Kävin pitkästä aikaa elokuvissa. Poistuin silmät kyynelissä, ja koko kotimatkan varmistelin, näkikö puolisoni saman kuin minä. 45 vuotta on elokuva, joka jättää paljon rivien väliin, mutta täysin perustellusti. Leffahan kuvaa pitkää avioliittoa, jossa tärkeät asiat on jätetty rivien väleihin, puhumatta. Elokuvan aikana naiselle selviää, mitä mies on jättänyt sanomatta ja miten se on vaikuttanut heidän tekemiinsä isoihin ja pieniin ratkaisuihin. Se on sanomattoman surullista.

Suosittelen silti elokuvaa vilpittömästi. Ei ole tarvinnut olla 45 vuotta naimisissa nauttiakseen ikääntyvän pariskunnan hienovaraisen viestinnän seuraamisesta, mutta kieltämättä vihjeiden tulkitsemista auttaa, jos on syntynyt viimeistään 1950-luvulla. Jo alkutekstien aikana kuuluu ääni, jota kaikki nuoret eivät välttämättä tunnista: se ääni, kun diakuva vaihtuu toiseen projektorissa.

Ennen elokuvateatteriin menoa kannattaa kuunnella tarkasti Smoke gets in your eyes -kappaleen sanat.

Tämä elokuva jää vaivaamaan. Mitähän viimeisen kuvan jälkeen tapahtuu?

 

--

Päivän kuvat: 45 vuotta -elokuvan Tumblr-tililtä napattua.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä enää tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 57-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram