Kerroin täällä aiemmin, miten lopetin yhtäkkiä pitkäaikaisen jäsenyyteni Nielsenin kuluttajapaneelissa. Mainitsin, että olin suunnitellut kerääväni skannauspalkkioksi vielä yhdet Iittalan Teema-sarjan murokupit, koska celadoninvihreitä astioita ei enää saa muualta uusina.

Celadon on muuten klassinen kiinalaisen posliinin väri. Vihreä keramiikka oli suosittua Kiinan hovissa, kunnes kuvioitu sinivalkoinen posliini syrjäytti sen Yuan-dynastian aikana. Väri kehittyy polton aikana lasitteesta, johon on lisätty juuri sopiva määrä rautaoksidia. Jos sitä on liian vähän, keramiikasta tulee sinistä, jos liikaa, oliivinvihreää tai jopa mustaa. Näin kertoo englanninkielinen Wikipedia.

Olen vihreän ystävä, ja Arabian celadon on mielestäni erityisen kaunis vihreän sävy. Minulla on neljä isoa lautasta, kuusi pientä lautasta ja kaksi murokuppia, joita käytän rinnakkain valkoisten ja mustien Teemojen kanssa.

Paitsi että murokippoja on nyt neljä.

Sain alkuviikosta yllättävän pakettikortin. Lähettäjäksi oli merkitty Nielsen ja sisällöksi lahja. Nielsen on joka vuosi lähettänyt jokin pienen kevätlahjan, joten arvelin, että heillä on nyt vain vanhentunut lähetyslista. Toisaalta ne lahjat ovat yleensä mahtuneet postiluukusta.

Paketti oli kuution muotoinen eikä kovin raskas.

Saatekirjeessä luki:

”Viitaten hauskaan ja hyvin viihdyttävään blogiinne ”Tietyssä iässä”, jossa mainittiin myös Nielsenin Kuluttajapaneeli, rohkenemme lähettää Teille oheiset kulhot. Toivottavasti niille löytyy käyttöä.”

Sitten vielä kiitettiin jäsenyydestä ja toivotettiin hyvää jatkoa.

Heh, mahtavaa, että rohkenivat! Kipot ilahduttivat kovasti. Ne tulivat myös heti käyttöön, koska emme tuoneet väistöasuntoon omia astioita, eikä täällä ole murokuppeja. Puolisoni syö niistä joka päivä ja minäkin usein.

Pääsiäiseksi toinen pääsi kuitenkin lepovuoroon koristeeksi.

Kiitos, Nielsen!

--

Päivän kuvat: Celadoninvihreä murokuppi on täytetty Lindtin suklaamunilla. Pienemmät ovat täyttä maitosuklaata, isommissa on valkosuklaatäyte. Pajunkissakranssi on hankittu Turun torilta.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla