Koko viikonlopun ajan on ollut poikkeuksellisen kova liikenne - en ymmärrä miksi - mutta en halunnut enää pitkittää videon kuvaamista, vaikka yksi kunnon mopoauto olisi voinut pilata pärinällään koko jutun. Gladiolusten kukat ovat yllättävän lyhytikäisiä. Ensin avautuneita kuihtuu sitä mukaa kuin uusia aukeaa kukkavarren yläosassa.

Video on täysin editoimaton ja leikkaamaton. Päädyin siihen, koska YouTube-videoiden taso on joka tapauksessa niin heikko, ettei maksa vaivaa ruveta keskellä yötä hifistelemään. (Olisin kyllä leikannut yhden pienen pätkän pois, jos olisin osannut.)

Koska kaikki eivät kuitenkaan katso videota, laitan tähän myös muutaman valokuvan.

 

Gladiolukset ja liljat kasvatin sipuleista. Miljoonakelloamppeli on kasvanut neljästä Kodin Kukista tilaamastani pikku taimesta. Hajuherneet, mansikat ja sinivaulan kasvatin siemenestä asti. Yrtit ovat Livonsaaren Osuuspuutarhasta.

Lajikkeet: gladiolus Flovo Cosmic, ruusulilja Sweet Rosy, hajuherne Purple Cupid, miljoonakello Pink Passion, amppelimansikka Rainbow Treasure. Sinivaula on peräisin Turun yliopiston kasvitieteellisestä puutarhasta Ruissalosta.

--

Päivän kuvat: Gladiolus Flovo Cosmic.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä enää tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 57-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram