Koti on hyrskyn myrskyn, mutta kun avaan kylpyhuoneen oven, tuntuu kuin olisin tullut loistohotelliin. Värit ovat harmoniset ja pinnat kauniisti viimeistellyt, valot kirkkaat ja varustelu ylellinen. Parasta on kuitenkin tilan tuntu. Odotin taloyhtiön putkiremonttia yli 10 vuotta, ja kyllä kannatti!


Kylpyhuoneen vasenta seinää siirrettiin 90 cm makuuhuoneen puolelle, jolloin syntyneeseen tilaan saatiin mahtumaan walk in -suihku. Se on erotettu muusta tilasta lasisella, 90 cm leveällä, kääntyvällä Vihta Ocean -suihkuseinällä. Pesuallas hanoineen siirtyi samalle seinälle wc-istuimen kanssa. Tilanjaon suunnitteli sisustussuunnittelija Eeva Forsman.

Aiemmin kylpyhuoneen kaikki vesi tuli yhdestä hanasta. Sekoittajaan oli yhdistetty pesualtaan ja ammeen hana, bidee ja käsisuihku, aiemmin myös pyykinpesukoneen hana. Nyt meillä on neljä hanaa: allashana, ammeen hana ja sadevesisuihkun hana sekä pesukoneen hana. Molemmat sekoittajat ovat merkiltään Oras Optima ja allashana on Oras Vienda.

Parasta uusissa hanoissa on, että niistä tulee sekä kylmää että kuumaa vettä. Aiemmasta hanasta tuli pelkästään haaleaa, koska sekoittaja oli juuttunut kiinni.

Huhtikuun alkuun saakka 150-senttinen amme täytti koko kylpyhuoneen takaseinän. Puolisoni mukaan se oli hivenen ahdas, joten tilasin nyt Ido seven D -ammeen 160 senttiä pitkänä. Takaseinällä on ammeen lisäksi taloyhtiön vaatima paikka pesukoneelle, mutta koska meillä pyykkihuolto hoidetaan keittiössä, tila on tyhjänä. Tuskin kuitenkaan kauan.

Lattialaatat olivat aikaisemmin tummanruskeat, sinänsä ihan ok. Uusi laatta on Arena Green 10 x 10, joka kuuluu Laattapisteen valikoimaan. Olen siihen tällä hetkellä oikeinkin tyytyväinen, vaikka se ei ollut ensimmäinen valintani. Mintunvihreä/turkoosi on raikas ja helppo yhdistellä.

Inhosin vanhoja seinälaattojamme. Olin monta kertaa aikeissa maalata ne, mutta aina joku kertoi huonoista kokemuksista, ja luovuin tuumasta. Uusi laatoitus on rakennettu Terraviivan käsintehtyjen pitsikuviolaattojen ympärille. Valitsin Inka-pitsilaattojen seuraan melkein valkoiset, mattapintaiset Imso Magnus Biancot.

Terraviivan laatat ovat tavallista matalampia, joten niiden alle tarvittiin hieman enemmän laastia. Työ onnistui urakoitsijalta kuitenkin kiitettävän hyvin. Laatoista näkee selvästi, että jokainen on erilainen. Eroja on sekä lasituksen värissä että kuvion asettelussa laatalle. Laatat on tarkoituksella sijoitettu niin, että niitä pystyy koskettamaan kylpiessään.

Vaihdoimme remontissa myös kylpyhuoneen oven. Entinen oli kapea ja useasta kohdasta rikki tai naarmuuntunut edellisten asukkaiden jäljiltä. Oviaukko levennettiin nyt metriin. Ovi on tavallinen vakio-ovi, mutta se on eteisen puolelta maalattu vihreäksi, kuten eteisen seinätkin.

Meillä on kaikkialla muualla mahonkiviiluovet, mutta sellaisia ei saa enää mistään. Harkitsimme erään huomaamattomassa paikassa olevan oven siirtämistä kylpyhuoneen oveksi, mutta se olisi edellyttänyt puusepäntyönä teetettyjä karmeja. Hinta olisi laskettu tuhansissa euroissa. Siinä kohtaa meni minun rajani, vaikka muuten tein valinnat liiemmin euroja ajattelematta.

En ehtinyt tässä vielä esitellä kaikkia uuden kylpyhuoneemme ihanuuksia, joten jatkoa seuraa. Myös ennen-jälkeen-kuvia on tulossa lisää. Meillähän remontoitiin myös eteinen, pikkuvessa ja kaksi makuuhuonetta. Pysykää kanavalla!

--

Lisäys, jotta kiitos menisi sinne minne se kuuluu: Taloyhtiö valitsi linjasaneerauksen pääurakoitsijasi lietolaisen Rakennustoimisto Albin. Valinta osui mielestäni napakymppiin. Remontti on aikataulussa siitä huolimatta, että asbestipurkua jouduttiin tekemään huomattavasti oletettua pidempään, viestintä albilaisten on koko ajan ollut sujuvaa, porukka on ilmeisen ammattitaitoista ja ahkeraa ja työn jälki erinomaista. Työmaan mestarilla on homma hanskassa. Remontti jatkuu talossa vielä vuoden loppuun, sillä kotimme oli ensimmäisten valmistuneiden joukossa. Isossa hankkeessa sattuu aina jotakin pientä, mikä pitää korjata, mutta kokonaisvaikutelma on erittäin hyvä. Naapurit ovat tuntuneet olevan samaa mieltä.

-

Päivän kuvat: Kylpyhuoneemme takaseinässä on Terraviivan Inka-pitsilaattoja ja Imson Magnus Bianco -laattoja. Sivuseinien laatta on Carnaby Wall Light Grey.

Kommentit (7)

Katri
8/7 | 

Oikein hyvältä näyttää! Kuten itsekin sanoit, hyvää kannattaa odottaa. Tästä nautitte vuosia. Onnea uudistuneeseen kotiin!

JattaM
10/7 | 

Aika huikea muutos! Varmaan kannatti käyttää aikaa suunnitteluun. Lisää kuvia, kiitos.

Maija
Liittynyt15.10.2015
11/7 | 

Kiitos kommentista Jatta! Kuvia on kyllä tulossa lisää. Nyt ovat vasta pinnat ja vesikalusteet valmiina, yhtä ja toista pientä on vielä kiinnittämättä ja hankkimattakin.  

Hanna-Kaisa
12/7 | 

Häkellyttävä muutos! Hyvää kannattaa odottaa.. eikös se sanonta niin mene. Ollaan itsekin katseltu paljon vinkkejä mm.  https://kodinplaza.fi/ kautta, mutta ei kyllä olisi ikinä tullut mieleen tuo laajentaminen makuuhuoneen puolelle. Kiitos tästä kirjoituksesta, avasit juuri kokonaan uuden ajatusvirran tulevasta kylpyhuoneremontista!

Maija
Liittynyt15.10.2015
13/7 | 

Kannattaa ehdottomasti harkita kylpyhuoneen laajentamista, jos se on liian pieni ja naapurihuoneessa on tilaa. Mittailussa kannattaa ottaa huomioon seinän paksuus, noin 10 cm.  Meidän laajennuksemme vei naapurihuoneesta vain komerorivin, mutta huone säilyi muuten täysin käyttökelpoisena. Eräs naapuri siirsi selvästi enemmän seinää ja teetti saunan, jolloin viereisestä huoneesta tuli  ainakin minun mielestäni käyttökelvoton makuuhuoneena. Kirja- tai muuksi varastoksi varmaan ihan hyvä, jos joku sellaista tarvitsee. Onnea  ja tarmoa kylpyhuoneen suunnitteluun!

Vierailija
14/7 | 

Erittäin kaunis! Hyvää työtä. Aion myös korjata kylpyhuoneeni pian. Mitä mieltä olet huonekalujen tilaamisesta verkosta? Siellä on verkkosivusto, josta haluan tilata huonekaluja. Kukaan tilasi heiltä? Tässä on linkki: https://andresglass.fi/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla