Minulla on parvekkeella pieni joulumaa. Kartiovalkokuusi on köytetty valoin ja punaisin lasihelmin. Muratit ja pallotuija antavat asetelmaan koristeellista ja koottua muotoa, ja tummanpunaiset syklaamit käyvät täydestä joulukukkina. Elokuussa istuttamistani kasveista toistaiseksi ainoastaan fat boyt ovat kärsineet kylmyydestä, joten korvasin ne callunoilla.

En enää muista, mistä nappasin ostoskoriini joulutonttulasta esittävät pikku patsaat kymmenkunta vuotta sitten, ja miksi. Todennäköisesti paikka oli Anttilan tavaratalo. En tiennyt, mitä niillä tekisin, eivätkä ne ole joka joulu olleet edes esillä. Puolisoni mielestä ne ovat hirveää kitschiä. Minusta taas niiden hankkiminen osoitti huomattavaa henkistä vapautumista.

Puutarhatonttuina hassut, vähän carllarssonmaiset patsaat ovat oikealla paikallaan.

Tietyssä iässä toivottaa lukijoilleen hyvää ja rauhallista joulua.

--

Päivän kuvat: Tonttupatsaat joulumaassa.

Kommentit (1)

MarjattaP
2/1 | 

Voi miten kauniit ja ajattomat pikkupatsaat!  Olisin itsekin varmasti poiminut ne mukaani.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla