Näiden kuvien myötä Tietyssä iässä toivottaa lukijoilleen hyvää joulua. Onnistukoon kinkku, kalkkuna tai pähkinämureke, loistakoot lasten ja vanhusten silmät ja koittakoon kaivattu lepo.

Tietyssä iässä jouluun liittyy usein sekä menetyksiä että uusia alkuja. Jollakulla meistä on joulussaan ensi kertaa tyhjä paikka siinä, missä viime vuonna istui joku tärkeä. Se surettaa. Joku poika tai tytär päättää viettää tänä vuonna joulun poissa kotoa. Se voi harmittaa, ja ikäväkin tulee.Toisten joulu tuo mukanaan iloisia uutisia: vävyn, miniän tai vaikka vauvan. Ja sitten on niitä, jotka viettävät joulun yksin.

Kaikille lähetän lämpimän ajatuksen. Me vietämme  joulua kaikki saman tähtitaivaan alla, nuoret, vanhat ja keski-ikäiset, muista ominaisuuksista puhumattakaan. Tulkoon rauha ja ihmisille hyvä tahto. Tulkoon todellinen joulu.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä enää tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 57-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram