Kuten kerroin jo kesällä täällä, Nymans Garden Sussexissa on kenties hienoin puutarha, jossa olen käynyt. Esittelin sitä aikaisemmin eksoottisten kasvien paratiisina, mutta siellä on myös upea ruusutarha. Säästin parhaat ruusukuvat hetkeen, jolloin niitä eniten tarvitaan. Se hetki on nyt.

Tämän ruusun nimi on Strawberry Hill. Se on kuuluisan ruusukasvattajan David Austenin jalostama, runsaasti kukkiva ja huumaavasti tuoksuva englantilainen ruusu. Minusta se on ihanin ruusu ikinä. Postauksen pääkuvassa näette kokonaisen kukkivan oksan.

Näistä muista ruusuista en sitten tiedäkään juuri mitään. 

Kukat ovat kuin kermavaahtoa! Kukinta oli niin runsasta, että hiekkakäytävä oli paikoin peittynyt ruusun terälehtiin.

Pidän kovasti myös keltaisisista ruusuista. Olen aikeissa tilata yhden parvekkeelleni ensi kesäksi. Löysin lajikkeen, joka sopii myös ruukkukasvatukseen. Ja jos on ruusuja, on myös kärhöjä! 

En aio ensi kesänä käydä Englannissa ollenkaan, joten ajattelin tuoda perinteisen englantilaisen puutarhan peruselementtejä parvekeistutuksiin. Eli nimenomaan ruusuja ja kärhöjä. Yksi kumpaakin, jos tarkkoja ollaan. Lisäksi liljoja ja ehkä muutama verenpisara, sekä tietenkin pienet, mutta ihanat pelargoni- ja hippeastrum-kokoelmani.

Suunnitelma on valmiina, joten come on, kevät!

--

Päivän kuva: Strawberry Hill -ruusu Nymans Gardenissa Sussexissa, Englannissa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla