1.

En jaksanut enää jatkuvaa valvomista ja kipua. Olin ihan poikki, kun menin työterveyslääkärille kertomaan, että tämä kortti on nyt katsottu. Hän totesi, että olen ollut todella sinnikäs ja urhea ja suositteli kiireellistä leikkausta, koska kipulääkkeet ovat lakanneet vaikuttamasta.

2.

Jos vakuutusyhtiö suo, minut leikkaa yksi maan kokeneimmista ja taitavimmista jännekirurgeista, professori O. Uskon, että hän tietää mitä tekee.

3.

Kesällä kukaan ei odota, että kanssaihmiset olisivat koko ajan töissä. Iso osa sairauslomastani tulee menemään kuin huomaamatta, ja sijaisen tarve on pienempi kuin talvella.

4.

Kyynärsauvojen kanssa ei tarvitse liukastella, kuten talvella pitäisi. Ne pari viikkoa sujuvat nopeasti.

5.

Tarkenee vaikka peppu paljaana. Ei tarvitse kiskoa villahousuja leikkaushaavan päälle.

6.

Parveke tarjoaa sairauslomalaiselle ilmaista iloa ja kevyttä tekemistä. Paikallinen kauppias kustantaa sanomalehden 6 viikoksi ilmaiseksi, ja ehdin lukea sen!

7.

Professori O. lupasi, että pystyn istumaan joulukuussa lentokoneessa Malagaan asti. Yritän säästää sinne vähän kesälomaa. Voi olla, että siellä onnistuu jopa kävely!

--

Päivän kuvat: Mansikka kukkii parvekkeellani.

Kommentit (2)

MarjattaP

Eipä taida sinulle enää  muusta olla apua kuin leikkauksesta, koska olet niin monet asiat kokeillut.   Toivottavasti aika tulee pian ja kaikki menee hyvin!

Maija
Liittynyt15.10.2015

Sepä se, Marjatta. Työterveyslääkäri sanoi, että hoitovaihtoehdot ovat nyt niin kaventuneet, että leikkausta on hyvä harkita. Professori O. puolestaan  totesi, että tila on krooninen eikä hoidoista ole ollut olennaista apua, joten leikkaus on perusteltu. Saan huomenna tietää leikkauspäivän.

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä enää tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 57-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram