Täydellisyys on tylsää, hoen itselleni joka kerta, kun pukeudun tähän neuletakkiin. Sehän on ilmiselvästi liian iso ja oudon muotoinen. Joko suunnittelijalla oli sitä piirtäessään huono päivä tai sitten minä en vain ymmärrä, miten sitä pitäisi käyttää.

Tilasin takin viime tammikuun alennusmyynnistä J.Jilliltä Yhdysvalloista. Siitä oli verkossa erittäin kaunis ja hiukkasen harhaanjohtava valokuva. Kuva oli niin hyvä, että vaate oli pakko saada isosta postimaksusta ja alvista huolimatta. Heräteostoksesta ei ole kyse, sillä kävin säännöllisesti vakoilemassa sitä ennen kuin se tuli alennusmyyntiin. Olisi ehkä pitänyt päätellä jotakin siitä, että se ylipäätään tuli alennusmyyntiin!

Paketin saavuttua havaitsin, että kirjoneulemalli ja värit ovat juuri niin kauniit kuin pitikin ja takki ihanan lämmin ja pehmeä. Taskut ovat täsmälleen oikealla korkeudella käsien lämmittelemiseen. Mutta jotakin vikaa siinä kyllä on.

Olin tilannut koon L enkä osannut odottaa, että se on näin massiivinen. Useinhan L-koko vastaa korkeintaan kokoa 42. Tämä on vähintään kokoa 46. Eikä siinä vielä kaikki.

Takissa ei ole nappeja tai muuta kiinteää kiinnitystä. Se ei kuitenkaan näytä hyvältä avonaisena. Etureunat menisivät kiinnitettyinä reilusti toistensa yli kaksirivisesti napitetun vaatteen tapaan, mutta neule on niin paksua ja painavaa, että ilman kiinnikettä se venyy ja lerpattaa melkein polviin asti. Samalla punkeron hyvinmuodostuneet vatsamakkarat jäävät vaille vaatteen suojaa.

Mukana tuli iso hakaneula. Se ei riitä pitämään molempia painavia etukappaleita paikoillaan, jos sen kiinnittää rintamukseen tai olalle. Jos sitä käyttää vyötärön tienoilla, liepeet leviävät isoksi kaulukseksi. Silloin tulee neuleen nurja puoli näkyviin. Onkohan sekään tarkoitus?

 

Kun käytän neuletta ulkotakkina, kiinnitän liepeet vyötärölle pitkällä, punotulla vyöllä. Siltikin takki näyttää massiiviselta etenkin vyötärön alapuolelta, jossa minulla on runsaasti volyymiä omasta takaa. Neule ei myöskään poimutu kauniisti.

Pakkasella nostan  molemmat etuliepeet ylös harteille: toisen hakaneulalla, toisen soljella. Silloin helma on edestä yhtä pitkä kuin takaa, mutta massaa on koko etuosan mitalta aika reippaasti.

Olisiko tämäkin niitä vaatteita, jotka menevät täydestä nuoren ja hoikan naisen yllä, mutta näyttävät kummalliselta tanakalla tantalla ja tietyssä iässä? Vai olisiko tosiaan kyseessä puhtaasti suunnitteluvirhe?

Ihan sama. Tämä ei ole lähdössä kierrätykseen eikä nettikirppikselle. Epätäydellisestäkin voi tykätä.

--

Päivän kuvat: Kiinnitän isot neuleet usein Kalevala Korun Tyrvään soljella, jonka malli perustuu Tyrvään Kaukolan kalmiston korulöytöihin. Kolmiojalkainen solki on 300-luvulta. Hopeista tai pronssista korua voi ostaa Nyyssösen Kulta & Optiikasta Sastamalasta. Heillä on myös verkkokauppa osoitteessa www.optikkoliike.fi.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin nelisen vuotta sitten terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain hermokivut ja 15 kiloa massaa sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta pitkille kävelyretkille en enää tässä elämässä pääse. Identiteettini sain takaisin erilaisena.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 58-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016