Kerrankin Facebookin algoritmi osui kohdalleen! Olin juuri taivastellut uskomattoman aneemista laattavalikoimaa paikallisessa K-raudassa. Ja ihan siinä samassa Facebook sujauttikin feediini tiedon, että Terraviiva-niminen yritys oli avannut käsintehtyjen laattojen verkkokaupan. Zuckerberg lukee ajatukseni!

Sillä kyllä kai nyt kylpyhuoneessa jokin wau-efekti pitää olla, kun sellaisen kerran pääsee rakentamaan oman makunsa mukaan.

Olin samassa tilanteessa 1990-luvun lopulla, kun olin muuttamassa pääkaupunkiseudulta Turkuun. Vastavihitty puolisoni halusi varmistaa viihtyvyyteni remontoimalla lähiökotimme viimeistä piirtoa myöten minulle mieluisaksi, joten sain tehdä koko asunnon kaikki valinnat lattiasta kattoon itse.

Siihen aikaan tarjolla oli muutakin kuin valkoista ja harmaata. Löysimme helsinkiläisestä laattaparatiisista kauniita espanjalaisia seinälaattoja, joiden pinta oli kuin vesiväreillä maalattu useita sävyjä sekoittaen. Valitsin seinien alaosaan harmaanvihreitä ja yläosaan vaaleita laattoja. Rajakohtaan tuli kapea, vihreä boordilaatta kuin bambunruoko. Laatoissa oli myös hieman punertavaa sävyä, joten lattiasta tehtiin yksivärinen vanha roosa.

Nykyisessä kodissamme on alkuperäisiä mahonkisia kiintokalusteita, mahonkipintaiset ovet ja eteisessä laskettu, jalopuupaneloitu katto upotettuine valaisimineen. Tyylissä on paljon nyt niin muodikasta midcentury modernia, joten en ole sovittelemassa tänne 1990-luvun väri-iloittelua. Jotakin erityistä kuitenkin pitäisi saada!

Siispä suunta Terraviivan pieneen laattatehtaaseen ja myymälään Turun Kaskenkadlle.

Menin Terraviivassa täysin sekaisin. Laattojen kuvioinnit olivat ihania! Lasitusten värit olivat toinen toistaan kiehtovampia.

Artesaaniyrittäjä Minna Komulainen kertoi, että Pitsi-sarjan pintakuviot syntyvät virkattujen tai kirjailtujen pitsiliinojen avulla siten, että valittu pitsin kohta painetaan kaulimella savilaatan pehmeään pintaan. Kuvioidut laatat saavat ensin kuivua pari päivää huoneenlämmössä, minkä jälkeen ne poltetaan.

Kun asiakas on suunnitellut laattayhdistelmänsä ja tilannut laatat, terraviivalaiset kastavat raakapoltetut kuviolaatat lasitteeseen. Sen ainekset muodostavat polttouunissa toivotut värisävyt. Jokaisesta laatasta tulee kuitenkin hieman erilainen riippuen muun muassa uunin kuumuudesta ja lasitteen paksuudesta.

Olin ajatellut sommitella Terraviivan laatoista joko vaakaraidan tai neliön muotoisen kuvion tavallisten laattojen keskelle. Käsin tehdyt laatat ovat todennäköisesti vaikeita pitää puhtaana ja lisäksi ne ovat kalliita - pienissä erissä 10 euroa per 10 x 10  cm laatta ja isommissakin erissä 7 euroa per laatta. Eikä kokonainen Terraviiva-seinä ehkä sopisi kotimme tyyliinkään. Wau-efektin ei tarvitse olla iso toimiakseen.

Minna näytti meille esimerkkejä laattojen yhdistelystä ja jätti meidät sitten sommittelemaan omaa yhdistelmäämme. Pidin erityisesti turkooseista sävyistä, mutta myös sammalenvihreät lasitteet vetivät puoleensa. Kuvioissa meillä oli sama suosikki, joka näkyy yllä olevassa kuvassa keskellä alalaidassa.

Monien mielestä tyylikkäin kylpyhuone syntyy pitämällä seinät ja lattiat neutraaleina. Piristystä saadaan värikkäillä pyyhkeillä ja pikkutavaroilla, mutta moni jatkaa niissäkin samaa, minun mielestäni aneemista linjaa.

Mitä mieltä sinä olet? Eleetöntä tyyliä vai wau-efektejä? Onko Terraviiva hitti vai huti? Ottaisitko itsellesi?

--

Päivän kuvat: Terraviivan laattoja.

 

Kommentit (3)

JattaM

Efektejä, aivan ehdottomasti! Uskon hyvin että Terraviivan kaakeleista menee pää pyörälle, väri- ja kuviovalikoima näyttää aivan upealta. Vahvasti kohokuvioitujen laattojen puhdistus on haastavaa,  mutta ilo kauniista kylpyhuoneesta korvaa sen.

Kati

Kyllä siellä ripaus ylläriä on hyvä olla. Minulla on yksi Terraviivan laatta odottamassa kylpyhuoneremonttia - tai sitten se saa jatkaa majailuaan tuossa olohuoneen pikkupöydällä. Siinä lukee: "Muista: pilvet väistyvät vielä."

Maija
Liittynyt15.10.2015

Niinpä, Kati ja Jatta, kyllä jotakin kivaa olisi mukava olla. Valinta on kuitenkin älyttömän vaikea. Kuosien yhdistely johtaa helposti levottomaan vaikutelmaan. Olen käynyt Terraviivassa nyt kolme kertaa, ja joka kerta olen poistunut eri suunnitelman kanssa.

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä enää tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 57-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram