Kokosin syksyksi kapselipuvuston, mutta kaappiin se jäi. Huomasin, että käytin enimmäkseen ihan muita vaatteita, koska ne sopivat paremmin säähän, mielialaan tai toisiinsa. Oli siitä kuitenkin se hyöty, että tulin tarkkailleeksi, mitä oikeasti käytän. Kapselihan on hyvä vasta silloin, kun mikä tahansa sen asu tekisi mieli pukea päälle heti tai viimeistään huomenna.

Birminghamin reissulle pakkasin pelkät käsimatkatavarat neljäksi päiväksi. Minulla oli mukana vain kuusi vaatekappaletta (villamekko, villalegginsit, farkut, kaksi paitaa ja neuletakki) plus kaksi aluspaitaa ja kaksi huivia, ja niistä kuudestakin jäi yksi käyttämättä (neuletakki). Silti olin mielestäni koko ajan tilanteeseen sopivasti pukeutunut ja viihdyin vaatteissani.

No tässähän minulla on kapselin perusta, ajattelin. Kotona jätin matkapuvustoni esille ja vetelin kaapista vaatteita, jotka sopivat sen kanssa yhteen. Niitä olikin kertynyt paljon! Ja yllättäen sain sekä mustat että siniset vaatteet sopimaan riitelemättä samaan kokoelmaan. Rauhanrakentajina toimivat harmaat, valkoiset ja beige.

Lopputalven kapselipuvustoni avainvaate on tammikuun alennusmyynnistä hankittu Masain viskoosipaita, jossa on hyvin tummaa ja useita vaaleampia sinisen sävyjä sekä vaaleaa harmaata. Se sitoo väreillään koko kapselin yhteen. Pitkä huivi samaa kuosia oli loisto-ostos, joka sopii kaikkien yksiväristen yläosien kanssa.

Paidat Top 5:

1. Beige peruspaita viskoosia, Masai. Olin vähällä palauttaa sen, kunnes kokeilin sitä jakkujen alla ja tajusin, että juuri sellaisen tarvitsen. Paljon paremman näköinen kuin t-paita, mutta vaatii enemmän vaatehuoltoa.

2. Kukkapaita, puvuston perusta, viskoosia, Masai. Paidassa on vyötäröllä molempiin suuntiin avoimet sisäänotot, mikä antaa sille hyvän muodon. Paljon parempi kuin vastaava tunika, jota myös olen kokeillut. Tämä oli mukana Birminghamissa.

3. Tummansininen silkkipaita, Boden. Väljä perusvaate villatakkien alle ja toppien päälle.

4. Morris-paita, H&M, polyesteriä. Laskeutuu kauniisti eikä rypisty. Tummansininen, pieniä valkoisia lehtikuvioita.

5. Vaaleansininen väljä paita puuvillaa, Masai. Paidan helman kaunis leikkaus tulee parhaiten esiin tunikan tapaan käytettynä, mutta sopii myös jakun tai villatakin alle. Erityisen kaunis värisävy.

Kaapissa lisäksi: valkoisia ja mustia bambutoppeja ja t-paitoja kangaspaitojen alle.

Alaosat Top 5:

1. Mustat, kapeat jerseyhousut, 70 % viskoosia, Aventura. Monikäyttöiset, sopivat melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen.

2. Tummansiniset farkut, Gerry Weber. Siistit perusfarkut olivat mukana Birminghamissa.

3. Tummanharmaat ribatut leggingsit, täyttä villaa, Kaino. Vuosien takaista mallistoa ja ihan ehdottomat sekä matkoilla että kotona. Töissäkin olen paljon pitänyt. Matkavaatteena myös Birminghamissa.

4. Mustat kohoneuleleggingsit, täyttä villaa, Hurmås. Nämä minulla on myös vaaleanharmaina. Ihanat, mutta eivät sovi ihan yhtä moneen yhdistelmään kuin eleettömämmät Kainot.

5. Tummansininen jerseyhame, mittojen mukaan teetetty, Dama design. Perusvaate.

Kaapissa lisäksi: Mustat ja harmaat trikooleggingsit Lidlistä, mustat ja harmaat bambupitkikset. Myös beiget chinot, mutta niitä käytän vasta vähän keväämmällä.

Tunikat, jakut ja neuleet Top 8

1. Iso valkoinen paita/tunika puuvillaa, Masai. Hyvä farkkujen ja kukkahuivin kanssa, myös bukleejakun alle. Oli mukana Birminghamissa.

2. Hilda-tunika paksua viskoositrikoota, Kude. Kauniisti leikattu, mutta todellinen testi alusvaatteille: paljastaa saumat armottomasti.

3. Morris-tunika polyesterikreppiä, H&M. Kauniit hihat, jotka tosin usein jäävät neuleen alle. Kuosi on tapeteista tuttu Marigold.

4. Sini-musta peuratunika, Kaino. Mainio villaleggingsien ja mustien trikoopöksyjen kanssa, muttei väistä farkkujakaan.

5. Sininen bukleejakku, Masai. Väljä malli, melkein yhtä mukava kuin villatakki, mutta siistimpi.

6. Mustikansininen trikoojakku, Kude. Hilda-tunikan pari, joka käy mielellään vieraissa. Iso kaulus.

7. Valkoinen kasmirneule, Boden. Lyhyt malli sopii sekä hameiden että housujen kanssa.

8. Harmaa kasmirneule, Boden. Lähes sama malli kuin valkoinen, mutta vanhempi.

Mekot ja pitkät neuletakit Top 4

1. Sininen Lehtokielo-mekko, Kaino. Puolet villaa, puolet puuvillaa. Mekko on vuodelta 2017 ja yksi parhaista vaatteistani ikinä. Käytän sitä usein kasmirneuletakin kanssa.

2. Vaaleanharmaa neuletakki villasekoitetta, Esprit. Tämä on Morris-tunikan luottokumppani. Valitettavasti jo hieman nyppyyntynyt ahkerasta käytöstä.

3. Tummanharmaa neuletakki täyttä merinovillaa, Second Chance. Erityisen pehmeää ja joustavaa neulosta. Uusi hankinta, joten en vielä tiedä, miten kestää kulutusta.

4. Tummanharmaa kietaisumekko merinovillaa, Second Chance. Neuletakin pari, sopii asusteista riippuen töihin, vapaalle ja pieneen juhlaankin.

5. Kukallinen viskoosihuivi, Masai. Moniottelija käy kaiken kanssa.

Kaapissa lisäksi: Pakkaspäiviin Kainon sininen Aurinkopilkku-mekko, joka oli mukana myös Birminghamissa. Vaihdoin sen tähän valikoimaan kevyempään Lehtokieloon. Kietaisumekko vaatii alle t-paidan ja Lehtokielo alushameen.

Uskoisin pärjääväni tällä valikoimalla suunnilleen vappuun asti.

Peruspuvustooni kertyi kaikkiaan 22 vaatetta ja huivi. Ne ovat kaikki minulle mieluisia ja niistä on helppo koota asuja toimistopäiviin, asiakastapaamisiin ja muihin työmenoihin. Uskoisin pärjääväni tällä valikoimalla suunnilleen vappuun asti. Silloin aion siirtää villaa kesäsäilöön ja palauttaa kaappiin pellavaa ja lyhythihaisia vaatteita.

Mutta tässäkö kaikki, mitä kaapistani nyt löytyy? Ehei!

En todellakaan jaksa pukeutua jatkuvasti siniseen. Se on kapselini perusväri vain, koska lähes kaikkia vaatteita on lähes aina saatavana sinisinä. Lempivärini on vihreä, ja ennen pitkää kokoan varmasti kapselin, jonka päävärit ovat vihreä ja beige ja tukivärit vaalea ja tumma harmaa. Näette sitten. 

--

Päivän kuvat: Totesin, että on huomattavasti helpompaa piirtää puvusto tussilla ja puuväreillä kuin ottaa kaikista vaatteista valokuvat, käsitellä niistä reunat pois puhelimen sovelluksella ja koota kuvataulut digitaalisesti. Kynä ja paperi on erinomaisen käytännöllinen käyttöliittymä, sanokaa mun sanoneen.  

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla