Katselin tällaisia rentoja kesähousuja jo viime elokuussa sairaslomalla ollessani, mutta sopivat koot ja mallit oli jo myyty loppuun. Nyt sitten tilasin heti, kun näin yhdet Bodenin nettisivuilla. En ole vielä käyttänyt näitä kertaakaan kodin ulkopuolella, koska kesä ei ole ollut tarpeeksi pitkällä. Mutta ihan kohta, ehkä jo huomenna.

Lomapöksyt eivät saa kiristää mistään. Tarvitaan ohuehko, pehmeä ja hyvin laskeutuva kangas, joka käytännössä on usein viskoosia. Kuminauhavyötärö ja sen aiheuttama poimutus vyötäröllä eivät haittaa, kun tavoitteena ei ole vartalonmyötäisyys eikä oikeastaan edes tyylikkyys, vaan rentous ja mukavuus.

Tilasin varmuuden vuoksi koon 18, joka on yleensä minulle liian iso. Niin nytkin, mutta tiesin jo, että Bodenin viskoosilla on taipumusta kutistua. Vaikka noudatin huolellisesti pesuohjeita, housut kutistuivat ensimmäisessä pesussa niin paljon, että niistä tuli melkein liian pienet. Pituudesta katosi nelisen senttiä ja leveydestäkin melkoisesti. Annoin kyllä palautetta.

Mallikuvissa housut näyttävät suorilta ja myyntitekstissä lahkeita väitetään suoriksi, mitä ne eivät koossa 18 todellakaan ole. Se on harmi. Luulen, että nämä näyttäisivät paremmilta leveämpilahkeisina.

Kuviolliset pöksyt tuovat elävästi mieleen 1990-luvun salihousut. Ehkä juuri sen takia en ole ihan varma, ovatko ne hitti vai huti. Mitä mieltä sinä olet? Missä käyttäisit? Porkkanamaan harvennuksessa, terassilla vai töissä?

Salihousujen vuosikymmenellä minulla ei sellaisia ollutkaan. Puolisollani kyllä on yhäkin parit hiutuneet reliikit kaapissaan.

Kuvissa minulla on modernien salihousujen lisäksi Bodenin pitkä puuvillapaita ja vanha tuttu Stockan t-paita. Ballerinat ovat Waldläuferin.

Housuni ovat nämä: http://www.boden.co.uk/en-gb/womens-trousers-jeans/trousers/wm472-dbl/womens-imperial-blue-woodblock-print-dora-holiday-trousers

Vastaavia löytyy muualtakin, kuten Zalandolta:  https://www.zalando.fi/open-end-kangashousut-multicolor-op021a002-t11.html

Melkein harmittaa, etten tilannut Peter Hahnilta näitä erityisen kauniita Emilia Layn housuja:  http://www.peterhahn.fi/emilia-lay-housut-harmaa-monivaerinen-632034.html?emcs0=25&emcs1=Produktdetailseite&emcs2=602987&emcs3=632034

H&M:n polyesterihousut eivät ainakaan riko budjettia: http://www.hm.com/fi/product/66966?article=66966-F&cm_vc=PRA1

--

Päivän kuva: Yksityiskohta asustani.

Kommentit (5)

Vierailija
6/5 | 

Pitäsin noista yksivärisenä... Ostin itselleni tummansiniset (puntin malli "porkkana") ja olen pitänyt niitä kesällä sekä arkihousuina (lipilapien kanssa) että etelänmatkoilla myös illallishousuina juhlavamman topin ja korkkareiden kanssa. Varpaat näyttävät remmikorkkarit näyttävät mielestäni hyviltä noiden housujen kanssa, jos korkkareissa on vielä huima korko niin aina parempi :) balleriinat ei jostain syystä sovi mielestäni noiden kanssa, lipilapit tai sandaalityyppiset korkkarit ovat mielestäni paremmat. terveisin: melkein 40-kymppinen blogisi vakilukija

Kerttuliini
7/5 | 

Minusta näyttää, että sinulle ei ole mukava olla noissa housuissa. Kiskot niitä taskuista alaspäin. Epämukavuus ei ole lomapöksyn tarkoitus. Jos kutistuivat noin paljon, sinun pitäisi saada palauttaa ne.

Maija
Liittynyt15.10.2015
8/5 | 

Minulla oli tosiaan kuvanottohetkellä erittäinkin epämukava olla. Kuvat otettiin päivänä, jolloin satoi rakeita. Oli tosi kylmä, ja lämmittelin käsiäni syvällä taskuissa. Siksi myöskin jalassa oli ballerinat eivätkä sandaalit. Korkkareita en enää voi käyttää, koska minulla on nivelrikkoa jalkapöydässä.

Bodenin vaatteet voi palauttaa vuoden ajan vaikka kertomatta syytä, joten se olisi kyllä mahdollista. En kuitenkaan aio palauttaa - minusta ne ovat hupaisat. Yritän olla ottamatta itseäni liian vakavasti, ja siihen tavoitteeseen nämä housut sopivat.

Vierailija
9/5 | 

Kangas on oikein kiva. Oikein pirteät housut. Antoivatko kuitenkin pesun jälkeen käytössä periksi, mitä viskoosi yleensä tekee?

Maija
Liittynyt15.10.2015
10/5 | 

Hei  Vierailija, en ole huomannut ainakaan vielä, että kangas olisi antanut periksi käytössä. Viskoositrikoolle tosiaan usein käy niin, mutta nämä eivät ole trikoota. Alan taipua sille kannalle, että kyseessä oli hutiostos, koska housut  kutistuivat liikaa. Annan niille vielä vähän armonaikaa, ja sitten kenties kierrätykseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tietyssä iässä olet, kun tiedät menettäneesi jotakin tärkeää ikääntymisen takia. Itse en enää pysty esimerkiksi kävelemään pitkiä matkoja. Olen krooninen kipupotilas ja minulla on verenpainetauti. Blogin vakioaiheita ovatkin krempat ja niiden hoidot sekä kaikenlainen kiukuttelu ja kummastelu. Erityisesti minua harmittaa, kun liikuntaa pidetään ratkaisuna vähän kaikkeen, vaikka minulle se toi elinikäiset vammat. Iloa minulle tuottavat kaunis koti ja vaatteet sekä parvekepuutahan hoito ja kukat. Kirjoitan vuorotellen näistä teemoista.

Olen Maija Rauha, 61-vuotias ja eläkkeellä perjantaisin. Kirjoittaminen on minulle sekä ammatti että harrastus. Tervetuloa tiettyyn ikään!

--

Oletko Facebookissa? Käy tykkäämässä Tietyssä iässä -sivusta, niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista blogikirjoituksista, mikäli algoritmien jumalat ovat suosiolliset!

--

Siirtolapuutarhapalstallani on oma kanava Instagramissa. Se löytyy nimellä villa_palanen. Kerron siellä mökin ja puutarhan kuulumisia useammin kuin täällä blogissa.

--

Tavoitat minut osoitteesta maijarauha@gmail.com

--

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla