Täydellisyys on tylsää, hoen itselleni joka kerta, kun pukeudun tähän neuletakkiin. Sehän on ilmiselvästi liian iso ja oudon muotoinen. Joko suunnittelijalla oli sitä piirtäessään huono päivä tai sitten minä en vain ymmärrä, miten sitä pitäisi käyttää.

Tilasin takin viime tammikuun alennusmyynnistä J.Jilliltä Yhdysvalloista. Siitä oli verkossa erittäin kaunis ja hiukkasen harhaanjohtava valokuva. Kuva oli niin hyvä, että vaate oli pakko saada isosta postimaksusta ja alvista huolimatta. Heräteostoksesta ei ole kyse, sillä kävin säännöllisesti vakoilemassa sitä ennen kuin se tuli alennusmyyntiin. Olisi ehkä pitänyt päätellä jotakin siitä, että se ylipäätään tuli alennusmyyntiin!

Paketin saavuttua havaitsin, että kirjoneulemalli ja värit ovat juuri niin kauniit kuin pitikin ja takki ihanan lämmin ja pehmeä. Taskut ovat täsmälleen oikealla korkeudella käsien lämmittelemiseen. Mutta jotakin vikaa siinä kyllä on.

Olin tilannut koon L enkä osannut odottaa, että se on näin massiivinen. Useinhan L-koko vastaa korkeintaan kokoa 42. Tämä on vähintään kokoa 46. Eikä siinä vielä kaikki.

Takissa ei ole nappeja tai muuta kiinteää kiinnitystä. Se ei kuitenkaan näytä hyvältä avonaisena. Etureunat menisivät kiinnitettyinä reilusti toistensa yli kaksirivisesti napitetun vaatteen tapaan, mutta neule on niin paksua ja painavaa, että ilman kiinnikettä se venyy ja lerpattaa melkein polviin asti. Samalla punkeron hyvinmuodostuneet vatsamakkarat jäävät vaille vaatteen suojaa.

Mukana tuli iso hakaneula. Se ei riitä pitämään molempia painavia etukappaleita paikoillaan, jos sen kiinnittää rintamukseen tai olalle. Jos sitä käyttää vyötärön tienoilla, liepeet leviävät isoksi kaulukseksi. Silloin tulee neuleen nurja puoli näkyviin. Onkohan sekään tarkoitus?

 

Kun käytän neuletta ulkotakkina, kiinnitän liepeet vyötärölle pitkällä, punotulla vyöllä. Siltikin takki näyttää massiiviselta etenkin vyötärön alapuolelta, jossa minulla on runsaasti volyymiä omasta takaa. Neule ei myöskään poimutu kauniisti.

Pakkasella nostan  molemmat etuliepeet ylös harteille: toisen hakaneulalla, toisen soljella. Silloin helma on edestä yhtä pitkä kuin takaa, mutta massaa on koko etuosan mitalta aika reippaasti.

Olisiko tämäkin niitä vaatteita, jotka menevät täydestä nuoren ja hoikan naisen yllä, mutta näyttävät kummalliselta tanakalla tantalla ja tietyssä iässä? Vai olisiko tosiaan kyseessä puhtaasti suunnitteluvirhe?

Ihan sama. Tämä ei ole lähdössä kierrätykseen eikä nettikirppikselle. Epätäydellisestäkin voi tykätä.

--

Päivän kuvat: Kiinnitän isot neuleet usein Kalevala Korun Tyrvään soljella, jonka malli perustuu Tyrvään Kaukolan kalmiston korulöytöihin. Kolmiojalkainen solki on 300-luvulta. Hopeista tai pronssista korua voi ostaa Nyyssösen Kulta & Optiikasta Sastamalasta. Heillä on myös verkkokauppa osoitteessa www.optikkoliike.fi.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla