Käyn usein Ruissalossa Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, kun haluan nähdä jotakin kaunista. Siellä on aina kukkia joko ulkoalueella tai kasvihuoneissa. Sunnuntaita oli jäljellä enää muutama tunti, kun vaihtoehtoinani olivat viimeisten putkiremonttimuutoista jääneiden pahvilaatikoiden tyhjentäminen tai retki Ruissaloon. Oli kaunis ilta, joten Ruissalo houkutteli enemmän.

Kukkien paljous oli suorastaan mykistävä. Päivänhattuja, oppineidenkukkia, olkikukkia, daalioita, malvoja, clematiksia. Vaikka mitä. Juuri auringon laskiessa kuvasin nämä auringonkukat.

Tavallinen iso, keltainen auringonkukka on hivenen liian aurinkoinen, vahva ja itseluottamusta uhkuva minun makuuni. Pidän enemmän näistä hieman haalistuneen, herkän ja kärsineen näköisistä. Entä sinä?

 

Kommentit (2)

Maija
Liittynyt15.10.2015
4/2 | 

Eikö olekin, JattaM! Noita harvinaisemman värisiä auringonkukkia ei usein näe, mutta Ruissalossa niitä on monta laatua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla