Kuvittelinko tosiaan, että kapselipuvustoni valmistuessa voisin lopettaa vaateshoppailun? Ei nyt sentään. Kapselistani puuttuivat takit. Minulla on kyllä oikean kokoinen, maihinnousutakin tyyppinen talvitakki (se mikään parka ole!), ja pari laihoina aikoina hankittuakin talvitakkia mahtuu yhä päälle. Mutta kevättakkia ei ole ollenkaan.

Ja kevättakki nyt kuitenkin on täydentävä piste vaatevaraston i:n päälle. Vanhanaikainen ajatus varmaan, mutta olenhan minä itsekin jäänne 1950-luvulta.

Pärjäsin pitkään keväät ja syksyt kevyttoppiksella, joka ei ole vuosiin mahtunut kiinni. Viime syksynä hankin nahkarotsin, joka sopii melkein joka asuun ja tilanteeseen, mutta vain melkein. Kun tilanne edellyttää siistiä pukeutumista, päällysvaatteeksi olisi kiva heittää ihan oikea Takki.

Mutta mikä on se oikea, kun koko on XL ja vyötärö kateissa? Edellinen, pieneksi jäänyt kevättakkini oli trenssi, mutta se ei näyttänyt enää hyvältä. En vaan halua enää käyttää mitään, mikä olisi normaalipainoisen päällä parhaan näköinen vyö kiinni.

Päädyin pidennetyn bleiserin tyyppiseen takkiin. Suorakaan malli ei ole aivan ihanteellinen, koska vartalotyyppini ei ole suora H vaan kurvikas A + maha. A-linja olisi takissakin parempi, mutta tämä saa nyt kelvata. On takissani sentään raikas väri, hauska pintakuvio ja kaunis vuori. Parasta on kuitenkin viskoosikankaan keveys. Takki näyttää vähemmän massiiviselta, kun sen helmat heiluvat tuulessa.  

Edellinen kevättakkini oli väriltään kirsikanpunainen, ja tämän valmistaja sanoo olevan posliininsininen. Pitkä takki saa minusta olla voimakkaankin värinen, koska sen alta ei periaatteessa näy mitään eikä sitä tarvitse yhdistää mihinkään. Siksi takki on usein ollut vaatekaappini väripilkku. Tämä sama granaattiomenan punaisena – aijai! Valitettavasti sellaista ei ollut saatavana.

Ostin tämä hametakiksi, mutta se käyttäytyy ihan hyvin myös housujen kanssa. Farkkuasusta se tekee mukavasti astetta siistimmän. 

Takin avulla voi naamioitua kaupunkikelpoiseksi parissa sekunnissa. Viime lauantaina minulla oli takin alla vain vanha t-paita ja leggingsit, kun kävin viikko-ostoksilla ruokakaupassa. Täydestä meni kun en avannut nappeja.

Liian siisti takki ei kuitenkaan ole. Hihat eivät ole istutetut, tai no ovat, mutta tahallaan ihan väärään paikkaan, joten vaate näyttää huolimattomasti kokoon kursitulta. Hihat ovat niin pitkät, että ne on melkein pakko kääriä, jolloin paljastuu raidallinen vuori. 

Ajattelin aluksi takkini olevan hyvinkin omaperäinen. Nuorempi sukupolvi palautti minut kuitenkin maan pinnalle. Hipsteritaajaman asukas nauroi takilleni ja totesi, että hänen kotikulmillaan Helsingin Kalliossa niitä näkee joka toisella vastaantulijalla.

En ole varma, onko se hyvä vai huono uutinen.

Takki on Masain tämän kevään mallistoa. Ylemmissä kuvissa minulla on sen kanssa Gerry Weberin farkut ja H&M:n  Morris-tunika, alemmissa Dama Designin hame ja Masain toppi. Kaikissa kuvissa pilkahtaa Masain kukallinen huivi. Helmet ovat tuliainen Berliinistä ja ballerinat Mephiston. Silmäpussit johtuvat koivuallergiasta.

--

Päivän kuvat: Takin pinta on jännästi raidallinen. Vielä jännempää on, miten linssi muutti sen väriä. Kaikki kuvat on otettu samalla kameralla, mutta eri linssillä ja toki eri valaistuksessa. Takki on sininen eikä turkoosi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla