Olen pitänyt Tietyssä iässä -blogia kaksi vuotta ja julkaissut viime viikkoja lukuun ottamatta uuden kirjoituksen kaksi kertaa viikossa. Tauotta. En ole lopettamassa, mutta hiljennän tahtia. Annas, kun selitän:

1. Sain asiani sanotuksi

Kun aloitin, olin krooninen kipupotilas ilman varmaa diagnoosia ja vailla toivoa paremmasta. Minulla oli polttava halu pukea sanoiksi, miten olin päätynyt siihen pisteeseen, vaikka vain hetkeä aikaisemmin olin ollut urheilullinen ja hyväkuntoinen viisikymppinen elämäni huipulla. Se tarina on nyt kerrottu.

2. Pystyn jo liikkumaan kodin ulkopuolella

Kahden viime vuoden ajan olen viettänyt käytännössä kaiken vapaa-aikani kotona, koska en ole pystynyt liikkumaan yhtään enempää kuin on ollut pakko. Tarvitsin harrastuksen täyttämään liikunnalta ja muulta aktiiviselta elämältä jäänyttä aukkoa. Bloggaaminen on ollut helppoa ja hauskaa, mutta nyt mieli palaa jo muihinkin harrastuksiin.

3. Sain pitää työpaikkani

Pelkäsin kaksi vuotta sitten olevani matkalla sairauseläkkeelle. Tiesin, että vain harva kovista kivuista kärsivä pystyy käymään jatkuvasti töissä, eikä minulta ollut vielä löydetty mitään, minkä olisi voinut korjata. Ajattelin, että blogia pystyn jatkamaan, vaikka urani palkkatyössä olisi ohi. Viime vuoden heinäkuussa tehdyn jänneleikkauksen jälkeen vointini on kuitenkin parantunut koko ajan niin, että nyt olen täysin työkykyinen. En tarvitse blogia täyttämään sairauslomalaisen tai - eläkeläisen päiviä.

4. Rahat loppuivat

Kun omakohtaiset terveysaiheet hiipuivat, aloin kirjoittaa enemmän vaatevaraston rakentamisesta sekä taloyhtiön putkiremontista ja siihen liittyneistä sisustusvalinnoista, jotka tein lainarahalla. En elä normaalisti yhtä kulutuskeskeistä elämää kuin viime vuoden aikana. En tee jatkuvasti niin paljon ostoksia, että voisin esitellä niitä säännöllisesti blogissa. 

5. En tähtää ammattibloggariksi

Blogin lukijakunta on kasvanut hiljalleen koko ajan. Etenkin alussa mietin, olisiko blogista mahdollista saada taloudellista hyötyä jollakin aikavälillä. Olisiko minusta ammattibloggariksi? Taisin haaveilla jopa siitä, että ennen pitkää oveni takana olisi blogiportaalin pitäjä rahatukun kanssa houkuttelemassa minua porukkaansa. Niin ei käynyt. Sitä paitsi minulla on jo ammatti, jota rakastan, mieluisa työpaikka ja ihan huiput työkaverit. En tarvitse enkä halua uutta ammattia.

6. Ikääntyminen on hidasta

Blogini ydinaihepiiriä on ikääntyminen. Minulla ikääntyminen alkoi niin reippaalla rysäyksellä, että siitä riitti blogille aiheeksi, mutta nyt kehitys on tasaantunut. Aion raportoida ikääntymiseen liittyvistä fyysisistä ja henkisistä muutoksista jatkossakin, mutta ainoastaan, kun aihetta ilmenee. Toivon, ettei kovin usein.

7. On aika kerätä uutta kerrottavaa

Ennustajaeukko minussa tietää, että elämääni on hiljalleen astumassa uusi aihe ja vaihe, josta en välttämättä halua kertoa blogissa reaaliaikaisesti. Palaan siihen mahdollisesti sitten myöhemmin, kun voin katsella sitä taaksepäin. On asioita, joissa jälkiviisaus on parasta.

Voit odottaa alkavan talven mittaan ainakin seuraavia postauksia:

Kuten sanoin, en ole lopettamassa. Julkaisupäiväni on jatkossa tiistai, mutta en lupaa postausta joka tiistai, ja välillä voin kirjoittaa muulloinkin. Voit odottaa alkavan talven mittaan ainakin seuraavia postauksia, joihin minulla on jo materiaalia valmiina:

  • Uusi peruspuvusto 55+
  • Uudet prillit - miltä nyt näyttää?
  • Kuosien sekamelska kotona - sisustuksen säännöt on tehty rikottaviksi
  • 10 suloisinta ruusua Tähkäpuistosta
  • Kudoin tätä pitsineuletta yli vuoden
  • Oodi suomalaiselle metsälle
  • Arboretum Yltöisten upeimmat alppiruusut
  • Matkakohteet, jotka minäkin muistan
  • Mitä putkiremontti maksoi?

Kiitos, kun olet kuunnellut tarinani tähän asti. Toivottavasti tapaamme Tietyssä iässä jatkossakin. Mitä aihetta toivot seuraavaksi?

--

Päivän kuvat: Daaliota.

 

--

Poistettu et-lehden blogisääntöjä koskeva kohta 16.10. Kävi ilmi, että jyrkkä tulkintani ei ollut oikea.

Kommentit (2)

Susaanna
3/2 | 

Voisi olla kiva kuulla, millaisia blogeja luet tai millaista kirjallisuutta harrastat.

En ole ihan varma, oletko jo postauksen tästä kirjoittanut, mutta olisi mielenkiintoista, jos kertoisit, millaiset asiat, fyysiset ja henkiset, edistivät toipumistasi.

Kolmanneksi tuli mieleeni vähän ehkä yksityisempi asia, mutta kun itse pähkäilen vaihdevuosieni kanssa ja on tullut vaikka mitä, olisi jännä lukea muiden kokemuksista. Vaihdevuosiasioita en ole blogeista löytänyt, vaikka olen niitä ihan etsiskellytkin.

Kiitos kuitenkin hyvästä blogistasi, joka on tuottanut paljon iloisia lukuhetkiä, mutta vielä enemmän hyödyllistä ajateltava arkeni keskelle.

Maija
Liittynyt15.10.2015
4/2 | 

Mainioita aiheita, kiitos Susaanna! Lupaan postaukset ainakin toipumista edistävistä asioista ja vaihdevuosista :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla