Pidän tästä hameesta paljon. Maalauksellinen kukkakuosi on kaunis, kangas on paksua ja pehmeää modaalin ja bambuviskoosin sekoitetta ja pituus kätkee alleen vaikka kahdet villahousut. Erittäin käytännöllistä talvella. Siinä on myös isot taskut, joihin kädet, puhelin tai salainen suklaapatukka mahtuvat kunnolla.

Valitettavasti keski-ikäinen ja ylipainoinen nainen näyttää siinä lähinnä Aku Ankasta tutulta Matami Mimmiltä. Vaikutelma on homssuinen, kun laaja hame viistää nilkkoja eikä mikään vartalon kohta erotu myönteisessä mielessä. 

Kumma kyllä, midi on nyt muodikkain hameen pituus, vaikka pitkät, hoikat ja nuoretkin näyttävät siinä helposti noita-akoilta. Isoin ongelma on yläosan valinta. Lähes nilkkoihin ulottuva hame vaatii, että vyötärö on näkyvissä ja mielellään vyöllä korostettu. Paita pitää siis tunkea hameen alle. Villapaita ei sinne mahdu, ainakaan siististi. Lisäksi pitäisi olla vyötärö, jota korostaa.

Tilasin hameen pariksi villa-puuvillaneuleen, joka toistaa hameen tummaa taustaväriä. Hyvä niin, koska vaatekaapista ei löytynyt mitään muuta, minkä kanssa hame olisi sopinut mittasuhteiltaan senkään vertaa. Parhaiten midihameen kanssa kävisi kai vartalonmyötäinen body, mutta ne päivät ovat takana, kun näytin siinä vaatekappaleessa hyvältä. Siispä neulepaita saa kelvata. (Se on väriltään hyvin tumman sininen, vaikka näissä kuvissa näyttää harmaalta tai mustalta.)

Homssuvaatteille on paikkansa: kotiasuksi tämä on hitti, ja silloin tällöin tykkään keventää työpaikan ilmapiiriä. Silloin yhdistän hameeseen eri tavalla kuviollisen, ylisuuren ja roikkuvan villatakin. Se on kohtalaisen radikaali asu pilkunviilaajalle. Eikä pääse kukaan harjoittelija sanomaan, että siellä sitten oli tarkka pukukoodi.

Syksyllä kuljin kukkahameessa kaupungilla musta biker-nahkatakki niskassa. Takki toi asuun sopivaa rouheutta. Kerran olin vähällä mennä siinä asussa työtapaamiseen, mutta viime tingassa vaihdoin tavanomaisempaan. Turhamainen, ja lisäksi arka. Mutta jos minulla olisi sopivan värinen, tyköistuva jakku, niin ehkä sitten. En nyt tähän hätään ole kuitenkaan hankkimassa sellaista.

--

Päivän kuvat: Hame ja neule Thought, nahkasaappaat Gerry Weber, villakangastakki noin 15 vuoden takaa Norham. Aurajokirannassa oli kuvauspäivän aamuna tiheä sumu, jota hyödynsimme.

Kommentit (3)

Vierailija
4/3 | 

Kaunis hame ja  sopii sinulle hyvin. Minäkin haluan :) Midihametta tuli pidettyä paljonkin 1960-luvun loppumetreillä, kun olin nuori ja hoikka. Nyt olen ylipainoni kanssa juuri sopivan kokoinen ja näköinen.

Jaana03
5/3 | 

Sopii sinulle mainiosti. Tilasin netistä kotikaupungissa tehdyn hameen, joka on midipituinen. Näytän siinä omasta mielestäni kamalalta, vaikka katsojat sanoi että on ok. Kuvasi antaa minulle rohkeutta mennä hameessa kodin ulkopuolelle ;)

Maija
Liittynyt15.10.2015
6/3 | 

Mahtavaa kuulla, Jaana!  Kyllä me tosiaan voidaan liikkua midihameissamme ihmisten ilmoilla. Se on ihan ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla