Enpä olisi nuorena tätäkään uskonut. Monta upeaa paikkaa on vielä täysin näkemättä, ja lisäksi kaipaan yhä uudestaan ainakin New Yorkiin, Lontooseen ja Roomaan. Puhumattakaan Italian ja Britannian maaseudusta. Mutta silti olen jo ainakin viitenä talvena peräkkäin matkustanut yhteen ja samaan hotelliin Espanjan Aurinkorannikolle. Miksi ihmeessä?

1. Sijainti: Valo

Talvimatkakohteen valinnassa tärkeintä on saada mahdollisimman paljon valoa mahdollisimman lyhyellä lentomatkalla. Tämä toteutuu Espanjan Aurinkorannikolla, jossa on Euroopan eniten aurinkoisia päiviä joulu- ja tammikuussa. Pidän myös Teneriffasta, mutta lentomatka sinne on pidempi ja sää epävakaisempi. Tällä jännerakenteella jokaisella lentotunnilla on merkitystä. Valoa täytyy saada hoidoksi kaamosmasennukseen ja psoriaasiin.

2. Sijainti: Liikenneyhteydet

Hotellin valinnassa kriteerinä oli alun perin sen kuuluminen RCI-ketjuun. Minulla on Lapissa pieni lomaosake, jota käytän ainoastaan lomaosakevaihdon välineenä. Hotellimme on Aurinkorannikon ainoa RCI-kohde, joka sijaitsee aivan rannalla. Sattumalta ihan sen vierestä kulkee bussilinja, jolla pääsee näppärästi Malagaan, Fuengirolaan ja kaikkiin muihinkin Aurinkorannikon kaupunkeihin. Paikallisbussi vie yhtä kätevästi lähimpään valkoiseen espanjalaiskylään, Benalmadena Puebloon. Paikka on täydellinen tukikohta alueen tutkimiselle ilman autoa. Lisäksi sinne on vain lyhyt taksimatka lentokentältä.

3. Sijainti: Ranta

Hotelli on pienellä niemellä aivan veden äärellä. En tajua, miten rakennuttaja on saanut luvan sen pystyttämiseen, koska se peittää näköalan auringonlaskuun koko Benalmadena Costalta. Nähtävästi päätöksentekijät asuvat hieman korkeammalla rinteessä, joten heidän maisemansa on säilynyt esteettömänä. Hotellista on uskomattoman upeat näköalat kahteen suuntaan merelle, eikä vuoristonäkymäkään ihan huono ole. Hotelli on suunniteltu niin, että  hotellisiipien kainaloon jää suojainen allasalue. Siellä on läpi talven niin tyyntä ja lämmintä, että aurinkoa tarkenee ottaa useimpina päivinä ja ulkoaltaissa voi käydä uimassa. Iso allas katetaan yöksi, mutta en usko, että sitä lämmitetään.

4. Elämisen helppous

Kun saavumme pimeästä Pohjolasta, olemme kuolemanväsyneitä zombeja. Valon elvyttävää vaikutusta odottaessa on hyvä, kun ei tarvitse ajatella mitään. On mahtavaa tietää jo ennestään, mistä kaupasta kannattaa ostaa leipä, missä on parhaat cavavalikoimat ja minkä valmistajan guacamole on maistuvinta. Ei tarvitse ottaa selvää julkisesta liikenteestä, nähtävyyksistä tai ravintoloista, kun suurin osa on jo tuttua. Voi vain levätä.

5. Mukavat huoneistot

Isossa hotellikompleksissa on monenlaisia huoneita ja huoneistoja. Kun käy samassa hotellissa monta kertaa, oppii vähitellen, mitkä ovat mukavimmat huoneistotyypit, missä kerroksessa ja mihin suuntaan kannattaa asua ja miten parhaisiin huoneistoihin pääsee käsiksi. Varsinainen luksushotelli tämä ei ole: huoneistojen sohvat ovat kauheita ja joskus jääkaapista saattaa puuttua hylly. Huoneistojen tasossa on melko isojakin eroja. Kun viime lomalla vaihdoimme 11. kerroksesta 12. kerrokseen, saimme yhden huoneen lisää, isomman ja paremmin varustellun keittiön, paremmat sampoot, isommat kylpypyyhkeet, kaksi nojatuolia ja isomman television. Puupöydät vaihtuvat lasisiin ja pikkutuolit olivat pehmustettuja. Tällä takapuolella silläkin on merkitystä. Olemme yleensä asuneet vaatimattomammin, mutta sairastaessa oli tosi näppärää, kun käytössä oli kaksi makuuhuonetta. Edes toinen sai nukutuksi, kun toinen yski läpi yön. Monissa huoneistoissa on isot vaatehuoneet, joihin myös matkalaukut mahtuvat. Säilytystiloihin on kiinnitetty huomiota pienissäkin huoneistoissa, joista monissa on jopa astiankuivauskaappi.

6. Monipuoliset palvelut

Kun hotelli on tarpeeksi iso, myös palveluita kannattaa ylläpitää. Puolisoni käy hotellin kuntosalilla, joka on kuulemma paikallisten jalkapalloilijoiden suosiossa. Itse käytän enemmän hotellin kirjastoa. Lähtiessäni jätän sinne aina pari Suomesta tuomaani pokkaria, joita en viitsi raahata takaisin kotimaahan. Vapaa-aikatiskin suomalainen leidi varaa tarvittaessa ravintolapöydän ja neuvoo, milloin kirpputorille kannattaa mennä. Hän tietää myös retkistä. Hotellissa on oma ruokakauppa, kampaamo ja lääkärin vastaanotto. Hammaslääkärikin löytyy. Ja tietenkin ravintola ja baari. Vaikkei näitä kaikkia välttämättä tarvitsisikaan, on hyvä tietää, että ne ovat olemassa. Keuhkokuumeisena oli mukavaa päästä helposti lääkäriin.

--

Päivän kuvat: Sunset Beach Club on mahtava retrohotelli, aikansa arkkitehtuurin helmi. Sen pihoilla on patsaita ja istutuksia. Baarista on mainiot maisemat, kuten melkein kaikkialta muualtakin. Yleisten tilojen lattioissa on käytetty useita kivilaatuja.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 63-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla