Kun suomalaisilta naisilta kysytään, mitä meikkituotetta ilman he eivät voisi olla, yhdeksän kymmenestä vastaa: ripsiväri. Itse en tiedä turhempaa tuotetta, ainakin jos ajatellaan, mihin sillä pyritään.

”Ripsiväri tuo silmät esiin ihan eri tavalla”, kuuluu yleinen perustelu. ”Ripsenpidennykset korostavat kauniisti katsetta”, saattaa toinen sanoa. Ja kolmas: ”En ikinä lähtisi baariin ilman irtoripsiä!”

Outoa puhetta minulle. Jos tavoitteena nimittäin on tehdä vaikutus katseella, ei sitä ripsillä tehdä. Intensiivinen katse lähtee sisältä. Sielusta suorastaan.

Olen introvertti, kuten moni muukin suomalainen nainen, enkä ole koskaan tehnyt aloitetta. Paitsi katseella. Eikä silmäripsillä ole mitään tekemistä sen kanssa. Seksikkäintä katseessa on sähkö, ei ripset.

Katseella voi ilmaista niin paljon: ihastusta, rakkautta, iloa, huumoria, pelkoa, vihaa, päättäväisyyttä, häpeää, myötätuntoa. Katse todellakin on tunteiden tulkki. Jos ei uskalla kokea tunteita ja näyttää niitä silmillään, eivät siinä räpsyripset auta.

Niin että ihan turhaan touhuatte niiden pääskysen siiven kokoisten tekoripsienne kanssa. Ripsiliima on sitä paitsi allergisoivaa.

Silmämeikki ilman ripsiväriä näyttää melkein aina siistimmältä kuin ripsivärin kanssa.

Jaa mistä tämä tuli mieleeni? No siitä, kun taas eletään niitä kevään viikkoja, kun aamulla löydän kylpyhuoneen peilistä silmien sijasta kaksi nakkia, jotka ovat liimautuneet yhteen jollakin epämääräisellä möhnällä. Silmäni ovat niin arat, etten voi ajatellakaan sutivani niitä millään. Totuin jo vuosia sitten jättämään ripsivärin ja muunkin meikin pois keväisin. Kun palasin kesällä meikkiin, tajusin, että näytän paremmalta ilman ripsiväriä.

Blogeissa näkee joskus ennen-jälkeen-kuvia, joissa vasemmalla on kaunis nuori nainen täydellisessä silmämeikissään. Oikealla on sama nuori nainen, mutta silmien ympärillä on suttuinen ja epäsiisti musta pehko. Taas on löytynyt täydellinen ripsiväri!

Oikeasti, hei: runsas ripsiväri näyttää melkein aina rumalta. Silmämeikki ilman ripsiväriä näyttää melkein aina siistimmältä kuin ripsivärin kanssa. Rajaus korostaa silmän muotoa paremmin kuin ripsiväri, eikä molempia tarvita. Lisäksi luomen varjostus tulee esiin paremmin, kun ripsipehko ei peitä näkyvyyttä.

En ole ajatukseni kanssa aivan yksin. Iltalehti kertoo aiheesta täällä. Kuvat tosin argumentoivat minua vastaan, koska ne ovat aika hirveitä. Mukana ei olekaan yhtään kuvaa, jossa ripsiväri olisi korvattu rajauksella tai jossa näkyisi kunnolla, miltä luomiväri näyttää ilman ripsiväriä. Mutta silti.

Tietyssä iässä ei tarvitse olla rutiinien uhri tai tehdä niin kuin muutkin tekevät.

--

Päivän kuvat: Helleboruksia ja muita puutarhamyymälän ihanuuksia.

Kommentit (1)

MarjattaP

Olen aivan samaa mieltä!  Silmien ja katseen teho ja vaikutus tulee syvältä ripsien takaa ja silloin on aivan sama, onko niissä ripsiväriä vaiko ei.  Ja kyllä, tässä iässä päätetään ihan itse tekemisistämme.

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä enää tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 57-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram