Kun kerran olin jo muutenkin lyönyt aivan lossiksi, päätin kokeilla seuraavaksi alkoholia kipulääkkeenä. Lääkärithän eivät voi määrätä sitä riippuvuusriskin takia. Jos se kuitenkin rentouttaa ja isoina annoksina vie muistin, kai se voi viedä myös kivut?

Keskushermoston kautta toimivien kipulääkkeiden kanssa ei suositella ollenkaan alkoholia, ja olin pitänyt tiukan linjan. Panacod-kuurin alussa olin sen verran kokeillut, että tiesin saavani hirmuisen kankkusen jo puolesta pullosta viiniä, ja parin tunnin pahan olon yhdestäkin lasillisesta. Päätin, että on helpompaa pidättäytyä kokonaan kuin arpoa joka kerta erikseen, voisinko ottaa ja minkä verran. Kerran muistin tämän vasta, kun edessäni poreili juuri kaadettu kuohuviinilasillinen. Pahaa teki, mutta en edes haistanut sitä.

Lyricaa käyttäessäni en kokeillut yhteisvaikutusta, olinhan jo muutenkin kuin humalassa lähes koko ajan. Tuohon kolmen kuukauden jaksoon osuivat muun muassa yhdet erittäin kosteat rapujuhlat. Ne menivät yllättävän hyvin. Alkuillasta tunsin itseni hieman ulkopuoliseksi, mutta kun muiden meno kiihtyi, ei kukaan enää huomannut, että lasissani oli alkoholitonta, ja pääsin itsekin mukaan tunnelmaan. Loppuillasta oli miellyttävää olla kerrankin se, joka ei itkenyt meikkejään poskille, voinut pahoin tai saanut yllättäviä ”rakastan teitä kaikkia” -puuskia. Aamulla minullakin oli krapula, ehkä unen puutteesta ja melusta johtuen.

Viini kyllä rentoutti, mutta sen vaikutus oli aivan liian lyhytaikainen.

Nyt, kun Lyrica-kuuri oli ohi, päätin siis kokeilla systemaattisesti alkoholia. Ajattelin, että pimenevien iltojen iloksi olisi mukavaakin nauttia pari lasia punaviiniä, rommilla terästettyä teetä tai glögiä ennen nukkumaan menoa. Suunnitelmissani oli kahden viikon testijakso. Siispä hanapakkaus pöydän kulmalle ja toimeen.

Valitettavasti kokeilu epäonnistui täysin. Huomasin jo parissa päivässä, että viini kyllä rentoutti, mutta sen vaikutus oli aivan liian lyhytaikainen. Minullahan kivut kestivät tunnista toiseen ja olivat pahimmillaan öisin. Koska en halunnut yhdistää alkoholia ja suun kautta otettavia kipulääkkeitä, seuraava yö meni yleensä kipugeelin kanssa lotratessa. Unet jäivät liian lyhyiksi työssäkäyntiä ajatellen. Ei jatkoon.

Viikonloppuna kokeilin hieman isompaa alkoholimäärää. Puoli pulloa viiniä ja heti sen jälkeen humalaisena nukkumaan toimi kyllä hyvin. Niinä öinä en tarvinnut minkäänlaista kivunlievitystä. En kuitenkaan halunnut kehittää itselleni alkoholiriippuvuutta, ja muutkin alkoholin haitat tulisivat esiin tuollaisella käyttömäärällä. Keino oli myös liian kallis jokapäiväiseen käyttöön. Ei jatkoon.

Olisin tosi mielelläni ruvennut tissuttelemaan terveyssyistä, mutta ikäväkseni jouduin palaamaan lääkepurkille.

--

Päivän kuvat: Viime kevättä Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia, eikä se jokin tule enää koskaan takaisin. Minä menetin terveyteni, yöuneni, juoksemisen, joogan, 7 pahvilaatikollista huolellisesti kerättyjä vaatteita ja identiteettini.

Vastalahjaksi sain krooniset kivut ja 15 kiloa läskiä sekä vakaumuksen, että ikä on kaikkea muuta kuin numero. Nukun jo paremmin enkä enää tarvitse kipulääkkeitä päivittäin, mutta toivon, että pystyn vielä joskus kävelemään yli puoli tuntia kerralla.

Blogi kertoo kaikesta, mitä tietty ikä mukanaan tuo: ainakin krempoista ja niiden hoitamisesta lääkkeellisin ja lääkkeettömin keinoin, uuden vaatevaraston keräämisestä, kodinhoidosta ja parvekepuutarhan vaalimisesta. Vähän myös kiukusta, joka herää, kun joka puolella kehotetaan ikääntyviä liikkumaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen.

Tietyssä iässä -blogi jatkaa  Dementin omainen -blogini ja Parveke länteen -blogini jalanjäljillä, mutta aihepiiri on laajempi. Olen Maija Rauha, 57-vuotias brunetti. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista!

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram