Tiedättekö sen tunteen, kun sukkahousut alkavat valua ja syntyy pakottava tarve nostaa ne äkkiä takaisin ylös vyötärölle? Tyypillisesti olet silloin kävelemässä avoimella paikalla kaikkien näkyvissä. Kerran sukkahousuni putosivat polviin keskellä Helsingin rautatientoria matkalla junalle, jonka lähtöön oli enää muutama minuutti. En halua kokea sitä uudestaan.

Nilkkoihin valuvat sukkahousut eivät ole maailman isoin tai polttavin ongelma, mutta juuri sen takia en mielelläni askartelisi asian kanssa yhtään enempää kuin on pakko.

Käytän usein mekkoa tai hametta ja periaatteessa pidän siitä, mitä sukkahousut tekevät säärilleni. Siitä lähtien, kun siirryin XL-kokoon, olen kuitenkin päätynyt useimmiten korvaamaan sukkahousut leggingseillä tai kalsareilla. Ongelmana on uskoakseni ollut se, että olen kurvikas ja keskipituinen. En siis ole pitkä hongankolistaja tai lyhyt persjalkainen. Enkä raskaana. 

Jos ostan normaalimitoitetut sukkahousut, mutta isoa kokoa, ne on suunniteltu hollantilaisille koripalloilijoille. Liian pitkät sääriosat laskostuvat minulla nilkkoihin makkaralle.

XL-mitoitettuja sukkiksia taas on karkeasti kahta tyyppiä. Toiset on tarkoitettu persjalkaisille pätkille, joten niiden sääriosat ovat minulle liian lyhyet. Sukkiksia saa kiskoa kaksin käsin, eikä haara siltikään yllä tarpeeksi ylös. Toinen malli on nähtävästi tarkoitettu raskaana oleville. Vaikka vyötäröni on yli metrinen, sukkisten housuosa on aina liian väljä. Ne putoavat nilkkoihin saakka, ellen ole tarkkana.

Täydellisiä XL-sukkiksia en ole löytänyt. Kunnes viime keväänä:

Pääsin mukaan testiryhmään, joka antoi palautetta plus size -kokoisille tarkoitettujen sukkahousujen prototyypeistä.

Osallistuin Vogue-sukkahousujen tuotekehitykseen. Pääsin mukaan testiryhmään, joka antoi palautetta plus size -kokoisille tarkoitettujen Vogue Curvy -sukkahousujen prototyypeistä. Nanso Group viimeisteli mallit palautteemme perusteella, ja nyt täydelliset sukkahousut ovat kaupoissa! Ovat olleet jo reilut pari kuukautta.

Vogue Curvy -mallistossa on kolmet eri vahvuiset sukkahousut neljässä koossa: 44–48, 48–52, 52–56 ja 56–60. Minun kokoni on tuo pienin, 44–48, vaikka voisin ihan hyvin kokeilla seuraavaakin kokoa. Näitä saa ainakin S-ryhmän kaupoista, kuten Sokoksilta ja Prismoista, sekä Stockmannilta ja Nanson verkkokaupasta.

Kaikki Vogue Curvyt ovat ihanan pehmeää ja silkkisen tuntuista neulosta ja ne on helppo pukea. Niissä ei ole kiilaa pepun päällä, joten ylimääräiset saumat loistavat poissaolollaan. Kevyesti vahvistettu housuosa jatkuu lähelle reisien puoltaväliä, mikä on miellyttävää ja pidentänee käyttöikää.

60 denierin sukkikset olivat jo testivaiheessa lähes täydelliset.

Me testaajat annoimme palautetta erityisesti prototyyppien mitoituksesta, mutta myös materiaalista, puettavuudesta ja yleisestä tunnusta.

Prototyyppien vyötäröt olivat todella korkeat, kymmenisen senttiä vyötärön yläpuolelle. Tämä on myyntiin tulleissa malleissa nähtävästi korjattu, vaikka ei siitä mitään haittaakaan ollut. Pehmeät vyötärönauhat ovat nyt tarpeeksi korkealla, mutteivät liian. Osassa testikappaleista sääriosat olivat lyhyet ja haara liian alhaalla. Tämäkin on korjattu myyntimallistoon.

Paksuimmat, 60 denierin sukkikset olivat jo testivaiheessa niin täydelliset, että säästin ne ja käytin testin päätyttyäkin. Minulla on tällä hetkellä kolmet samanlaiset: yhdet käytössä, yhdet pyykissä ja yhdet odottamassa. Sukkahousut ovat mattapintaiset ja mustat. 100 denieriä peittäisi paremmin, mutta nämäkin ovat oikein hyvät. Talvella aion vetäistä niiden päälle villaleggingsit työmatkan ajaksi, mikäli tämä etätyöjakso joskus päättyy.

En huomannut sukkahousujen olemassaoloa koko päivänä, mikä on aina hyvä merkki.

Pehmeä neulos tuntuu ihanalta, mutta ohuena se on kokemukseni mukaan aika arkaa. Onnistuin vetäisemään ruman jäljen kynnelläni mustiin 20 denierin Vogue Curvyihin jo pukiessa. Mustassa pienetkin virheet näkyvät. Kannattaakin tarkistaa kynnet ennen kuin ottaa sukkikset paketista. 

Pakkasin laukkuun varaparin, koska pelkäsin, että sukkikset hajoaisivat alle aikayksikön. Eivät hajonneet, vaan kestivät koko pitkän päivän. Ei huono. Pesin ja pakkasin ne talteen seuraavia hautajaisia tai muita bakkanaaleja varten. Arkena en tällaisia käytä. 

Samojen sukkisten vaalea versio pääsi kokeiluun sisareni syntymäpäivillä. En huomannut sukkahousujen olemassaoloa koko päivänä, mikä on aina hyvä merkki. Semimatta pinta on minulle mieluisa ja istuvuus erinomainen, joten kävin ostamassa myös näitä lisää. Jatkoon!

Luulin, että ihonväristen sukkisten pitää olla mahdollisimman saman väriset kuin iho, mutta ei se olekaan niin.

Ilman testausta en olisi ikimaailmassa kokeillut 40 denierin sukkahousuja. En olisi keksinyt niille käyttöä, koska ne eivät ole ohuet ja huomaamattomasti sääriä kaunistavat, mutta eivät myöskään peittävät ja lämpimät. Enkä ainakaan olisi pukenut ylleni selvästi ihoani tummempia, suntan-värisiä sukkiksia. Niitähän käyttävät vain yli 85-vuotiaat.

Mutta kun sain testipalkaksi täydellisen valikoiman uutuussukkiksia, pitihän niitä kokeilla. Ällistyin kerrassaan. Nämähän paransivat kalpeiden säärieni ulkonäköä huomattavasti! Olinkin ihmetellyt, miksi sääreni näyttävät niin valjuilta ihonvärisissä sukkahousuissa. Olen yksinkertaisesti valinnut liian vaaleat. Luulin, että sukkisten pitää olla mahdollisimman saman väriset kuin iho, mutta ei se olekaan niin. Kesti 60 vuotta tajuta tämä.

Laitoin 40-denieriset suntanit jalkaan monena päivänä töihin ja muualle ihmisten ilmoille, eikä kukaan huomannut mitään epäilyttävää, hihitellyt epäuskoisena tai kysynyt, kumpi jalka minulla on haudassa.

On iso helpotus, kun ei tarvitse miettiä, mitkä tällä kertaa hankkisi kokeiluun ja mahtavatko ne pysyä jalassa. 

Kaikki Vogue Curvyjen versiot ovat mitoitukseltaan minulle täysin sopivia, joten voin nyt sanoa sukkahousuongelmille hyvästit. On iso helpotus, kun ei tarvitse miettiä, mitkä tällä kertaa hankkisi kokeiluun ja mahtavatko ne pysyä jalassa.

Yhdetkään eivät ole vielä edes menneet rikki. Se varmaan auttaa, kun sukkikset ovat oikean kokoiset eikä niitä tarvitse missään pukemisen vaiheessa kiskoa. Värivalikoima on suppea, vain mustaa ja ihonväristä, mutta sen kanssa voin elää. Istuvuus on niin tärkeää.

Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, koska osallistumiseni testiryhmään ei liittynyt blogiin. Nanso Group etsi kurvikkaita testaajia Nanson sähköpostilistalla, ilmoittauduin ja tulin valituksi.

--

Päivän kuva: 20 denierin Vogue Curvyt ja Ikean porrasjakkara. Kengät ovat Clarksin Ellis Roset ja sääret minun.

Kommentit (3)

Vierailija
4/3 | 

Kiitos ihanasta postauksesta. Hyvää tietoa joten eikun ostoksille!
Terveisin Arja

Jalkavaivainen
5/3 | 

Näin miespuolisena, mutta silti sukkahousuihin tutustuneena lausun muutaman kommentin, joka sukkahousuissa on ihmetyttänyt.

Joskus n. 30 vuotta sitten parinkymmenen asteen pakkasella otin kyytiini kaksi keski-ikäistä naista, jotka liftasivat kotiin baari-illan lopuksi. Molemmilla minihameet ja max. 20 den sukkahousut. Totesin siinä jossain vaiheessa, että minun mielestä tällä ilmalla olisi viisaampaa käyttää jotain paljon paksumpia sukkahousuja. Meinasivat oikein suuttua, kun eivät nyt mielestään mitään mummoja ole. Siihen aikaan ei oikeasti 15 - 70 vuotias voinut hameen kanssa pukea päälleen yli 20 den sukkahousuja.

Tuota mummosukkahousu nimitystä ihmetellyt usein sen jälkeenkin. Moni on sanonut, ettei pue päälleen ikinä ihonvärisiä sukkahousuja, kun ne on niin mummot. Sitten sääret on kuitenkin sen näköiset, että ne ohuet sukkahousut saisi ne huomattavasti paremman näköisiksi.

Sitten näiden nuorien bloggareiden valituksia ihmetellyt välillä. Valitetaan kuinka epämukavat sukkahousut on. Jollakin oli sitten kuva, missä hänellä oli kuviolliset sukkahousut jalassa. Sukkahousun lahje teki jalan matkalla täyden kierroksen. Ei ihme jos "vähän" kiristää.

Itse olen löytänyt sukkahousuista erittäin hyvän avun jalkojen ongelmiin. Pitkästä istumisesta tai paikallaan seisomisesta johtuvan jalkasäryn saa pois tukisukkahousuilla. Kokeilin ensin tukipolvisukkia, mutta niistä oli hyvin vähän apua. Sitten sattuman kautta tulin kokeilleeksi tukisukkahousuja, joista oli todella paljon enemmän apua kuin niistä tukisukista. Kyllähän se tiedossa on, että miesten sukkahousujen käyttöä pidetään outona, mutta joskus laskeskelin, että jos noiden tukisukkahousujen sijaan söisin särkylääkkeitä, niin kuin lääkäritkin on vaivaani suositelleet, niin vuositasolla kuluisi ainakin 800 buranaa. Veikkaampa että pitemmän päälle nuo tukisukkahousut on aika paljon terveellisempi vaihtoehto. Vaikka kesällä vähän hiostavampikin, kun ne pääasiassa joutuu piilottamaan housujen alle.

Maija
Liittynyt15.10.2015
6/3 | 

Niin ne ajat muuttuvat! Nykyään nuoret kai käyttävät nimenomaan paksuja sukkahousuja, ja ohuet ovat mummot. Myös villahousut, jotka meidän nuoruudessamme olivat noloimmat ikinä, kelpaavat nykyajan nuorille mainiosti leggingsien ja jopa villasortsien nimellä. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että sukkahousut tosiaan kaunistavat sääriä, jos on vähänkin suonikohjua tai katkenneita verisuonia, joita viimeistään 50+ -ikäisillä tuppaa olemaan. Hienoa, että olet löytänyt tukisukkahousuista avun vaivaasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla