En ole kovin paljon kirjoittanut ihonhoidosta, koska valitsen taisteluni, ja tämän luovutin jo kauan sitten. Uskon geeneihin, en ihmeisiin. Silloin tällöin sitä kuitenkin tarvitsee kosteusvoiteen, ja jollakin perusteella se on valittava. Tässä kauneusteesini:

1. Mikään tuote ei tee ihmeitä ikääntyvälle huonolle iholle.

Ihonhoitoon ei kannata panna perustasoa enempää paukkuja, jos lähtökohdat ja ennuste ovat huonot. Minulla on hyvin vaalea, läpikuultava, erittäin herkkä, rasvoittuva sekaiho, jossa on suuret ihohuokoset, monenlaisia luomia, finnien kraatereita, juonteita, ryppyjä, ajoittain kuivia kohtia ja aina velttoutta. En usko ihmetuotteeseen, joka tekisi ihostani tasaisen ja kauniin. Jos minulla olisi hyvä iho, tekisin varmaan kaikkeni säilyttääkseni sen. Mutta kun ei ole koskaan ollut, vähempikin riittää. Paljon vähempi.

2. Saan rahoilleni paremman vastineen ostamalla vaatteita.

Ihotautilääkärien mielestä mikä tahansa naamarasva käy, eikä kosteusvoiteen käyttö ylipäätään ole pakollista. Saattaisin ihan hyvin pärjätä ilmankin suurimman osan vuotta. En ole silti ainakaan vielä lopettanut kosteusvoiteen käyttöä, vaan ainoastaan vaihtanut halvempaan. Nuorempana ja paremmin palkattuna käytin jonkin aikaa Diorin päivävoidetta ja Estée Lauderin silottavaa superseerumia, mutta siitä on kauan. Ei minulla olisi enää varaa. Hyötysuhdekin on parempi, kun panen vähät roposeni vaatteisiin ja kampaajalle.

3. Testien mukaan monet halvat tuotteet ovat ihan hyviä.

Kun jokin kuluttajajärjestö testaa kasvovoiteita, voittaja on melkein aina Nivean kaltainen ison valmistajan edullinen perustuote. Uskon, että apteekeissa myytävät perusvoiteetkin menestyisivät testeissä, jos olisivat mukana. Testit tuskin ovat järin luotettavia, mutta näyttävät silti suunnan: halpakin voi olla riittävän hyvää. Halpaa ja kallista ei enää aina erota edes pakkauksesta. Myös edullinen tuote voi olla yksivärisessä purkissa, jossa on vain vähän tekstiä. Kyllä sellaista kehtaa näkyvillä pitää.

4. Mieluiten valitsen herkän ihon tuotteen.

En ole muuten mitenkään eritysherkkä, mutta ihoni kyllä tuntuu reagoivan aika nopeasti ympäristön vaikutteisiin. Keväisin koivuallergian aikaan ihoni näyttää ärtyneeltä, punoittaa ja hilseilee, ja silmäluomet turpoavat prinssinnakeiksi. Silloin käytän usein Avènen erittäin herkän ihon voiteita, jotka tuntuvat rauhoittavan ihoa. Niiden pakkaukset vain ovat nykyään tosi hankalat. Hygieenisyyden nimissä käyttöön otetun massiivisen korkin takia tuubiin jää paljon tuotetta, jonka saa pois vain avaamalla saksilla koko tuubin. Vähemmän hygieenistä minusta. Muina vuodenaikoina käytän useimmiten Nivean herkän ihon rasvoja. Ne ovat edullisempia, ja uskon, että vaihtelu on hyväksi.

5. Ei voimakkaita hajusteita, kiitos!

Ostin kesän alussa kokeeksi Lidlistä Cien-merkkistä, erittäin edullista ryppyvoidetta, koska merkki on voittanut ainakin kaksi testiä ulkomailla. Ajattelin, että jos se kerran on hyvää niin mikä ettei. Purnukasta tuli kuitenkin yksi harvoista, joita en ole käyttänyt loppuun. Syynä on voiteen voimakas haju. En vain pysty enää sivelemään sitä kasvoilleni. Sääriin ehkä voisi ajatella. Muistin taas, että tykkään eniten hajuttomista tuotteista.

6. Kylpyrutiiniin kuuluu kasvonaamio.

Sanomattakin on kai selvää, etten käy ammattilaisten tekemissä ihonhoidoissa, koska pidän niitä kalliina ja turhina. En myöskään tykkää siitä, että vieraat ihmiset koskettelevat minua. En silti ole täysin puritaani. Valmistan itselleni vaahtokylvyn noin kerran viikossa, ja aika usein kylven kosteuttava tai virkistävä naamio kasvoilla.  Yritän niissäkin pysytellä suhteellisen edullisissa tuotteissa, mutta hyviä on vaikea löytää ja hutiostokset harmittavat. Tänä kesänä hankin risteilyltä peräti kaksi purnukkaa. The Body Shopin kirkastava ginseng- ja riisinaamio toimii samalla kuorintana, ja kosteuttavan ruusunaamion on tarkoitus pehmentää ja kiinteyttää ihoa. Aion käyttää ne loppuun, mutta kumpaakaan tuskin ostan toista kertaa: kuorinta on herkälle iholleni hivenen turhan voimakasta. Ruusunaamio taas ei tunnu vaikuttavan oikein mihinkään suuntaan. Viime vuosien paras ostos on ollut Avènen kosteuttava ja rauhoittava naamio, joten se on varmaan taas seuraavaksi listalla. Onko sinulla käytössä hyvä naamio, jota voit suositella?

--

Päivän kuvat: Tämän kesän ihonhoito-ostokset.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla