Olin nuorena lavatansseissa aikamoinen seinäkukkanen, joten tapettiin sulautuminen onnistuu vanhasta muistista myös tietyssä iässä. Tykkään kovasti brittiläisen Arts and Crafts -liikkeen voimahahmon, William Morrisin ja hänen ystäviensä suunnittelemista tapeteista ja sisustuskankaista. En tietenkään voinut vastustaa H&M:lle lokakuun alkupuolella myyntiin tullutta Morris & Co -mallistoa. Näitä vaatteita oli pakko saada, järkevää tai ei.   

Olisin tosi mielelläni hankkinut Acanthus-paidan tai Leicester-mekon, jolloin olisin ollut aivan saumattomasti yhtä sohvani ja seinieni kanssa. Valitettavasti nuo kuosit eivät olleet mukana mallistossa. Sen sijaan onnistuin ostamaan tunikan sinivalkoisesta Marigold-kankaasta. Kehäkukkatunika on ollut yksi suosikkiasuistani töissä sen jälkeen, kun hankin sen pariksi Hulluilta Päiviltä Espritin pitkän, harmaan kasmirsekoiteneuleen.  Vaatteet ovat täsmälleen saman pituiset.

Tunika on malliltaan muuten hyvin yksinkertainen, mutta siinä on nerokkaasti leikatut, rusetiksi solmittavat hihat. Kotiompelijan olisi helppoa kopioida idea. Hihojen sauma alkaa olkapäältä eikä kainalosta, kuten yleensä. Kappale levenee alaosastaan  ja päättyykaitaleisiin, jotka solmitaan yhteen. Näin syntyy kellomainen hihan muoto.

Samaa tunikaa oli H&M:llä myynnissä myös Snakeshead-kankaasta, jonka kuviossa on mukana pikarililjan kukkia. Juuh, ostoskoriin vaan. Tunika on ollut ylläni vasta kerran, isäni 85-vuotispäivillä. Kuosi on mielestäni hivenen juhlavampi kuin Marigold, mutta vaate on silti rento.

Molemmat tunikat ovat paksuhkoa, rypistymätöntä polyesterikreppiä. En muista, milloin olisin viimeksi pukeutunut polyesteriin, mutta nyt annoin periksi, koska muutakaan ei ollut tarjolla. Käytän tunikan alla bambutoppia.

Oikeastaan mielittelin silkkisekoitepuseroa, jossa oli pieniä lehtikuvioita (Lily leaf) ja Love is Enough -tekstejä, mutta se oli loppuunmyyty jo puoli tuntia verkkokaupan avaamisen jälkeen. Samoin oli kauniiden silkkihuivien laita. Kun jäin ilman haluamaani, päätin korvata laadun määrällä ja hamstrasin halvempia vaatteita oikein urakalla.

Pimpernel-tapetti, jota Morrisilla oli olohuoneessaan Kelmscott Housessa, taipui H&M:n mallistossa viskoosimekoksi, ohuesta polyesteristä valmistetuiksi rusettipuseroiksi ja mekoiksi sekä samettiseksi housupuvuksi. Minulle päätyi v-kaula-aukkoinen viskoosimekko, jota aion lyhentää hieman ja käyttää pitkänä puserona/tunikana. Pimpernel-kukkia kasvaa muuten harvinaisina Suomessakin. Täällä niitä kutsutaan nimellä peltopunka. Juu, kyllä Pimpernel on kivampi.

Lily leaf -kuosinen tummansininen paitapusero on osoittautunut varsin käyttökelpoiseksi. Ohut kangas laskeutuu hyvin, ja leikkaus on pukeva. Olen tottuneempi jäykkiin puuvillapopliinipaitoihin, joten tämä tuntuu lähes ylelliseltä, vaikka maksoi vain 15 euroa.

Hamstraus ei ole kyllä harmittanut yhtään. Kuviolliset heräteostokset täydentävät järkevää, yksiväristä peruspuvustoani suorastaan optimaalisesti. Kaikki sopivat hyvin yhteen sinisten ja mustien alaosien sekä beigen tai harmaan sävyisten neuleiden kanssa. 

Muutamia malliston vaatteita on edelleen saatavana H&M:n nettikaupassa täällä.

--

Päivän kuvat: Kuvasin Morris-vaatteita makrolinssillä.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla