Yksi tietyn iän kynnys on taas ylitetty. Huomasin, ettei hihaton mekko enää näytä hyvältä, koska kyynärpäideni yläpuolelle on yllättäen ja täysin kutsumatta ilmestynyt jotakin kuhmuraista. Se jokin vieläpä elää aivan omaa elämäänsä kävellessä. Allit siellä on ennenkin ollut, mutta eivät ne ole tältä näyttäneet. Jotakin oli tehtävä!

Onneksi Facebook-mainonta, tuo kaikkien ikääntyvien ylin ystävä, tajusi tarpeeni jo ennen kuin olin ilmaissut ne ääneen. Paikallisen vaatetusliikkeen ilmoituksessa mainittiin, että myymälään oli juuri tullut uusi lähetys silkkihihoja useissa eri väreissä. Jo seuraavana päivänä minusta tuli luonnonvalkoisten Kati-Riina-hihojen onnellinen omistaja.

Ohuet irtohihat myydään rypytettyinä, mutta ne voi halutessaan silittää auki. Rypytys säilyy pesun jälkeen, kun ohuen kankaan kiertää solmulle. Kokeilin hihoja sekä rypyssä että sileinä, mutten osaa päättää, kummasta pidän enemmän. Saavat nyt olla sileinä ainakin seuraavaan pesuun asti.

 

Jos vaate kiristää kainaloista, kuten minullakin kävi, sitä voi säätää ratkomalla osan saumasta auki. Ei se ihan helppoa ole, kun kangas on niin armottoman ohutta, mutta onnistuu kyllä. Valmistaja on varautunut tähän päättelemällä sauman kahteen kertaan, kuten kuvasta näkyy.

Hihat ovat yhtä kokoa ja minulle, lyhytkätiselle, hieman pitkät. Rypytetyssä mallissa se ei haittaa, vaan päinvastoin luo kauniin röyhelön käden päälle. Auki silitettynä taas hihoja voi kääntää.

Silittäessä tuli mieleen, että hihatin olisi helppoa ommella itsekin vanhasta huivista tai muusta silkkipalasta. Tarvittavan kankaan koko on 50 x 170 cm tai omien mittojen mukaan. Tässäpä mainio tuunausidea vanhoille huiveille!

Kokeilin yhdellä vanhalla huivillani ja havaitsin, että kapeampikin, 40-senttinen huivi voisi riittää. Hihan pituuskin olisi sopivampi kuin valmiiden silkkihihojen.

Nyt joku tietysti miettii, että eikö kannattaisi mieluummin mennä salille kiinteyttämään niitä alleja. No kyllä varmaan pikapuoliin jo voisikin. Onhan tämä tilanne sen seurausta, etten ole kolmeen vuoteen pystynyt tekemään käsilläni yhtään mitään. Jäätyneen olkapään kanssa ei painoja nostella eikä punnerreta. Ehkä hankin ennen pitkää käsipainot kotiin. Sitä odotellessa irtohihat tekevät hihattomista mekoista ja topeista jälleen käyttökelpoisia.

Kati-Riinan kuvista näette tarkemmin, miltä rypytetyt silkkihihat näyttävät yllä:

http://www.kati-riina.fi/silkkiasusteet.html

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla