KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - KAINO

Kainon naiset yllättivät taas. Tämän talven mallisto on ehkä upeampi ja samalla käytännöllisempi kuin koskaan. Yksiväristen neuletakkien valikoima on laaja, luontoaiheisten mekkojen teemana on voimaeläin ilves, ja ajankohtaisesta leopardikuosista on ommeltu Katukissa-tunikoita ja leggingsejä useissa väriyhdistelmissä. Sydämeni vei kuitenkin kuosi nimeltä Polku.

Annukka Lehmuksen suunnittelema kuvio on nerokas. Värit vuorottelevat mustan kanssa siten, että joustinneuleen "oikein" on aina mustaa ja "nurin" värillistä, jolloin värit hohtavat joustinneuleen pohjalta. Riippuu valon suunnasta ja voimakkuudesta, miten selvästi väriraidat näkyvät.

Rakentaisin seuraavan kapselipuvustoni epäröimättä tämän tunikan ympärille. Minulla on kolmet housut (farkut, oliivinvihreät ja mustat) ja neljät villaleggingsit (mustat, tummanharmaat, vaaleanharmaat, siniset), jotka sopivat tunikan väreihin. Eikä täydelliseen toimistoasuun muuta tarvitakaan. Pakkaspäivänä voin pukea luomupuuvillatunikan alle bambu-tai villa-aluspaidan, ja se on siinä. Pukeutumisongelmat ratkaistu koko talveksi!

Olen pannut merkille, että kainokaiset ovat hioneet tunikan mallia jo pidempään. Nyt se on niin lähellä täydellistä, että toivon sen pysyvän tällaisena. Pääntie on hyvä juuri näin - ei enää kokeiluja, kiitos! Pituus on juuri sopiva eivätkä hihat ole liian tiukat allien kohdalta.

En kaipaa välttämättä tunikaan taskua, mutta jos tasku pitää olla, niin tässä tunikassa se on tehty oikein. Tasku maastoutuu kuviolliseen joustinneuleeseen hyvin, eikä sen pellavainen pohjakangas pistä silmään. Näitä taskuja olisin voinut ottaa kaksikin.

Tunikan suunnittelu on Niina Sinisalon käsialaa.

Tunikani on kokoa L eikä sitä ole muokattu mitenkään. Välillä olen pyytänyt slimmaamaan suoria tunikamalleja hiukan vyötärön seudulta, mutta ajattelin, että tämä on varmaan ihan hyvä ilmankin. Muissa vaatteissa käytän kokoa XL ja 46-48, nykyään enimmäkseen 48.

Kuten sanottu, tämä tunika on täydellinen näin. Jos kuitenkin jatkossa toivon uuteen Kaino-neuleeseen avarampaa pääntietä, pidempää helmaa tai vaikka lisäväljyyttä lantiolle, voin tilata muutokset kätevästi nettikaupasta löytyvällä uudella lomakkeella. Räätälöinti ostetaan yhdessä tuotteen kanssa eli sitä ei saa enää jälkeenpäin. Vaate leikataan ja ommellaan tilaajalle erikseen toiveiden mukaiseksi.

Huolto- ja korjauspalvelu tietenkin koskee nimenomaan käytettyjä neuleihanuuksia, joille saadaan tällä tavoin lisää käyttökertoja. Aivan mainio veto kainottarilta. Räätälöinti- ja huoltopalvelut tilataan täältä.

Kainon verkkokauppa puolestaan löytyy tämän linkin takaa.

--

Päivän kuvat: Tunika: Kaino, Polku. Kuvauspaikka: Turun keskustan viimeinen tyhjä tontti, Pallas-kortteli eli kaasulaitoksen tontti Ursininkadun ja Eerikinkadun kulmassa. Tontin pohjoislaidalla remontoidaan parhaillaan taloa, jossa on viimeksi sijainnut siirtolaisinstituutti. Aidatun korttelin portti on ehkä remontin takia ollut viime päivinä poikkeuksellisesti auki, joten pääsimme varastorakennuksen eteen kuvaamaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja, ja minulla on usein jännekipuja hamstring-syndrooman takia. Niinpä minusta ei tulekaan maraton- eikä joogamummoa, vaan tulee kukkamummo ja siirtolapuutarhuri. Päivitän blogia harvakseltaan, koska minulla on tällä erää vain vähän sanottavaa muusta kuin puutarhanhoidosta.

Olen Maija Rauha, 62-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla