Putkiremonttimme tuli täysin valmiiksi vasta viime viikolla, kun kylpyhuoneen viimeiset pikkutarvikkeet kiinnitettiin ja peilikaappia siirrettiin viitisen senttiä oikealle, jolloin peili on täsmälleen pesualtaan yläpuolella. Aikaisemmin sitä ei voinut tehdä, koska tiedettiin, että peili rikkuisi siirrettäessä, eikä uutta peiliä pystynyt tilaamaan heinäkuussa.

Eikä viimeistely onnistunut aiemmin siksikään, kun Netrauta joutui tilaamaan Oskarin oksani valmistajalta Ruotsista kolmeen kertaan ennen kuin se lopulta tuli. Normaalisti heidän toimitusaikansa on korkeintaan 10 päivää, mutta nyt tilauksen ja toimituksen välillä vierähti kuutisen viikkoa. Soitin Netrautaan kolme tai neljä kertaa, ja joka kerta Netrauta lupasi, että kyllä se nyt tulee. No, tulihan se lopulta. Nähtävästi rakennusalalla kaikki on tosiaan kiinni heinäkuussa.

Kun oksanen sitten tuli, en viitsinyt urputtaa siitä, että pakkaus vaikutti avatulta ja siitä puuttuivat kiinnitysohjeet, jotka Smedbon tarvikkeissa yleensä aina on. Tulostin ne netistä. Oksassa saaattoi myös olla jo valmiiksi naarmu, tai sitten se syntyi siinä, kun tavara putosi avoimesta muovipussistaan lattialle. Never mind. Olin niin iloinen, kun sain viimein paikan pyyhkeille.  Voisihan ne naulaankin ripustaa, mutta oksassa ne kuivuvat paremmin. Harkitsin myös sähkölämmitteistä kuivaustelinettä, mutta se tuntui turhalta energiankulutukselta kylpyhuoneessa, jossa on lattialämmitys.

Pyyhkeistä puheen ollen, ostin jo ennen kotiin muuttoa Stockmannin alennusmyynnistä Lapuan Kankureiden Terva-pyyhkeitä, koska niiden värit sopivat niin täydellisesti kaakeleiden väritykseen. Viis siitä, että kaappini tursuavat jo ennestään vihreitä ja beigejä pyyhkeitä. Pyyhkeiden materiaali on pellavaa, tenceliä ja puuvillaa, ja pesussa ne rypistyvät aika epämääräisen näköisiksi. Käsipyyhekoossa ne ovat nimeltään Maija ja oikeastaan keittiöpyyhkeitä. Vaihteeksi on kiva, että pyyhe on jotain muuta kuin froteeta, varsinkin kun ne muut pyyhkeet kuivuvat nopeammin ja ovat kevyitä ottaa mukaan.

Samasta alennusmyynnistä hankin myös maton, jonka kuvio myötäilee pyyhkeiden vohvelikuviota ja väri allaskaapin vaalean tammen väriä. Vanhan maton siirsin pikkuvessaan.

Lidlissä käydessäni silmäni osui kahden keramiikkapullon settiin. Ajattelin, että ne voisivat sointua kylpyhuoneen värimaailmaan ja ostin ne pois, kun hinta oli kuuden euron luokkaa yhteensä. Puoliso adoptoikin toisen niistä hammasharjansa telineeksi.

En tykkää yhtään lattialla pyörivistä ja kolisevista vessaharjakupeista, jotka ovat siivotessa tiellä. Vaikka yksityiskohta voi tuntua mitättömältä, uskon, että kunnollinen vessaharja telineineen parantaa elämisen laatua. Ja sitten jos joskus tuntuu, että valmistajan alkuperäiset varaosaharjat ovat liian kalliita (ne ovat!) niin lasikuppiin sopii kyllä ihan tavallinenkin harja.

Minun oli pitkään ennen leikkausta ja sen jälkeen niin vaikeaa kammeta itseäni ylös ammeesta, että halusin hankkia uuteen kylpyhuoneeseen tukikahvan. Yleensä se on ammeen sivussa. Voi olla, että joskus joudun hankkimaan apuvälineen siihenkin paikkaan, jos ongelmaksi tulee istumaan kohottautuminen kylpiessä. Nyt kuitenkin asennutin 60 cm pitkän tangon ammeen päätyyn, jotta voin ottaa siitä kaksin käsin kiinni noustessani seisomaan. Erlau-merkkinen tanko on kiinnitetty seinään todella järeillä ruuveilla.

Tarvikekoreja tarvitaan kaksi muun muassa sen takia, etteivät sampoot ja hoitoaineet mene sekaisin. On selkeää, kun voi ottaa sampoon vasemmalta ja hoitoaineen oikealta. Korit ovat vähän turhan ylhäällä, mutta eivät ne alemmaskaan sopineet, kun käsisuihkullekin piti jäädä tilaa. Viereisellä seinällä korit olisivat pienentäneet suihkunurkkaa, mitä en halunnut. Tällä seinällä on jo putket ja hana viemässä tilaa.

Kun mistään ei saanut silmää miellyttäviä uusia pyyhekoukkuja, päätin säästää vanhat Ikean koukut ja kiinnityttää ne uudelleen. Siinä ne nyt ovat. En tajua, miksi kaikki on nykyään niin kulmikasta. En halua kylpyhuoneeseeni mitään metallitikkuja.

Kylpyhuoneen nurkkaan jäi tyhjä tila, kun taloyhtiö halusi siihen pesukoneen paikan, mutta meillä pesukone on keittiössä. Siihen sopi mukavasti Molger-penkki, joka taitaa olla yksi Ikean suosituimmista tuotteista. Vaaleana se olisi ollut paremmin linjassa huoneen muun värityksen kanssa, mutta ajattelin, että tummanruskea antaa sopivan aksentin. Aluksi penkille kertyi tavaraa kasoihin, mutta kun kaikki tarvikekorit ja Oskarin oksa ovat paikoillaan, siihen mahtuu jo vaikka istumaan. Siihen sopisi pieni pyykkikori, mutta se ei ole toistaiseksi tuntunut tarpeelliselta.

No niin. Nyt on valmista.

--

Päivän kuvat: Näkymiä vastaremontoidusta kylpyhuoneesta.

Kommentit (5)

A&A
6/5 | 

Hei! Onko pyyhetangossasi kuinka monta oksaa ja onko siinä yhdistetty useampi oksa? Smedbon valikoimissa ei näyttäisi olevan kuin vain kahden oksan tankoja ja mietin, onko tämä sinun kenties poistunut valikoimista. 

Maija
Liittynyt15.10.2015
7/5 | 

Hei,

neljä oksaa siinä on, ja on osoittautunut käytössä tosi käteväksi. Siihen on kiva ripustaa myyös esim. paitoja henkarilla kuivumaan. En osaa sanoa, onko poistuvaa mallistoa. Smedbon nettisivuilla esitellään pyyhetankoja näin:

"Painavia ja kosteita kylpypyyhkeitä varten suosittelemme yksittäistankoja, kahdella seinäkiinnikkeellä varustettuja kaksoistankoja tai Outline-sarjan nelivarsista tankoa." 

Mutta ei siellä sitä nelivarsista tankoa tosiaan näy. 

Netraudasta sen sijaan löytyy, ja sieltä minäkin tilasin.

https://www.netrauta.fi/kylpyhuone/kylpyhuonetarvikkeet/pyyhetangot-ja-renkaat/pyyheteline-outline-neljalla-tangolla

A&A
9/5 | 

Kiitos! Kysyin pyyhetelineestä sekä Netraudan että Smedbon asiakaspalvelusta, ja molemmista sanottiin, että Smedbolla on olemassa vain yhden ja kahden tangon telineitä. Sinä siis tiesit paremmin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla