Luulin, että kodin paketointi putkiremonttia varten ja muutto väistöasuntoon olisi vähän kuin matkalle lähtisi, pikku juttu ja pelkästään hauskaa. Niinpä päätin yhdistää samaan sunnuntaihin vielä pyykki- ja siivouspäivän. Lähes tyhmintä ikinä! Siitä tuli pitkä päivä, ja näin se eteni:

8.00 

Herään jo toisen kerran. Ensimmäisen kerran heräsin neljältä. Ehdin silmäillä sunnuntain Helsingin Sanomat melkein kokonaan ennen kuutta, jolloin palasin vuoteeseen.

8.30

Tyhjennän pakastimen ja lähden puolisoni kanssa viemään pakasteita väistöasuntoon. Samalla tarkistamme parhaan ajoreitin ja varmistamme, että pääsemme sisään. Onnistui. Tarkistimme myös, että keittiössä on mikro, eikä sitä tarvitse tuoda kotoa.

9.00

Syön aamiaista vuoteessa ja lepään vielä vähän. Pelaan Farmvilleä.

10.00

Tyhjennän makuuhuoneen pyykinkuivaustelineen. Riivin lakanat sängystä ja sullon ne pyykkikoneeseen. Pakkaan parhaat tyynyni ja molempien suosikkipeitot jätesäkkiin mukaan otettaviksi. Viskaan perään pari pussilakanaa. Loput peitot ja tyynyt sekä sijauspatjat sullon säkkeihin varastoon vietäviksi. Seuraavaksi käyn tekniikan kimppuun: irrotan kaiken olohuoneen elektroniikan ja säilön sen vaatekaappiin.

11.00

Apumiehet saapuvat ja alkavat purkaa eteisen laatikkosumaa kellarivarastoon. Tyhjennän keittiössä varsiselleripusseja ja yrttirasioita biojäteroskikseen. Täytän astianpesukoneen ja tiskaan käsin viimeiset samppanjalasit ja muovirasiat. Vien neljä pussia roskia. Siirrän lakanapyykit kuivausrumpuun ja laitan pyyhkeet ja pöytäliinat pyörimään pesukoneeseen.

12.30

Pidän tauon ja syön puolukkarahkaa.

13.15

Puolisoni työntää kaksi vaaterekkiä pikku makuuhuoneen keskelle jätettyyn koloon. Vielä pari Lundia-laatikostoa, ja huone on täynnä. Vien makuuhuoneen yöpöydät kirjastoon työpöydän päälle ja muovitan kokonaisuuden. Pöydän alla ovat kaiuttimet jo valmiina. Ohjeistan miehet nostamaan olohuoneen ison ruokapöydän kirjastoon ja täyttämään sen alustan sohvapöydällä ja sarjapöydällä. Imuroin olohuoneen ison maton ja säkitämme sen samoin kuin pari muuta mattoa. Sähkömies irrottaa makuuhuoneen plafondin. Pyyhin sen kärpäsenjaloista ja etsin säilytyspaikan.

14.00

Sängyt siirretään kirjastoon lappeelleen. Imuroin makuuhuoneen, jossa onkin runsaasti pölyä. Lattialla on myös puolisoni vaatteita, tabletti, latureita ja muuta rekvisiittaa.

14.30

Pidän tauon olohuoneen sohvalla. Huomaan, että työmaan vastaava mestari on lähettänyt korjatun huoneistokortin. Katson sitä sen verran, että hyvältä näyttää. En kuitenkaan vielä vastaa, koska haluan perehtyä siihen tarkemmin illalla. Apumiehet lähtevät. Minusta tuntuu, että työ on jo melkein tehty.

15.00

Muovitan huonekaluja kirjastossa. Muovi loppuu ja käyn hakemassa lisää alakerrasta. Tyhjennän eteisen komerosta kaikki talouden kassit ja lajittelen ne kolmeen pinoon: kauppakassit (jatkoon), käyttölaukut (jatkoon) ja poistettavat.

16.00

Silitän tyynyliinoja, pöytäliinoja ja puseroita. Mankeloin lakanat. Puolisoni huoneen verhot pyörivät pesukoneessa.

17.00

Huomaan, että kylpyhuoneen seinällä roikkuu vielä selänpesin. Heitän sen samaan pahvilaatikkoon suihkusaippuan kanssa. Pesen vessan roskiksen ja vien sen kirjastoon varastoon. En jaksa enää etsiä wc-pesuaineelle kunnollista paikkaa, vaan työnnän sen pahvilaatikoiden väliin. Vessaharja joutaa roskiin.

17.30

Pesen ja kuivaan pakastimen laatikot. Silmäilen jääkaappia, mutten jaksa tehdä sille vielä mitään. Vien kolme kassillista roskia. Pidän tauon. Syön omenan.

17.45

Siirrän olohuoneen sohvat lähelle toisiaan ja muovitan ne. Tyhjennän viimeiset tavarat ja ruokatarvikkeet keittiön kaapeista pahvilaatikoihin. Pyyhin hyllyt ja imuroin ja pyyhin laatikot. Tyhjennän astianpesukoneen ja vien astiat kirjaston vaatekaappiin, joka on jo aikaisemmin tyhjennetty vaatteista.

18.30

Sammutan jääkaapin ja alan jaotella sen sisältöä roskapussiin ja mukaan otettaviin. Pyyhin seinät ja hyllyt kauttaaltaan ja pesen ja kuivaan laatikot.

19.30

Olen täysin uupunut. Takapuoleni on kuin tulessa. Teen mindfulness-harjoituksen muovitetulla sohvalla, ja kipu tyyntyy. Jalkani tuntuvat raskailta. Sujautan jalkaani tohvelit, jotta kantapäihin ei sattuisi niin paljon.

20.00

Teippaan liinavaatekaapin kiinni oranssilla teipillä. Viimeistelen makuuhuoneen imuroinnin ja imuroin eteisen. Merkitsen teipillä ja tussilla, mitkä tavarat eteisessä ja kylpyhuoneessa otetaan talteen sekä mitkä seinät tapetoidaan ja mitkä maalataan.

21.00

Teippaan myös työhuoneen kaapistot kiinni. Kiinnitän muovin laskeutumaan kirjahyllyn viertä alas. Sujautan sen taakse vielä viimeiset suojaa tarvitsevat tavarat. Irrotan reitittimen pistorasiasta ja pakkaan sen päällimmäiseksi pahvilaatikkoon, jonka kanteen kirjoitan Reititin.

21.30

Huomaan, että jätekaappi on hurjan likainen. Siivoan sen putkimiestä ajatellen työsuojelun nimissä. Varmistan, ettei keittiön kaapeissa ole enää mitään. Vien kolme kassillista roskia. Huomaan, että laukkupino on edelleen eteisen lattialla. Heitän pinon sohvalle muovin alle.

22.00

Havaitsen, että koti alkaa näyttää paketoidulta. En kuitenkaan voi ottaa kuvia saavutuksesta, koska on jo pimeä. Imuroin puolisoni huoneen, jonka yksi seinä pian kaadetaan. Puolisoni teippaa tavaroilla täytetyn pikkuhuoneen oven huolellisesti kiinni. Teippaan tarjoiluvälikön mahonkipintaisten kiintokalusteiden eteen muovin.

23.00

Alamme kantaa laatikoita ja kasseja autoon. Huomaan autossa, että jalassani on tohvelit. En olisi huomannut vaihtaa jalkineita, vaikka sellaiset olisi ollut saatavissakin. Mutta ei ollut - olin pakannut kaikki kengät pahvilaatikkoon. Ensimmäinen kuorma lähtee klo 23.15.

23.45

Palaamme kotiin. Vien kultaköynnöksen parvekkeelle ja kastelen viljelylaatikon. Jätän parvekkeen ikkunan raolleen. Huomaan, että pikkuvessassa on vielä yhtä ja toista tavaraa. Puolisoni heittää ne sikin sokin pahvilaatikkoon. Hattuhyllyn irtotavaroille käy samoin. Kaksi viimeistä tuolia jäävät muovittamatta, samoin siivousvälineet ja silityslauta. Työnnän ne kirjastoon.

00.00.

Sammutamme valot ja painamme oven perässämme kiinni. Viimeinen kuorma lähtee klo 00.15.

02.00

Olin ajatellut lämmittää illalla väistöasunnon saunan ja nauttia kylmää kuohuviiniä. Nyt on yö, olen rättiväsynyt ja nälkäinen. Käyn suihkussa ja pakkaan työlaukun aamuksi. En jaksa kuivata hiuksia. Viime töikseni, hampaiden pesun jälkeen, voitelen kaksi ruisleipää ja syön ne vuoteessa. Odottelen Panacodin vaikutusta kylmäpakkaus pepun alla ja mietin, miksen uskonut, kun kaikki sanoivat, että väistöasuntoon muuttaminen on aivan kauhea rumba.

--

Päivän kuva: Täällä sitä nyt ollaan. Maisema väistöasuntomme parvekkeelta. Vasemmalla Mario Merzin valoteos Fibonacci sequence 1-55.

Kommentit (3)

MarjattaP
4/3 | 

No huh!!  Ei varmastikaan   ole ollut mikään pikkujuttu.  Toivottavasti kykenit töihin seuraavana aamuna.  Ihan kivat näkymät väliaikaisparvekkeelta.  Näkyykö siinä jokikin?

Maija
Liittynyt15.10.2015
6/3 | 

Kyllä vain. Aurajoki se on, eikä näkymässä todellakaan ole valittamista. Luulin, että meiltä kotoa on hieno näköala, mutta veden välkehtimistä ei kyllä voita mikään.
Ja kykenin kyllä töihin, mutta olo oli kuin 1,5 promillen humalassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla