Koko viikonlopun ajan on ollut poikkeuksellisen kova liikenne - en ymmärrä miksi - mutta en halunnut enää pitkittää videon kuvaamista, vaikka yksi kunnon mopoauto olisi voinut pilata pärinällään koko jutun. Gladiolusten kukat ovat yllättävän lyhytikäisiä. Ensin avautuneita kuihtuu sitä mukaa kuin uusia aukeaa kukkavarren yläosassa.

Video on täysin editoimaton ja leikkaamaton. Päädyin siihen, koska YouTube-videoiden taso on joka tapauksessa niin heikko, ettei maksa vaivaa ruveta keskellä yötä hifistelemään. (Olisin kyllä leikannut yhden pienen pätkän pois, jos olisin osannut.)

Koska kaikki eivät kuitenkaan katso videota, laitan tähän myös muutaman valokuvan.

 

Gladiolukset ja liljat kasvatin sipuleista. Miljoonakelloamppeli on kasvanut neljästä Kodin Kukista tilaamastani pikku taimesta. Hajuherneet, mansikat ja sinivaulan kasvatin siemenestä asti. Yrtit ovat Livonsaaren Osuuspuutarhasta.

Lajikkeet: gladiolus Flovo Cosmic, ruusulilja Sweet Rosy, hajuherne Purple Cupid, miljoonakello Pink Passion, amppelimansikka Rainbow Treasure. Sinivaula on peräisin Turun yliopiston kasvitieteellisestä puutarhasta Ruissalosta.

--

Päivän kuvat: Gladiolus Flovo Cosmic.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla