Joskus hoikat ihmettelevät, miksi punkerot pukeutuvat väärän kokoisiin vaatteisiin. No minäpä kerron. Siksi, kun painon vaihteluihin liittyy sellainen juttu, että vaatteet tulevat väärän kokoisiksi. Useimmat tanakat ovat aikaisemmin olleet pienempiä, jotkut isompiakin.

Omistamistani vaatteista noin 90 % on pienempää kokonumeroa kuin mittani edellyttävät. Osa mahtuu edelleen päälle. Osa on selvästi liian tiukkoja, osa vain hiukkasen kinnaa. Lempivaatteita on yllättävän vaikeaa jättää pois käytöstä vain sen takia, että ne ovat millin pari piukeita.

Koko vaatevaraston uusiminen kerralla tulisi hillittömän kalliiksi. Siksikin pyrin käyttämään niin monia väärän kokoisia vaatteita kuin suinkin.

Sitä paitsi mistä sen tietää, mihin kohtaan painoni ja mittani vakiintuvat. Mitä, jos lihon vielä muutaman kilon lisää? Sitten pitäisi taas hankkia kaikki samat vaatekappaleet numeroa isompina. Tai jos vaikka laihdun, kun vähitellen saan taas aloittaa liikkumisen. Kyllä harmittaisi, jos olisin juuri kerännyt täydellisen valikoiman liian isoja asuja.

Beaumont-merkkinen kevytuntuvatakki on ollut suosikkini jo parin vuoden ajan. Käytän sitä myös keskellä kesää, koska se on kevyt, rullautuu pieneen tilaan ja lämmittää ihanasti, kun aurinko menee pilveen. Se on kokoa 42 eikä mahdu kiinni. En kuitenkaan malta luopua siitä, vaan leuhotan sujuvasti takki auki niin kauan kuin tarkenen. Ei kukaan huomaa, eihän?

Koska takki on lyhyt, se on helppo yhdistää myös mekkoihin ja hameisiin. Neutraali väri sopii kaiken kanssa. Puolisoni mielestä takki tosin ei ole lainkaan neutraali, vaan tuo mieleen Michael Jacksonin. En aivan ymmärrä.

Alaosana minulla on näissä kuvissa ihan vain symmetrian vuoksi numeroa liian pienet Gerry Weberin Romea-farkut. No joo, oikea syy on, ettei minulla ole yksiäkään oikean kokoisia. Koko 46 on kyllä jo ostoslistalla ja tilipäivän jälkeen toivottavasti jalassakin. Aion kuitenkin pärjätä yksillä oikean kokoisilla farkuilla talven yli yllä mainituista syistä. Nämä ovat viime talven farkut.

Liian pieniä t-paitoja pyrin käyttämään vain kotona. Sinivalkoinen Boden-raitapaita brittikokoa 16 on tämän kesän hankinta. Sen jujuna on raitojen haalistuminen ylöspäin tullessa. Haalistumisen suunta on möhömahaiselle ja kapeaharteiselle periaatteessa oikea - en sitten tiedä, hämääkö se oikeasti kenenkään silmää.

Raitapaitaa on sanottu keski-ikäisten tanttojen univormuksi, ja ymmärrän täysin. Se nyt vain on niin kätevä. Sopii joka tilanteeseen ja melkein kaiken kanssa. Sekä puseron että takin vaakaraidat tasapainottavat tässä asussa leveää lantiota ja reheviä reisiä, jotka olen vallitsevien EU-direktiivien mukaisesti verhonnut tummaan ja yksiväriseen. Farkkujen sijasta käytän usein alaosana tummansinistä neuloshametta.

Olennaista on, että paita ja takki päättyvät ennen reisien leveintä kohtaa. Tavoitteenani ei ole läskien peittäminen, vaan hyvät mittasuhteet ja sopusuhtaisuus. Ei haittaa, vaikka vatsamakkaran voikin aavistaa. Olen nauttinut sen hankinnasta kovasti. Joka lusikallinen maitosuklaajäätelöä maistui hyvältä.

Ohuen villahuivin olen ostanut paikalliselta Sokokselta eli Wikkeltä varmaankin viime syksynä. Se oli mielestäni aika edullinen, olisikohan maksanut noin 20 euroa? Ostin samanlaisen myös harmaanruskeana, ja ennestään minulla oli valkoinen. Tämän huivin pehmeä sinisen sävy on mielestäni erityisen pukeva.

Huiveissa ei onneksi ole koolla väliä. Ei tarvitse koko ajan kytätä millejä.

--

Päivän kuvat: Asuni kuvattiin kiistellyssä Eerikinkadun puutalokorttelissa. Vihreäseinäinen talo puretaan lähikuukausina uusien rakennusten tieltä. Punainen tiilitalo on viereinen paloasema.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla