Olisin voinut otsikoida myös ”talven paras alennusmyyntiostos”, koska hankin tämän V-neck Ravellon Bodenin alennusmyynnistä noin 28 eurolla. Kangas on silkin ja viskoosin sekoitetta ja oikein miellyttävää iholla. Siinä on kaunis kiilto, joka ei kuitenkaan ole yhtä päällekäyvä kuin silkkisatiinissa.

Boden valmistaa samaa paitaa myös pyöreällä kaula-aukolla. Minulla on sellainen ennestään, ja halusin nyt kokeilla V-kaula-aukkoa. Kuten englantilaisissa vaatteissa usein, kaula-aukko on aavistuksen verran liian antelias. Varsinkin talvella paita tarvitsee mielestäni seurakseen näyttävän (lue: peittävän) korun tai huivin. Paljasta ihoa on muuten esillä liikaa minun makuuni. Jos vielä hankin Ravellon, valitsen taas pyöreän kaula-aukon.

Tämä kukkakuosi on paidan kuoseista kautta aikain yksi parhaista. Bodenhan on tunnettu kekseliäistä painokuoseistaan, joista osa on kauniita, osa kummallisia. Aina ne ovat omaperäisiä ja tunnistettavia. Tässä on erityisen kaunis väriyhdistelmä, joka sopii hyvin sinisen, harmaan ja valkoisen kanssa. Ja roosan, mutta sen värisiä vaatteita minulla ei ole.

Kukat ovat yksi kesän muotitrendeistä, joten puristan jälleen ajan hermoa melkein tahtomattani.

Tuttuun tapaan kokeilin uutta puseroa kaikkien neuleideni kanssa ennen käyttöönottoa. Valitsin kuvaukseen harmaan merinovillatakkini, koska se sopi väriltään parhaiten. Muodoltaan takki on kuitenkin liian laatikkomainen.

Kuten huomaatte, näytän täysin tasapaksulta, kun yhdistän suoralinjaisen paidan pitkään, suoralinjaiseen neuletakkiin ja suoraan hameeseen. On päiviä, jolloin minulla ei ole mitään tasapaksuutta vastaan. Mutta jos haluan näyttää kurvikkaalta itseltäni, tarvitsen mielikuvan vyötäröstä. Se onnistuu lyhyemmällä neuleella - tai solmimalla neuleen helmat kuten kuvassa.

Vyökin periaatteessa kävisi, muttei käytännössä näytä hyvältä, koska se korostaa pömppömahaani. Useimmat vanhat vyöt eivät enää edes yllä mahani ympäri. Aika entinen ei koskaan enää palaa, ja sama pätee vyötäröön.

 

--

Päivän kuvat: Bodenin V-neck Ravello, Fine Merino Cardigan sekä Hattie Skirt. Hame on joustavaa ottomaania, joka näyttää kudontatavan takia raidalliselta. Sukkikset Transparenze Sophie ja kengät Ecco. Koru on matkamuisto Antwepenistä.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla