Yksi tietyn iän kynnys on taas ylitetty. Huomasin, ettei hihaton mekko enää näytä hyvältä, koska kyynärpäideni yläpuolelle on yllättäen ja täysin kutsumatta ilmestynyt jotakin kuhmuraista. Se jokin vieläpä elää aivan omaa elämäänsä kävellessä. Allit siellä on ennenkin ollut, mutta eivät ne ole tältä näyttäneet. Jotakin oli tehtävä!

Onneksi Facebook-mainonta, tuo kaikkien ikääntyvien ylin ystävä, tajusi tarpeeni jo ennen kuin olin ilmaissut ne ääneen. Paikallisen vaatetusliikkeen ilmoituksessa mainittiin, että myymälään oli juuri tullut uusi lähetys silkkihihoja useissa eri väreissä. Jo seuraavana päivänä minusta tuli luonnonvalkoisten Kati-Riina-hihojen onnellinen omistaja.

Ohuet irtohihat myydään rypytettyinä, mutta ne voi halutessaan silittää auki. Rypytys säilyy pesun jälkeen, kun ohuen kankaan kiertää solmulle. Kokeilin hihoja sekä rypyssä että sileinä, mutten osaa päättää, kummasta pidän enemmän. Saavat nyt olla sileinä ainakin seuraavaan pesuun asti.

 

Jos vaate kiristää kainaloista, kuten minullakin kävi, sitä voi säätää ratkomalla osan saumasta auki. Ei se ihan helppoa ole, kun kangas on niin armottoman ohutta, mutta onnistuu kyllä. Valmistaja on varautunut tähän päättelemällä sauman kahteen kertaan, kuten kuvasta näkyy.

Hihat ovat yhtä kokoa ja minulle, lyhytkätiselle, hieman pitkät. Rypytetyssä mallissa se ei haittaa, vaan päinvastoin luo kauniin röyhelön käden päälle. Auki silitettynä taas hihoja voi kääntää.

Silittäessä tuli mieleen, että hihatin olisi helppoa ommella itsekin vanhasta huivista tai muusta silkkipalasta. Tarvittavan kankaan koko on 50 x 170 cm tai omien mittojen mukaan. Tässäpä mainio tuunausidea vanhoille huiveille!

Kokeilin yhdellä vanhalla huivillani ja havaitsin, että kapeampikin, 40-senttinen huivi voisi riittää. Hihan pituuskin olisi sopivampi kuin valmiiden silkkihihojen.

Nyt joku tietysti miettii, että eikö kannattaisi mieluummin mennä salille kiinteyttämään niitä alleja. No kyllä varmaan pikapuoliin jo voisikin. Onhan tämä tilanne sen seurausta, etten ole kolmeen vuoteen pystynyt tekemään käsilläni yhtään mitään. Jäätyneen olkapään kanssa ei painoja nostella eikä punnerreta. Ehkä hankin ennen pitkää käsipainot kotiin. Sitä odotellessa irtohihat tekevät hihattomista mekoista ja topeista jälleen käyttökelpoisia.

Kati-Riinan kuvista näette tarkemmin, miltä rypytetyt silkkihihat näyttävät yllä:

http://www.kati-riina.fi/silkkiasusteet.html

Kommentit (2)

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin nelisen vuotta sitten terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain hermokivut ja 15 kiloa massaa sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta pitkille kävelyretkille en enää tässä elämässä pääse. Identiteettini sain takaisin erilaisena.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 58-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016