Olisin voinut otsikoida myös ”talven paras alennusmyyntiostos”, koska hankin tämän V-neck Ravellon Bodenin alennusmyynnistä noin 28 eurolla. Kangas on silkin ja viskoosin sekoitetta ja oikein miellyttävää iholla. Siinä on kaunis kiilto, joka ei kuitenkaan ole yhtä päällekäyvä kuin silkkisatiinissa.

Boden valmistaa samaa paitaa myös pyöreällä kaula-aukolla. Minulla on sellainen ennestään, ja halusin nyt kokeilla V-kaula-aukkoa. Kuten englantilaisissa vaatteissa usein, kaula-aukko on aavistuksen verran liian antelias. Varsinkin talvella paita tarvitsee mielestäni seurakseen näyttävän (lue: peittävän) korun tai huivin. Paljasta ihoa on muuten esillä liikaa minun makuuni. Jos vielä hankin Ravellon, valitsen taas pyöreän kaula-aukon.

Tämä kukkakuosi on paidan kuoseista kautta aikain yksi parhaista. Bodenhan on tunnettu kekseliäistä painokuoseistaan, joista osa on kauniita, osa kummallisia. Aina ne ovat omaperäisiä ja tunnistettavia. Tässä on erityisen kaunis väriyhdistelmä, joka sopii hyvin sinisen, harmaan ja valkoisen kanssa. Ja roosan, mutta sen värisiä vaatteita minulla ei ole.

Kukat ovat yksi kesän muotitrendeistä, joten puristan jälleen ajan hermoa melkein tahtomattani.

Tuttuun tapaan kokeilin uutta puseroa kaikkien neuleideni kanssa ennen käyttöönottoa. Valitsin kuvaukseen harmaan merinovillatakkini, koska se sopi väriltään parhaiten. Muodoltaan takki on kuitenkin liian laatikkomainen.

Kuten huomaatte, näytän täysin tasapaksulta, kun yhdistän suoralinjaisen paidan pitkään, suoralinjaiseen neuletakkiin ja suoraan hameeseen. On päiviä, jolloin minulla ei ole mitään tasapaksuutta vastaan. Mutta jos haluan näyttää kurvikkaalta itseltäni, tarvitsen mielikuvan vyötäröstä. Se onnistuu lyhyemmällä neuleella - tai solmimalla neuleen helmat kuten kuvassa.

Vyökin periaatteessa kävisi, muttei käytännössä näytä hyvältä, koska se korostaa pömppömahaani. Useimmat vanhat vyöt eivät enää edes yllä mahani ympäri. Aika entinen ei koskaan enää palaa, ja sama pätee vyötäröön.

 

--

Päivän kuvat: Bodenin V-neck Ravello, Fine Merino Cardigan sekä Hattie Skirt. Hame on joustavaa ottomaania, joka näyttää kudontatavan takia raidalliselta. Sukkikset Transparenze Sophie ja kengät Ecco. Koru on matkamuisto Antwepenistä.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä enää tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 57-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram