KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - KAINO. Tarvitsinko vielä yhden Kaino-mekon? No kyllä! Luulin, etteivät kainottaret voisi keksiä sykähdyttävämpää kirjoneulekuosia kuin talvimalliston Peura, ja siksi hamstrasin Peura-neuleita syksyllä kaksi ja ostin vielä yhden alennusmyynnistäkin. Mutta sitten he julkaisivat kevätmallistonsa.

Rehevä Paratiisi-kuosi ryöppyää mekkojen ja tunikojen olalta helmaan hengästyttävän runsaana. Siinä on ruusuja, perhosia, kiinanruusuja, peikonlehtiä ja jotakin muuta, mitä en tunnista. Kolibrikukka ehkä? Ja ovatko nuo pienet pyöreät kastepisaroita vai mehiläisiä? Samapa se, pääasia, ettei viidakossa luikertele boa tai mamba. En muista nähneeni neuleissa ikinä mitään yhtä rehevää kuin tämä kuosi. Siitä valmistetaan myös takkeja, housuja, tuubihuiveja ja paitoja.

Väriyhdistelmät ovat ihania ja aika rohkeita. Kokeilin viime kesänä ensi kertaa vaatevärinä viileää ruohonvihreää ja tajusin, miten hyvin se minulle sopii. Niinpä nyt en epäröinyt yhtään valita kolmesta (!) sini-vihreä-yhdistelmästä kirkkainta, jossa ruohonvihreä on yhdistetty keskisiniseen.

Malliston kahden mekon leikkaukset ovat uusia. Kevyesti kellohelmaisessa mekossa myös lyhyet hihat ovat kellotetut. Suorahko puuvillamekko on saanut mukavat, leveät puhvihihat, jotka päättyvät kokoavaan kaitaleeseen.

Vajaamittaiset puhvihihat ovat tietyssä iässä just hyvät: allit saa piiloon ilman villatakkia tai muuta pakollista irtohihaa. Tämä mekko on myös aiempia vähän pidempi, 105 cm olalta helmaan. Siitäkin moni varmasti tykkää.

Minäkin tilasin pitkän mekon, vaikka tiesin, että samaa mallia saa myös 10 cm lyhyempänä tunikana. En sitten kuitenkaan viihtynyt polvipituisessa vaatteessa. Rohkeana tyttönä heitin sen saksalaiseen pesukoneeseen 60 asteeseen ja 1200 kierroksen linkoukseen - temppu, jota ei missään tapauksessa kannata toistaa kotona! Se on nimittäin varma tapa pilata rakkaudella valmistettu, ihanan pehmeä puuvillaneule.

Mekko tuli koneesta ulos 7 senttiä lyhyempänä ja myös leveydestä hivenen kutistuneena. Minun mielestäni se on nyt itse asiassa oikein hyvä, koska tykkään vähän krouvimmasta ja napakammasta, mutta Kainon väki vaikutti hämmentyneeltä, kun kerroin tempustani.

Miksen tilannut alun perinkin tunikaa, jos halusin lyhyen mekon? Hyvä kysymys. Heillä on tänä keväänä ensi kertaa tarjolla sekä mekko- että tunikaversiot kahdesta mallista ja yhteensä 88 eri mekko- ja tunikavariaatiota eli enemmän kuin koskaan ennen. Ja minä en käyttänyt tätä hyväkseni, vaan tilasin mekon ja runtelin siitä tunikan.

He olisivat mielihyvin tehneet minulle jopa mittojen mukaan juuri sen pituisen mekon kuin olisin halunnut, ja saman palvelun saavat kaikki muutkin, kun ostavat mekkonsa paikan päältä Köyliön Kaino-kaupasta.

Kainottaret haluaisivat, että kaikkien Kaino-neuleet säilyisivät oikean kokoisina ja yhtä ihanina pesusta toiseen. Yhtä pesuohjetta, joka pätisi aivan jokaiseen vaatteeseen ja kaikissa tilanteissa, on kuitenkin vaikea antaa.

Villan ominaisuuksiin kuuluu tunnetusti huopuminen ja luomupuuvilla taas voi kutistua tai venyä, jos se pestään väärin. Lisäksi pesukoneissa ja niiden pesuohjelmissa on isoja eroja. Mikä toimii yhdessä koneessa, ei välttämättä onnistu toisessa. Sekin vaikuttaa, peseekö vaatteet täydessä vai tyhjemmässä koneessa. Ja pesuaineet sitten - tietysti niilläkin on väliä.

Yleispätevin pesuohje Kainon neuleille on villapesu tai hienopesu ja matalat linkouskierrokset. Niin minäkin mekkoni yleensä pesen. Ylipäätään en pese niitä joka välissä, vaan etenkin villamekkoja vain tuuletan, kuten Kainon ohjeissa lukee. Näitä vaatteita ei tarvitse olla koko ajan huoltamassa. Silitysrautakin pääsee lomalle.

Täsmällisimmät pesuohjeet saa Kainon omasta kaupasta suusanallisesti ostoksen yhteydessä. Erehdyksiä voi silti sattua tarkimmallekin. Heitin Peura-tunikani vahingossa kirjopyykin sekaan sillä seurauksella, että se kutistui. Siitähän minä sen  mekonlyhennysideankin sain.

Jos nyt ihan rehellinen olen niin mekosta tuli pesukoneessa liiankin lyhyt, joten aion seuraavan pesun jälkeen venyttää sitä kosteana kolmisen senttiä. Kaikki tämä vaiva on kuitenkin turhaa, jos hankkii alun perinkin sopivan pituisen mekon ja pesee sen hellävaraisesti. Niin että älkää te tehkö niin kuin minä tein, vaan tehkää te niin kuin minä sanon (yksi isäni lempisanonnoista).

Muutenkaan ei kaikki mennyt kuten Strömsössä, kun tätä postausta valmistelin. Kuvat otettiin pakkaspäivänä tuuletusparvekkeella, kun läheinen luonto ei varsinaisesti tarjonnut parastaan. Onneksi sain Kainosta pari parempaa kuvaa, jotta näette, miltä mekot näyttävät sitten kesällä.

Kenkävalintakin oli kuvista päätellen huono. Heitin uudet, pehmeät sandaalit jalkaan katsomatta peiliin. No, varmaan kuva vastaa todellisuutta kesäkuukausina, koska nuo supermukavat Gaborin kengät tulevat todennäköisesti yhtä kovaan käyttöön kuin mekkokin. 

Mahtavaa, että se on ihan kohta.Kesä.

p.s. Kainon verkkokauppaan pääset tästä.

Kainon neuleiden hoito-ohjeet ja tietoa materiaaleista löytyy täältä.

Kainolla on myös jälleenmyyjiä kautta maan.

--

Päivän kuvat: Kevätmalliston Kaino-mekkoja. Kuosit ovat nimeltään Paratiisi ja Kolibri. Pitkähihainen mekko on Aino ja lyhythihainen Helene, ja molempia valmistetaan sekä mekkona että tunikana.

Kommentit (2)

Anonyymi
3/2 | 

Hei! Näytät todella hyvältä tuossa Kainon mekossa! Kiitos tiedosta, että vihreä on viileä- se sopii upeasti sinulle, joka olet mielestäni kesätyyppi väritykseltäsi, kuten olen itsekin :). Nyt mietin, pitäiskö itsekin ostaa tuo tunikana. Luulin vihreää räikeäksi, mutta sinun kuvissasi se näyttää todella hienolta :).

Maija
Liittynyt15.10.2015
4/2 | 

Hei,  kiitos viestistä! Olen tosiaan värityypiltäni pehmeä kesä, jolle sopivat parhaiten viileät, murretut sävyt. Olen itsekin pitänyt monia vihreän sävyjä liian räikeinä ja käyttänyt lähinnä jadea ja toisaalta sammalen ja khakin sävyjä. Tosiasiassa pehmeän kesän  värikartta on täynnä voimakkaita vihreitä: turkoosia, petroolia, smaragdia, viileää ruohonvihreää, minttua. Annoin viime kesänä puolison valita minulle puseron värin, ja hänen valintansa oli samanainen smaragditurkoosi kuin tässä Kainon mekossa. Se sopi niin hyvin, että uskalsin tilata mekonkin. Tilaa ihmeessä, tuskin kadut, jos olet samaa värityyppiä kuin minä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 63-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla