Kävin pitkästä aikaa elokuvissa. Poistuin silmät kyynelissä, ja koko kotimatkan varmistelin, näkikö puolisoni saman kuin minä. 45 vuotta on elokuva, joka jättää paljon rivien väliin, mutta täysin perustellusti. Leffahan kuvaa pitkää avioliittoa, jossa tärkeät asiat on jätetty rivien väleihin, puhumatta. Elokuvan aikana naiselle selviää, mitä mies on jättänyt sanomatta ja miten se on vaikuttanut heidän tekemiinsä isoihin ja pieniin ratkaisuihin. Se on sanomattoman surullista.

Suosittelen silti elokuvaa vilpittömästi. Ei ole tarvinnut olla 45 vuotta naimisissa nauttiakseen ikääntyvän pariskunnan hienovaraisen viestinnän seuraamisesta, mutta kieltämättä vihjeiden tulkitsemista auttaa, jos on syntynyt viimeistään 1950-luvulla. Jo alkutekstien aikana kuuluu ääni, jota kaikki nuoret eivät välttämättä tunnista: se ääni, kun diakuva vaihtuu toiseen projektorissa.

Ennen elokuvateatteriin menoa kannattaa kuunnella tarkasti Smoke gets in your eyes -kappaleen sanat.

Tämä elokuva jää vaivaamaan. Mitähän viimeisen kuvan jälkeen tapahtuu?

 

--

Päivän kuvat: 45 vuotta -elokuvan Tumblr-tililtä napattua.

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla