Kuten jo aikaisemmin kerroin, makuuhuoneemme lukulamput ovat Ikeasta, jossa yksi Kvart-valaisin maksaa 4,99 euroa. Oli yllätys, miten paljon lamput tekevät huoneelle. Vasta, kun ne olivat paikoillaan, tajusin, että huone oli vajaa ilman niitä.

Asennutin valaisimet seinään sängynpäädyn keskikohtaan melko lähelle toisiaan. Siinä ne kuikuilevat kaarevina alaspäin kuin perhosen tuntosarvet. Koska polttimot ovat ledejä, lamput eivät kuumene. Siksi niiden asentoa voi säätää vaikka suoraan kupuun tarttuen. Halogeenilamppujen aikanahan totuimme varomaan tulikuumia lampunkupuja.

Puolisoni spraymaalasi valaisinten ulkopinnan automaalilla. Lamputhan olivat alun perin väriltään mustia.

Lamppujen valo saa sängynpäädyn kankaan heräämään eloon. Pääty ei enää näytä vihreältä monoliitilta, vaan väri näyttää vaaleammalta ja vivahtaa beigeen. Juuri niin kuin pitikin.

Puolisoni on harmitellut, että emme roilotuttaneet myös makuuhuoneen lampun paikkoja seinään, kun siihen olisi ollut mahdollisuus. Eteisessähän teimme sen. Täytyy myöntää, ettei moinen mahdollisuus tullut edes mieleeni.

Olisi pitänyt olla astetta minua suunnitelmallisempi ihminen, että olisi pystynyt määrittelemään oikeat valaisimen paikat jo ennen kuin sängynpäätyä oli olemassakaan. Olisihan se periaatteessa mahdollista ollut, mutta…

Ihan hyvä näinkin.

Helmalakanaa etsiessäni olin vähällä vaipua epätoivoon. Kaikki valmiina myytävät helmalakanat näyttivät olevan joko ruttuisen näköistä pellavaa tai niin ohutta lakanakangasta, etten mitenkään voinut uskoa lakanan pysyvän siistinä saatika paikoillaan sijauspatjan alla.

Luulin jo löytäneeni, mitä etsin, kun osuin Matrin nettisivuille. Katsokaa, miten ihanista kankaista sieltä voi tilata helmalakanoita ja sängynpäätyjä! Heidän helmalakanoissaan on myös liukueste, joka pitää patjan paikoillaan. Mutta mitkä hinnat! Masentavaa.

Sitten poikkesin Hemtexissä samalla, kun noudimme mattoja pesulasta. Ja sieltä löysinkin vähän yli 50 eurolla siistin, paksuhkoa puuvillaa olevan parivuoteen helmalakanan. Nettikaupan kuvasta ei erota ollenkaan, miten miellyttävää, hieman eläväpintaista kangasta se on. Helmalakana on ihan tavallinen, mutta oikein hyvä.

Sängynpeitettä en ole vielä tullut hankkineeksi. Ostan sen sitten, kun näen jossakin jotakin sopivaa. Tai jätän ostamatta. Ei meillä ole sängynpeitettä tähän astikaan käytetty kuin vieraiden tullessa. 

Näinkin kelpaa.

Millaisia Ikea-tuunauksia muuten teillä on tehty?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla