Yli 1,5 miljoonaa jouluvaloa ja yli 25 maagista valokuvaelmaa yhdessä Euroopan hienoimimista kasvitieteellisistä puutarhoista, mainostaa Der Christmas Garden Berlin itseään. Minähän olin myyty tällaisen puheen edessä. Varasin tapahtumalle Berliinin-reissun ainoan kokonaisen illan ja ostin liput etukäteen. Ne tulivat säntillisesti postissa kotiosoitteeseen.

Halusin nauttia valonäytelmästä kaikessa rauhassa, joten arki-ilta oli retkeen aivan passeli. Suomessa oli toki itsenäisyyspäivä, mutta Berliinissä aivan tavallinen torstai. Puoli kahdeksalta illalla oli liikkeellä pääasiassa meidän kaltaisiamme keski-ikäisiä pariskuntia sekä kahden sukupolven seurueita, joissa lapset olivat vähintään teinejä. Melkein kuin olisi kahdestaan vaeltanut.

Parin kilometrin reitti hyödyntää hienosti puutarhaa ja sen rakennuksia. Siinä, missä keväällä luultavasti on narsissiniitty, aaltoilee valomeri pompöösin joulumusiikin tahdissa. Köynnöskasvien peittämään katokseen voi helposti kuvitella Betlehemin tallin. Satavuotiaan itkupajun kyyneleet vuotavat kirkkaina valopisteinä kohti maata. Tavallinen kuusikin näyttää komealta kohdevalon loisteessa.

Somekansaa on muistettu selfie- ja yhteiskuvapisteillä, joita on säännöllisin väliajoin. Rakastavaisia varten on misteliä, jonka alla pussailla. Janoisille on tarjolla glühweinia neljässä eri myyntipisteessä. Reitin puolivälissä annoimme periksi: puoliso tilasi amarettolla maustetun ja minä rommilla terästetyn viinimukillisen. Juomani oli järkyttävän vahvaa ja päätyi lannoittamaan lähintä pensasta. Anteeksi, arvoisa puska.

Valoa oli käytetty kaikin mahdollisin tavoin. Oli pysähtyneitä, sabluunalla polulle luotuja kuvia, valonheittimiä, jotka pyyhkivät puita ja taivasta, tanssivia valokuvioita ja valolla muotoiltuja eläinfiguureja. Lammen suihkulähteeseen heijastui time lapse -videokuvia avautuvista kukista.

Reitti päättyi grande finaleen. Upean, vanhan kasvihuoneen julkisivu ja sen edessä oleva muotopuutarha oli varustettu tuhansin valoin, jotka syttyivät, sammuivat ja vaihtoivat väriä joulumusiikin tahdissa. Siinä pimeyden keskellä se ei tuntunut yhtään hölmöltä, vaan pelkästään hienolta, vaikka musiikki oli kaikkein kliseisintä angloamerikkalaista.

Christmas Garden Berlin järjestettiin nyt kolmannen kerran peräkkäin englantilaisen esikuvan mukaan. Suosittelen lämpimästi, jos liikutte joulun aikaan Berliinin suunnalla.

 

--

Päivän kuvat: Christmas Garden Berlin. Otin kaikki kuvat Samsung S8 -puhelimen kameralla. Oli minulla oikeakin kamera mukana, mutta puhelin pärjäsi paremmin pimeässä.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla