Löysin kahden vuoden etsimisen jälkeen viimein bleiserin, joka sopii uuteen, tukevampaan olemukseeni kuin nenä päähän. Se on tämä Bodenin pikkujakku, Amber Jacket. Mieleni teki keltaista, mutta ostin sinisen, joka sopii yhteen koko kesägarderobini kanssa. Kun omistaa vain yhden bleiserin, se on parasta.

Luottojakkuhan on virkanaisen työpuvuston kivijalka ja selkäranka. Ilman sitäkin pärjää, jos on pakko. Silti olo on heti pukeutuneempi, kun se odottaa kaapissa tai tuolin selkänojalla. Yllä voi olla virttynein t-paita tai hiutunein mekonhetale. Ei haittaa, heitä jakku niskaan ja voit lähteä minne tahansa.

Ja kyllä oikeasti helteisenä kesäaamunakin tekee mieli pukea jokin päällysvaate, kun lähtee kohti itäistä Suomea. Helsingissä on AINA paljon kylmempi kuin Turussa. Uskon, että Amber on tänä kesänä ylläni joka kerta, kun nousen junaan.

Amber on periaatteessa laatikkomaisen suora malli, mutta kun koko on sopivan nafti, se myötäilee vartaloa kauniisti ja päättyy juuri oikeassa paikassa, ennen lantion leveintä kohtaa. Lyhyyden takia se käy hyvin myös mekkojen kanssa.

Vaikka kangas on paksua, jakku näyttää kevyeltä, koska hihat ovat vajaamittaiset. Mainio oivallus on myös hakaskiinnitys. Monissa bleisereissä onkin se vika, että napitettuna moninkertainen kangas pömpöttää ikävästi vatsan päällä. Amber ei pömpötä yhtään.

Pidän myös kankaan elävyydestä. Tummansininen bleiseri voi olla ankara monoliitti, mutta Amber ei ole. Silti se sopii myös kuviollisten vaatteiden kanssa, koska siinä itsessään ei ole varsinaisesti kuviota.

Kangas on 100 % puuvillaa ja vuori polyesteriä. Vaatetta ei saisi vesipestä. Mahtaisiko se kutistua, jos niin tekisi? No, tahranpoistolla pääsee varmasti pitkälle.

Pyydän anteeksi kuvieni huonoa laatua - lumipyry pimensi äkillisesti taivaan juuri, kun olimme kuvaamassa. Tämä sattui lisäksi olemaan ainoa ruutu, jossa minulla on vähänkään samanlainen asento kuin nettikaupan mallilla. Kuvien vertailu on sen verran hauskaa, että ensi kerralla katson myyntikuvan jo etukäteen.

Vasemmalla siis jakku mallin yllä, oikealla sama vaate brittikoossa 16 (Suomen kokoa 42). Kokoni olisi oikeastaan 18 (44), mutta koska hartiani ovat kapeat, valitsen jakuista usein pienemmän koon. Bodenin koot ovat aika reiluja. En edes uneksisi enää mahtuvani suomalaiseen kokoon 42.

Jakun alla minulla on 10 euron t-paita Stockmannin alusvaateosastolta sekä ihanan joustava Bodenin ponteminihameeni. Koru on matkamuisto Berliinistä.

--

Päivän kuvat: Bodenin vaatteissa on usein näkymättömissä jotakin jujua. Amberin yksivärinen vuori on harvinaisuus, mutta sitäkin piristämään on keksitty pinkki ripsinauha.

Kommentit (4)

Sanna
5/4 | 

Sun sininen jakku on paljon kauniimpi kuin keltainen! Hyvä valinta siis. Keltainen tuo jotenkin mieleen 80-luvun ja olkatoppaukset - yök.

Maija
Liittynyt15.10.2015
6/4 | 

Kiitos Sanna!  Jakun iso kaulus varmaan vie ajatukset tuohon hartioita korostaneeseen aikakauteen. Kapeaharteisella kaulus  tasapainottaa näkymää, ihan kuten olkatoppauksetkin. Taisin kuulua niihin, joille se muoti sopi.

Hibiskus
7/4 | 

Minusta tuo keltainen väri on kyllä ihanan pirteä. Olisi kiva omistaa molemmat! Rakastan tummaa sinistä ,mutta joskus siitä tulee (itselleni) turhan voimakas assosiaatio virkapukuihin. Mikä tietty joidenkin mielestä on sekin lisäplussa, asu on aina vakuuttava. Mistä noita saa? Bleiserin hankkiminen on aina aika kamalaa mutta tuo.näyttää hyvältä ylläsi.

Maija
Liittynyt15.10.2015
8/4 | 

Hei Hibiskus, paina tekstissä olevaa punaisia sanoja (Amber Jacket), niin pääset suoraan englantilaiseen nettikauppaan, josta jakun voi tilata luottokortilla. Sitä ei pääse sovittamaan ennen tilausta, mutta kohdasta "Size Guide" saa esiin taulukon, jossa kerrotaan vaatteen mitat senteissä. Vertaamalla mittoja sopivan kokoiseen vanhaan jakkuun on melko helppo valita oikea koko. Vaate tulee Suomeen reilussa viikossa. Palauttaessa joutuu maksamaan postimaksun itse, joten kannattaa mittailla huolellisesti.

Ajattelen ihan samoin kuin sinä, että keltainenkin olisi kiva! Jos se tulee alennusmyyntiin niin ehkä sitten. Tämän sinisen hankin nimenomaan työasun osaksi, joten pieni virallisuus ei haittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla