KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Sain tämän mekon Kainosta, kun lupasin kertoa siitä blogissa. Kaduttaa. Ei muuten, mutta kun nyt luulette, että kehun sitä vain sen takia, että sain sen ilmaiseksi. Ei pidä paikkaansa.

Tämä Kainon uusimman kevät-kesämalliston Lehtokielo-mekko on pukevin neulemekko, jota olen ikinä kokeillut. Ja olen sentään omistanut lukemattomia Kaino-mekkoja neljän viime vuoden aikana.

Kainottaret ovat mekosta itsekin ylpeitä. Talvimalliston Sydänkäpy-mekossa oli sama uusi kaava, ja vaate oli kuulemma kaikenkokoisten ja -muotoisten suurin suosikki. En epäile yhtään. Mekko sopii todella hyvin myös muodokkaille naisille. Katsokaa nyt: heti rintojen alta alkava pömppömahani on käytännöllisesti katsoen kadonnut. Ettei vain taika olisi hivenen takakappaletta leveämmässä etukappaleessa?

Kaino käyttää kuvissaan monenkokoisia malleja. Valitsin tähän tahallani hoikan kainottaren havainnollistamaan mekon istuvuutta eri kokoisilla. Kainotar lienee kokoa XS, minä olen kokoa L. Minusta tämä on silkkaa neroutta.

Kainon mekkoja voi tietysti hankkia ja käyttää monesta syystä, kuten vaikkapa tukeakseen suomalaista vaatetuotantoa. Nämä vaatteethan tehdään langasta vaatteeksi asti Suomessa. Tai sen takia, että Kaino käyttää vain eettisiä raaka-aineita. Minuun vetoavat kuitenkin eniten vaatteiden kauneus ja käyttömukavuus.

Yksi vika Kainon mallistoissa on: heillä on harvoin mitään, mikä sopisi tiimalasivartalolle. Lehtokielo levenee hiukan helmaa koti, mutta siinäkään ei varsinaisesti ole vyötäröä. Paitsi onpas, kun se siihen tehdään.

Olen kavennuttanut korjausompelijalla pari Kaino-mekkoani vyötäröltä, mutta kainottaret tekevät sen mielellään myös itse. Kun tilaatte mekon verkkokaupasta, kertokaa heille erityistoiveista vaikkapa sähköpostitse. Köyliön kaupassa ostoksensa tekevien mekot muotoillaan odottaessa.

Kavennettu Lehtokielo myötäilee kurveja näin sujuvasti. Minulla ei ole kuvissa muotoilevia alusvaatteita eikä kuvia ole käsitelty.

Lehtokielon kaula-aukko on veneen muotoinen, ja siinä on ohut, säädettävä kuminauha. Luulin kuvien perusteella, että poimutus tekisi pääntiestä raskaan ja epämukavan. Olin väärässä. Lehtokielo on materiaaliltaan 50 %  luomupuuvillaa ja 50 % merinovillaa. Se on kuitenkin ohut, joustava ja todella pehmeä.

Kaino-mekkojen mukana tulee aina hoito- ja säilytysohjeet.  Puuvilla-villaneuleet neuvotaan huoltamaan kuten villaneuleet. Tuuletus käytön jälkeen riittää usein. Tarvittaessa mekko pestään 40 asteessa kirjopesu- tai villaohjelmalla nurin käännettynä. Vaate muotoillaan kevyesti kosteana. Itse kuivaan kaikki Kainot vaakatasossa.

Mekossa on pienet holkkihihat. Koska allini ovat muhkeat ja koska heti kuvanottohetken jälkeen alkoi sataa lunta, kokeilin mekkoa myös neuleen kanssa. Sekä sininen että valkoinen solmittava neuleeni sopivat hyvin.

Kainottaret muuten lupasivat harkita mekon tuomista myöhemmin mallistoon hieman pidemmin hihoin. Olen ensimmäisenä jonossa! Vai meneekö tasapainoinen kokonaisuus hihoista piloille? Luotan, että asia kokeillaan Köyliössä perusteellisesti.

Sininen on vähän ennalta-arvattava ja tylsähkö väri, vaikka onkin kaunis ja useimmille suomalaisille sopiva. Kainottaret tuovat asuihinsa piristystä lenkkihuiveilla, joita he valmistavat mallistoon sopivissa täydentävissä ja kontrastisävyissä.

Minulle he suosittelivat puuterin sävyistä huivia. En olisi itse valinnut sitä, koska väri on lämmin ja suosin viileitä sävyjä. Yllättäen valinta osuikin täysin kohdalleen! Lämminsävyinen huivi tuo kauniisti lämpöä kasvoilleni. Suosittelen.

Asu ei ole täydellinen ilman koruja. Täksi kesäksi kainottaret ovat valmistuttaneet nahasta ja tuohesta tehtyjä koruja, jotka toistavat neulemalliston teemoja: kieloja, pääskyjä ja koripunontaa.

Aidosta suomalaisesta koivuntuohesta valmistetut korvakorut ovat käsittämättömän kevyet ja siksi helpot pitää. Ostin Tuohipääsky-nappikorvikset, koska rakastan pääskysiä, joita mekossanikin on. TuohiMuori on tehnyt korut käsityönä, joten jokainen on vähän erilainen.

Blogiarvonta! Voita itsellesi koivuntuohesta tehdyt Tuohipääsky-korvakorut!

Korvakorut ovat tuohta ja metalliosat nikkelivapaata korumetallia. Arvon yhdet Tuohipääsky-korvakorut niiden kesken, jotka kommentoivat tätä kirjotusta kahden viikon kuluessa (kommentoinnista yksi arpa). Lisäksi kaikki, jotka seuraavat blogiani painamalla tuolla oikeassa yläreunassa pyöreän kuvani alla olevaa punaista painiketta, osallistuvat kahdella arvalla. Ja kolmella arvalla osallistuu jokainen, joka jakaa tämän kirjoituksen Facebookissa tai linkittää sen blogiinsa. Kerro kommentissa, monellako arvalla osallistut. Aika päättyy maanantaina 15.5. klo 18.

Kun voittaja on arvottu musiikkioppilaitoksen rehtorin valvonnassa, ilmoitan voittaneen nimimerkin blogissa ja pyydän voittajaa lähettämään osoitteensa minulle sähköpostitse. Sitä tai nimeään ei siksi tarvitse paljastaa kommenttikentässä. Keksi kuitenkin itsellesi nimimerkki, jotta erotut. Ja tule tiistaina 16.5. blogiini kurkistamaan, oletko voittanut!

Onnea arvontaan!

 

P.s. 2.5.: Onko siis niin, että mekosta tykätään kuin hullu puurosta, mutta korviksia ei halua kukaan? Voin arpoa korvikset vain niille, jotka ilmoittautuvat mukaan arvontaan kommentoimalla. Pelkkä FB-jakaminen ei riitä, vaikka onkin ihanaa, koska minulla ei ole mitään keinoa erottaa teitä toisistanne tai tietää, keitä olette. Olen sentään saanut myös yhden uuden seuraajan. Hänellä onkin tällä hetkellä erittäin vahva kiinnitys palkintoon.

--

Kaino-kauppaan pääset tästä.

--

Päivän kuvat: Kaino-mekot ovat miellyttäviä yllä ja huolettomia käyttää. Huivit ja korut täydentävät asun.

Kommentit (8)

ZapAmi
9/8 | 

Kaino-tuotteet ovat kyllä tosi laadukkaita. Itselläni ei pysynyt mikään huivi aiemmin kaulassa, mutta Kaino-huivi pysyy. Omistan 3-4 vihreää, punaisen, oranssin ja kaksi sinisävyistä huivia. Mekot ovat mulle liian pitkiä, mutta onneksi niitä tehdään myös mittojen mukaan. Osallistun korvisarvontaan😊🙋🏻

Tuulis
11/8 | 

Kainoja olen katsellut kaiholla useamman kerran, viimeksi olisin halunnut kielo-bomberin. Opiskelijabudjetti ei vaan veny, täytyy toivoa että ensi vuonna olisi jo palkkatulojakin kivasti, niin voisi hemmotella itseään laatuvaatteella. Korviksetkin on oikein ihanat!

Marjaana
14/8 | 

Ihastuin itsekin tuohon Lehtokielo mekkoon ja blogiteksti vain varmisti asian eli huomenna mars Kainon myymälään! Sopii täydellisesti myös työpukeutumiseen esim. Bleiserin kanssa. Osallistun arvontaan yhdellä arvalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla