Kun auditorion valkokankaalle heijastui kolmatta eri Oraksen sarjaa edustavan hanan kuva, ajattelin, että ei jumankekka! Jotakin on tehtävä, jottei kylpyhuoneestani tulee rautakaupan tarjousvalikoiman esittelytila. Eivätkö edes suihku- ja bideehana voisi olla samaa sarjaa? Nähtävästi eivät, ja johdonmukaisesti myös pytty ja käsienpesuallas oli valittu eri sarjoista.

Sanomattakin on selvää, ettei taloyhtiön putkiremontin kylpyhuonesuunnitelmassa ollut ajateltu yhtään esteettömyyttä tai muita vanhusten selviytymistä helpottavia yksityiskohtia, vaikka sali oli täynnä tutisevia harmaapäitä. Tämän kaiken oli hyväksynyt taloyhtiön hallitus, jossa ei ainakaan seniliteetistä olisi luullut olevan puutetta.

Olin ihan hiljaa. En pihahtanutkaan, koska se oli oma etuni.

Olisi sietämätöntä maksaa itsensä kipeäksi kylpyhuoneesta, jota ei kestäisi katsella edes kynttilänvalossa.

Mikäli valintojen perusteena oli hinta, se sopi minulle oikein hyvin. Talossa on vain muutama yhtä iso asunto kuin minulla, joten maksan joka tapauksessa remontista kaksin- tai kolminkertaisen hinnan useimpiin naapureihini verrattuna. Hintahan määräytyy asunnon neliöiden mukaan. On minun etuni, jos perushinta on neuvoteltu alhaiseksi. Itselleni haluan ehkä kustantaa jotakin ekstraa, mutta en välttämättä muille.

Jos kuitenkin urakoitsija tosissaan esittelee tuollaista kalustesekamelskaa, on selvää, etten voi luovuttaa kotikylpyläni suunnittelua hänen käsiinsä. Ja koska en itse tunne saneerausrakentamisen periaatteita enkä tarjolla olevia vaihtoehtoja, tarvitsen ammattilaisen apua.

Entisen työkaverini lähipiiriin kuuluu onneksi sisustussuunnittelija. Sain hänen yhteystietonsa, ja sovimme, että hän pelastaa minut pulasta.

En tiedä yhtään, mitä tämä liike minulle maksaa. Järkeilen kuitenkin, että kun remontin hinta perusmuodossaankin on noin 60 000 euroa, tonni sinne tai tänne ei heilauta budjettia. Olisi sietämätöntä maksaa itsensä kipeäksi kylpyhuoneesta, jota ei kestäisi katsella edes kynttilänvalossa.

Sisustussuunnittelijani saapuu päivänä minä tahansa esittelemään suunnitelmiaan. Maltan tuskin odottaa!

--

Päivän kuvat: Värinokkosia.

Kommentit (2)

MarjattaP
3/2 | 

Noin  minäkin olisin toiminut,  jos taloyhtiön laitevalinnat tosiaan ovat noin sekavia.  Eikö hinnan pitäisi olla edullisempi kaiken ollessa samaa sarjaa?  No, enpä tiedä kun asun vanhassa omakotitalossa.   Toivottavasti pystyt lähettämään muutaman päivityksen remontista.

Maija
Liittynyt15.10.2015
4/2 | 

Minulle tuli mieleen, että urakoitsija oli haalinut tarjoukseensa kaiken, mikä oli sillä hetkellä rautakaupassa tarjouksessa. Ehkäpä taloyhtiön hallitus oli sittemmin puuttunut asiaan, koska myöhemmässä kokouksessa esiteltiin hieman yhtenäisempi suunnitelma. Olin siinä välissä kuitenkin jo ehtinyt palkata oman suunnittelijan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla