Koko huhtikuun ajan olen saanut seurata, mitä marraskuussa istuttamistani sipuleista on kehkeytynyt. Jätin ruukut talveksi parvekkeelle enkä edes suojannut niitä erityisen hyvin. Pahimmilla pakkasilla heitin halvan Ikean viltin talvehtijoiden niskaan, siinä kaikki. Täällä kerroin istutustöistä.

 

Kunnon kylmäkäsittely vaikuttaa olleen vain hyväksi. Ikinä eivät istuttamani sipulit ole menestyneet näin hyvin! Minusta tuntuu, että kaikki tulppaanit ja melkein kaikki narsissit tuottivat kukkia. Myös helmililjat kukkivat ruukun täydeltä.

 

Helmililjojen joukkoon näyttäisi joutuneen yksi sipuli eri lajiketta. Kaikki muut ovat vaaleansinisiä, kuten pussin kyljen kuvan perusteella pitikin, mutta yksi oli perinteisempi keskisininen. Tekikö se asetelmasta kiinnostavamman vai veikö se suotta huomion herkiltä, vaaleilta veljiltään? Päätä itse.

 

Narsissimix oli minulle erityisen mieluisa. Mukana oli pari tete-narsissin tyylistä, mutta kaksiväristä kukkijaa ja lisäksi ennennäkemättömiä valkoisia ja keltaisia narsisseja, jotka tekivät useita kukkia samaan varteen vähän freesian tavoin.

Lasagnetyyppinen istutustekniikka toimi sikäli hyvin, että narsissit ja tulppaanit mahtuivat aivan mainiosti kukkimaan samaan astiaan. Narsissit kukkivat 25-30 sentin korkeudessa, kun taas tulppaanit jäivät kahta lukuun ottamatta mataliksi. Narsissit kukkivat pääosin ennen kuin tulppaanit. Tästä syntyi hauska kukkaketovaikutelma: astiassa oli yhtä aikaa kukinnan eri vaiheessa olevia, eri värisiä ja eri lajisia kukkia.

Kukittaminen onnistui niin hyvin, että aion ilman muuta kylvää sipuleita ruukkuihin jatkossakin. Voisin myös ottaa tämänvuotiset sipulit talteen ja käyttää niitä, mutta kun tarvitsen ruukut ja tilan jo ihan kohta kesäkukille niin tuskinpa sipulit ehtivät kerätä itseensä uutta kasvuvoimaa siihen mennessä. En myöskään malta katkaista kukkavanoja.

Kesäkukkien esikasvatus on nimittäin jo erittäin hyvässä vauhdissa ja osa taimista istutettukin. Siitä lisää tuonnempana.

--

Päivän kuvat: metsätulppaaneja parvekkeeltani.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla