa; The show must go on. Sepä se.

--

Päivän kuvat: Jouluvalot Malagan Calle Lariosilla viime vuonna.

Kommentit (2)

Sara
3/2 | 

Kylläpä ne ovatkin upeita ja holvikaaret taitavat olla minunkin suosikkini.

Onneksi huomasin tänään tuon ♥-tykkäysmahdollisuuden. En ole esimerkiksi Facebookissa, joten en voi klikkailla mitään sitä kautta. "Pinnaisin" mielelläni noita holvikaarikuvia Pinterestiin, jos se sopii.

Tunnelmallista adventtiaikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 60-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla