Käyn usein Ruissalossa Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, kun haluan nähdä jotakin kaunista. Siellä on aina kukkia joko ulkoalueella tai kasvihuoneissa. Sunnuntaita oli jäljellä enää muutama tunti, kun vaihtoehtoinani olivat viimeisten putkiremonttimuutoista jääneiden pahvilaatikoiden tyhjentäminen tai retki Ruissaloon. Oli kaunis ilta, joten Ruissalo houkutteli enemmän.

Kukkien paljous oli suorastaan mykistävä. Päivänhattuja, oppineidenkukkia, olkikukkia, daalioita, malvoja, clematiksia. Vaikka mitä. Juuri auringon laskiessa kuvasin nämä auringonkukat.

Tavallinen iso, keltainen auringonkukka on hivenen liian aurinkoinen, vahva ja itseluottamusta uhkuva minun makuuni. Pidän enemmän näistä hieman haalistuneen, herkän ja kärsineen näköisistä. Entä sinä?

 

Kommentit (2)

Maija
Liittynyt15.10.2015
4/2 | 

Eikö olekin, JattaM! Noita harvinaisemman värisiä auringonkukkia ei usein näe, mutta Ruissalossa niitä on monta laatua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla